ServiceIFA-2015

Fikk du med deg disse godbitene fra IFA?

Vi har samlet alle de viktigste nyhetene fra den store elektronikkmessen for deg.

Nye mobiler

I løpet av året arrangeres det en rekke elektronikkmesser rundt om i verden. En av de virkelig store er IFA-messen som holdes i Berlin, og årets utgave kunne skilte med mange nyheter fra en rekke produsenter.

Vi var til stedet på messegulvet, og i løpet av dagene dørene var åpne fikk vi kikket på alt fra mobilroboter til en smakebit på nye mobiltelefoner. Her kommer en oppsummering av de mest spennende produktene vi fikk se under årets messe:

En haug med mobiltelefoner:

Gigaset skal måle krefter med blant annet denne mobiltelefonen. Foto: Odd Richard Valmot

Blant annet fikk vi se en rekke nye mobiltelefoner. En av overraskelsene på denne fronten kom fra Gigaset, et merke de fleste av oss assosierer med trådløse DECT-telefoner. De tar nå altså skrittet videre til mobiltelefoner med sin Gigaset ME-serie.

Huawei Mate S kjenner hvor hardt du trykker på skjermen. Foto: Odd Richard Valmot, Tek.no

Kinesiske Huawei viste også frem sitt helt nye flaggskip Mate S. Med denne telefonen gir selskapet full gass i kampen mot andre toppmodeller på markedet. På menyen står blant annet en mobil laget i metall, og et av party-triksene er at skjermen kan føle hvor hardt du trykker på den.

Her ser du alle størrelsene av de nye Z5-mobilen fra Sony. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En annen elektronikk-gigant som var på plass i Berlin var Sony, og på menyen stod hele tre nye modeller i selskapets Xperia Z-serie. Den minste av modellene var en ny kompakt-modell ved navn Xperia Z5 Compact, som sammen med en vanlige utgave av Z5 var de to modellene som vi forventet på forhånd. I tillegg fikk Z-familien et nytt medlem i Z5 Premium, som med det ble den første telefonen i verden med en skjerm som kan vise 4K-oppløsning.

Lenovo S1 er godt egnet til selfies. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Også Lenovo var på krigsstien med nye mobiltelefoner. På menyen stod blant annet en telefon som kunne skilte med et nesten dobbelt så kraftig batteri. I tillegg fant vi også en modell som var finpusset for de som tar mye selfie-bilder.

ZTE Blade V6. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Også ZTE var på plass under årets IFA-messe, og med seg i bagasjen hadde de en ny telefon i form av Blade V6. Dette skulle vise seg å være en godt spesifisert telefon som i tillegg ikke hadde en helt avskrekkende prislapp på rundt 2500 kroner.