Tek.no

Sniktitt Acer Predator

Slik er Acers spillnettbrett

Kraftig lyd, godt grep og ekstrem design.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
7 Sept 2015 20:00

Berlin/Tek.no: Spillnettbrett. Mange har vært forsøkt lansert, men så langt har ikke så mange av dem endt opp som allemannseie. Det er kanskje hovedsakelig Nvidias Shield-brett som har gjort et lite innhugg i markedet, men ellers er nettbrett flest av det mer ordinære slaget fra for eksempel Apple og Samsung.

Brettet ble varslet tidligere i år, men først nå er det lansert. Og det raffe nettbrettet har vakt oppmerksomhet her nede, delvis på grunn av den litt uvanlige designen. Det er ikke mange nettbrett på markedet som har fire høyttalere. Og plasseringen her er mildt sagt spesiell, ettersom hvert hjørne prydes av en høyttalergrill.

Predator 8 har er ikke så voldsomt fargerik. Det er stort sett de røde høyttalerne som gjør en del av seg, men likevel ser nettbrettet litt ut som et romskip. Der Apple, Samsung og Sony alle har nokså stilren, men kanskje også litt anonym, design har Acer valgt å gå i stikk motsatt retning. Det finnes sannsynligvis mange meninger om dette er en heldig design eller ei, men vi kan i hvert fall konstatere at du nok blir lagt merke til om du sitter med en slik mellom hendene på offentlig sted.

Dette er en av årets største lanseringsuker for ny teknologi. Gå til samlesiden vår for å lese om mer om årets IFA-lanseringer »

Et nettbrett med virkelig heftig lyd

Fire slike høyttalere gir resultater. Brettet klarte greit å overdøve folkemassene rundt. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Da vi først tok i nettbrettet falt det seg naturlig å holde det mellom høyttalerne langs sidene. Brettet ligger godt i hendene på gripeflatene mellom høyttalerne, og det føles aldri glatt selv om vi innimellom ble litt ivrige med bilspillet Asphalt 8 på skjermen.

Det vi imidlertid la merke til var at de fire høyttalerne gjorde sin nytte. Vi har gjennom årene fått mange mobildingser med store høyttalere presentert på slike messer. Som regel sier man ja og ha, fordi høyttalerne skal være ganske veldig bråkete for å overdøve ståket fra de hundrevis av menneskene man til enhver tid har rundt seg i slike messehaller.

Dermed ble overraskelsen stor da vi faktik hørte lyden fra brettet i det sedvanlige messebruset. Ikke bare det, men vi hørte den forholdsvis godt også. Det er kanskje ikke så rart at Acers PR-avdeling har sett seg nødt til å dikte opp ordet «audiodacious», en slags kombinasjon av audio som betyr lyd, og audacious som betyr modig eller livlig.

Fra tid til annen ble dessuten både lyd- og spillopplevelsen understreket av kraftig vibrering fra brettet. Acer kaller funksjonaliteten Predator TacSense, og selv om navnet kanskje er litt i overkant, er funksjonaliteten høyst merkbar. Både lyd og vibrasjon samarbeider om å fordype deg i spillet.

Fin skjerm med innstillingsmuligheter

Menyen er en enkel og grei Android-variant. Det var litt mye skrot installert på brettet vi prøvde, men dette er tidlige enheter og hvor mye som følger med av apper kan endre seg. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Heftig lyd og kraftige vibrasjoner hjelpes dessuten av en god full-HD-skjerm på åtte tommer. Acer hevder selv at skjermen skal ha spesielt godt fargeområde. Det er umulig å etterprøve påstandene uten måleverktøy, og de mange lysene rundtom hjalp heller ikke. Men at det er en god skjerm er det ingen tvil om. For en skjerm i denne størrelsen hadde det vært skarphet å hente på å gå opp fra full-HD-oppløsningen, men vi merket egentlig aldri noe behov for flere piksler.

For et spillbrett er det dessuten et viktig moment at ytelsen synker jo flere bildepunkter grafikkprosessoren må dytte ut informasjon til.

Skulle du få behov for å endre fargeprofil eller lydinnstillinger har Acer laget et panel som lar deg gjøre nettopp det på Predator. Vil du ha overmettede farger som tar seg mer eller mindre ut som eldre AMOLED-skjermer kan du få det. Vil du skru metningen ned står du fritt til det også. I lydveien kan du velge mellom en rekke forhåndsdefinerte moduser.

Presise sensorer, mye krefter og lav pris

Skulle du ønske å endre skjermkarakteristikken i Acers nye spillbrett er det fullt mulig. Du kan også stille på lyden. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Acer skryter forresten av de innebygde sensorene i Predator-skjermen. Vi la merke til at den registrerte trykkene våre ganske presist under vår lille prøvekjøring av dingsen, men her fikk vi egentlig ikke nok tid til å konkludere med noe. Presist og fint er det, men om det er så mye bedre enn andre nettbrett på denne fronten er vi foreløpig usikre på.

En kraftig Intel Atom-brikke driver moroa. Her får du fire prosessorkjerner som ruller og går ved 1,6 GHz til vanlig, men som kan sprette opp til 2,4 GHz om det kniper, i såkalt Burst Mode.

Brettet har 64 gigabyte intern lagring, men støtter også minnekort om du får behov for å trekke med deg enda mer. Prisen er ventet å starte på rundt 3300 kroner i Europa, og det er slett ikke så verst dersom brettet lever opp til Acers lovnader og førsteinntrykket vi sitter igjen med.

Sonys brettmobil, Xperia Z5 Premium, er utstyrt med en diger 4K-skjerm. Les mer om vårt første møte med den nye toppmodellen i denne sniktitten »

Les også
Nvidias kraft-nettbrett har kommet i ny og billigere utgave - men er den verdt å kjøpe?
Les også
Denne PC-en lar deg vippe skjermen helt rundt – og kommer med ekstra rask trådløsteknologi
Les også
Fikk du med deg disse godbitene fra IFA?
Les også
iPad har blitt ny og diger
Les også
Predator-brettet i lommeversjon
Les også
Acer lanserer stilig nettbrett for spillere
Les også
Sony Xperia Z4 Tablet: Superlett nettbrett på høyoktan
Les også
Predator 8 har utvilsomt utseendet med seg
annonse

Les også