Nyhet

Sonys 4K-skjerm viser 4K bare av og til

Men Sony har en god forklaring på hvorfor det er slik.

Japanske Sony lagde ganske stor ståhei da de flesket til med en ny Xperia-telefon som skilter med intet mindre enn 4K-oppløsning, noe mange nok antok lå et stykke lenger fremme i tid. Som nettstedet PhoneArena melder har den høye oppløsningen imidlertid én hake.

Det viser seg nemlig at telefonen på ingen måte faktisk opererer med den høye oppløsningen hele tiden, noe PhoneArena oppdaget da de tok skjermbilder på mobilen under IFA-messen.

Viser 1080p-oppløsning til vanlig

Skjermbildene hadde kun vanlig HD-oppløsning på 1080p, og ikke den fulle 3840 x 2160-oppløsningen som den 5,5 tommer store skjermen er utstyrt med.

Med kraftig oppgradert kamera, fornyet design og 4K-skjerm ligger Xperia Z5 Premium an til å bli en av høstens teknobomber. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er selvsagt mulig å kjøre bilder og video i 4K via mobilens forhåndsinstallerte medieapper, men når det gjelder selve grensesnittet har dette tilsynelatende ikke blitt oppskalert lengre enn til 1080p.

Flere forumbrukere skal også ha bidratt til å gjøre oppmerksomme på dette, og nå har også Sony selv kommet på banen med en uttalelse. Ikke overraskende peker Sony på tekniske faktorer som en årsak.

Henger sammen med batteritid og ytelse

– Xperia Z5 Premium har en 4K-skjerm basert på SID-standarden som gjør det mulig å nyte video og bilder i 4K-oppløsning. Alt annet innhold vises i 1080p-oppløsning eller lavere for å optimalisere ytelsen og batteritiden til enheten, slik at du kan nyte 4K-oppløsningen når du trenger det mest, sa Sony i en uttalelse til PhoneArena.

Sony kunngjorde dessuten at sin Xperia Z5 Premium ville ha en batteritid på rundt to døgn ved normal bruk, og det er nå tydelig at «normal» bruk ikke omfatter 4K-avspilling. Opplysningene kommer nok for øvrig ikke som en stor overraskelse, da det som kjent generelt kreves solid maskinvare for å kunne kjøre 4K-oppløsning.

Vi har allerede prøvekjørt Xperia Z5 Premium: Slik er den nye 4K-oppløste flaggskipmodellen »

Les også
Hvor mye bedre batteritid kan denne få med Android 6.0?
Les også
Fikk du med deg disse godbitene fra IFA?
Les også
Slik er Sonys 4K-mobil
Les også
Xperia Z5 vil bli første mobil med 4K-skjerm
annonse