Til hovedinnhold

Nei, dette er ikke et Star Wars-romskip

Se videoen av den unike – og særdeles kostbare – Star Wars-klokken .

YouTube/Devon

De fleste typer duppeditter kan som regel fås i eksklusive utgaver og begrenset antall for dem som ønsker å skille seg ut, noe som ikke minst gjelder armbåndsur. Nå kan Star Wars-fansen få kloa i en svært luksusriøs – og særdeles kostbar – klokke med designtema fra den kjente filmserien.

Som blant andre Cnet har snappet opp har et amerikansk selskap ved navn Devon lagt ut klokken «Devon Stars Wars» til forhåndsbestilling på sin hjemmeside. Prisen er på lettere avskrekkende 28 500 dollar, cirka 230 000 norske kroner.

Kun 500 eksemplarer

Bare for å forhåndsbestille klokken må du ut med 2500 dollar, cirka 20 000 kroner, for et ikke-refundérbart depositum. Devon skriver at dette er på grunn av at klokken kommer i et svært begrenset antall, nærmere bestemt kun 500, og samtidig opplever ekstremt høy etterspørsel.

Klokken har et design som Star Wars-fansen enkelt vil kunne kjenne igjen. Foto: Devon

«Devon Star Wars» er altså ikke en smartklokke, men naturligvis heller ikke et vanlig armbåndsur. Først og fremst har klokken et fullstendig særegent design bestående av intrikate detaljer som Star Wars-fansen umiddelbart vil nikke gjenkjennende til.

I tillegg skal klokken ifølge produsenten også være «revolusjonerende» i måten den er bygget på. Produktet består av til sammen 350 individuelle deler, 313 elektroniske kontakter og fire trinnmotorer som drives av en elektromekanisk «hybrid»-strømkilde.

Trådløs lading

I kombinasjon med avanserte, optiske sensorer skal dette systemet ifølge utvikleren vise tiden på en langt mer presis måte enn alle andre typer rent mekaniske klokker som finnes på markedet.

Av andre tekniske spesifikasjoner benytter klokken fire forskjellige belter til å vise tiden. Disse beltene er laget av et «glassforsterket nylonmateriale» som visstnok skal være det samme som brukes på målerne i passasjérflymodellen Boeing 747.

Klokken har ellers et oppladbart batteri som kan lades trådløst via induksjonslading. Flere tekniske detaljer om den eksklusive klokken finner du på hjemmesiden, og se også videoen under for en gjennomgang av produktet.

Har du ikke over 200 000 å brenne av på en klokke? Denne smartklokken fra Samsung kan være et godt alternativ »

annonse