Til hovedinnhold

Denne skal ta opp kampen mot iPhone

Huaweis nye Mate S får topp spesifikasjoner og «Force Touch»-skjerm.

Huawei

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei har lansert Huawei Mate S, som blir flaggskipet i Huaweis Mate-serie med smartmobiler.

Kom Apple i forkjøpet

Den 5,5 tommer store mobiltelefonen går rett i strupen på Samsung og Apple, og i en pressemelding legger Huawei vekt på at telefonen er utstyrt med «Huaweis innovative Force Touch»-teknologi, som gjør at skjermen oppfatter hvor hardt du trykker på den.

Apple har allerede brukt betegnelsen «Force Touch» på pekeplatene i selskapets MacBooker, og det går også rykter om at Apples neste iPhone vil være utstyrt med en Force Touch-skjerm. Vi regner med at det ikke er tilfeldig at Huawei nå «kupper» iPhone 6S-lanseringen ved å lansere en toppmodell med lignende teknologi – og samme navn – bare én uke før Apples arrangement.

Her kan du lese mer om Force Touch og andre rykter om iPhone 6S »

Med Force Touch vil du for eksempel kunne zoome inn på bilder ved å øke trykket på skjermen. Av en eller annen grunn vil Force Touch bli tilgjengelig kun i enkelte markeder, ifølge Huawei.

Metallmobil

Huawei Mate S er laget i metall, og skjermen er av typen 2.5D Gorilla Glass – som betyr at kantene skrår litt. Skjermpanelet er av typen AMOLED, med en oppløsning på 1080 x 1920 punkter.

Foto: Huawei

Størrelsesmessig er telefonen litt mindre enn en iPhone 6 Plus, som har samme skjermstørrelse – men litt mer luft rundt skjermen. Tykkelsen er omtrent den samme.

Huawei har valgt sin egen HiSilicon Kirin 935-brikke på 2,2 GHz, og teleofnen kommer med et 13 megapiksel kamera med optisk bildestabilisator. Kameraet har LED-lys i to farger, for mer korrekte farger når du bruker «blits».

Ny fingeravtrykksleser

Huawei Mate S fås i flere farger. Foto: Huawei

Den nye telefonen har fått en ny fingeravtrykkssensor, Fingerprint Sense 2.0, som er en forbedret variant av den som sitter i Huawei Mate 7. Sensoren skal ifølge Huawei være raskere og mer nøyaktig.

Telefonen vil bli tilgjengelig i mer enn 30 land, og for forhåndsbestilling i vest-Europa fra 15. september. Prisen er oppgitt til 649 euro – rundt 6 000 kroner.

Vi er tilstede på IFA, og kommer tilbake med en sniktitt på telefonen senere.

På denne samlesiden finner du alle våre saker fra IFA 2015 »

annonse