Til hovedinnhold

Disse gleder dere dere mest til i 2015

Våre Prisguide-brukere har talt, her er de mest interessante produktene som kommer i år.

Ved hjelp av vår tjeneste Prisguide kan vi som jobber i Mediehuset Tek følge litt med på hvilke produkter våre lesere er aller mest interessert i. Mange av dere har nemlig oppdaget at Prisguide-funksjonene for pris- og lagervarsling lar dere bli blant de aller første som får beskjed når nye populære dingser ankommer landets nettbutikker, eller når det er hundre– eller tusenlapper å spare.

Vi har akkurat lagt både shoppingmåneden desember og nyttårssalget bak oss, men hva hjalp vel det om dingsen du har lagt øynene dine på ikke er å få kjøpt ennå? Planene for nye produktinnkjøp er nok lagt hos mange allerede, noe antall oppsatte prisvarsler og lagervarsler i Prisguide.no viser.

Her er noen av produktene Prisguide-brukerne gleder seg mest til:

Asus GX500

Asus GX500. Foto: Varg Aamo, Tek.no

Asus GX500 er noe så sjeldent som en spillbærbar med tykkelse i underkant av 19 millimeter. Et GTX 860M-skjermkort fra Nvidia har nemlig funnet veien inn i det tynne kabinettet, så det er overhodet ikke rart også våre lesere har fått øynene opp for maskinen.

Asus GX500 er utstyrt med en 15,6-tommers IPS-skjerm med hele 3840 x 2160 piksler. Vi har ventet på maskinen siden juni, så nå håper vi tiden snart har kommet.

Asus Transformer Book T300 Chi

Asus Transformer Book T300 Chi.

Mange hevet øyebrynene da Asus viste frem sin «Chi» på fjorårets Computex-messe. Chi betyr «Det ypperste» på kinesisk, og beskrivelsen var passende. Det vi fikk se var nemlig intet mindre enn verdens tynneste hybrid-PC. Med en tykkelse på kun syv millimeter, vifteløs design og en høyoppløst IPS-skjerm er siklefaktoren uten tvil høy.

Asus’ bærbaransvarlige i Norden kan ikke spikre noe lanseringstidspunkt for Norge, men forespeilet oss månedsskillet februar/mars som sannsynlig.

Lenovo LaVie Z HZ550

LaVie Z HZ550 virket solid skrudd sammen til tross for sin ekstremt lave vekt. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Slankehysteriet har nådd bærbarleiren for lengst, og med 13-tommeren LaVie Z HZ550 tar Lenovo det hele et steg videre. Ved å ta i bruk en ny legering med magnesium og litium kunne de under årets CES-messe presentere maskinen med en vekt på bare 779 gram. Vår utskremte journalist kunne til tross for den lave vekten konstatere at byggkvaliteten var vel ivaretatt.

Selv om maskinen har relativt beskjedne spesifikasjoner, men en god og høyoppløst skjerm, tyder det på at gramprisen blir ganske så stiv. Basismodellen starter nemlig på 1300 dollar, og tatt den lave kronekursen i betraktning snakker vi i nok om en prislapp med fem siffer innen den når Norge en gang på vårparten.

Nokia N1

Nokia N1.

Etter at Nokia solgte telefonene sine til Microsoft var det lenge tyst fra den tidligere kjempen i øst. I november slapp imidlertid selskapet nyheten om at de skulle lansere et nytt nettbrett kalt N1. N1 er 7,9 tommer stort og har designmessig en del til felles med Apples iPad Mini. Men, design og størrelse ser ut til å være det eneste Nokias nettbrett har til felles med Apples nettbrett. Oppå Android-operativsystemet kjører et menysystem Nokia omtaler som Z Launcher.

Z Launcher inkluderer et vell av funksjoner du kanskje ikke har sett før. Du kan for eksempel tegne bokstaver rett på skjermen for å hente frem appene du vil ha tak i.

I tillegg henter menysystemet selv frem apper, kontakter og innhold avhengig av tiden på dagen. Dermed har du alltid jobbkontakter og jobbrelaterte apper for hånden på dagtid, mens underholdningsapper og personlige nytteapper dominerer menysystemet på kveldstid.

Det er foreløpig uvisst når N1 ankommer Norge, men nettbrettet er allerede lansert i Kina.

LG 65EC970V

LG 65EC970V har både OLED-panel og 4K-oppløsning. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Flere nye lekre TV-er ble presentert på årets CES-messe i Las Vegas. Det er likevel ikke til å unngå å trekke frem LGs 65EC970V som messens kanskje mest spennede, noe våre Prisguide-brukere virker å være enige med oss i. Tidligere har LG hevdet seg med sin OLED-TV, men med årets nyhet kan den svært så sikleverdige kombinasjonen OLED-panel + 4K-oppløsning få sitt store gjennombrudd i selskapets TV-er.

Slik det ligger an i øyeblikket blir ikke LGs nye noe for hvermannsen med det første, men sett i lys av hvor raskt fjorårets OLED-skjerm fra den kanten har falt i pris, kan det tenkes at flere av oss vil gå 2016 i møte med en ny hovedattraksjon i stua.

Oculus Rift

Her prøver vi en tidlig versjon av Oculus Rift. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no

De mye omtalte VR-brillene Oculus Rift har allerede begeistret de fleste som har har hatt den glede å teste dem ut, inkludert Tek-redaksjonen. Dette er produktet som skal trekke Virtual reality inn i varmen igjen, etter at hele VR-konseptet nærmest har ligget brakk siden 90-tallet (Tek Ekstra).

Oculus Rift ser ut som et par digre slalombriller. Fremfor å titte inn gjennom et flatt, avgrenset vindu til en annen verden, blir du heller transportert dit når du trekker Rift ned foran ansiktet – graden av innlevelse er rett og slett ekstrem.

Mens Riften lenge har vært i en slags lukket betatest, tyder både stadige forbedringer og toppsjefens egne uttalelser på at den storslåtte lanseringen endelig er måneder snarere enn år unna. Om du vil sikre at du blir en av de første som får mulighet til å rive Riften ut av butikkhyllene vet du hva du må gjøre:

Galaxy S6 (Ryktet)

Med Galaxy S5 traff ikke Samsung helt blink, og det er nok derfor de etter ryktene har bygget sin ventede Galaxy S6 helt fra bunnen av. Toppmodellen kan komme i to varianter, én med unibody-utforming i metall og en annen med buet skjerm, akkurat som på Galaxy Note 4.

Som i så mange andre toppmodeller var det ventet at Galaxy S6 ville ta i bruk den nyeste Snapdragon 810-prosessoren med hele åtte kjerner, men ifølge The Verge avviser nå Samsung dette og viser til varmeproblemer.

En grafikkprosessor av typen ARM Mali-T760 GPU skal stå for lekker grafikk når det er bruk for det, mens telefonens applikasjoner kan boltre seg med tre gigabyte minne.

Videre skal Galaxy S6 by på en 5,5 tommer stor skjerm med 2560 x 1440 bildepunkter. Kameraet skal også få en skikkelig oppgradering.

Alt dette er kun rykter og spekulasjoner, som du for øvrig kan lese mer om i vår oppsummeringsak.

At telefonen uansett vil bli et råskinn er det liten tvil om, så er du interessert er det best å sette opp et prisvarsel først som sist.

HTC One M9 (Ryktet)

Vi vet allerede at HTC sin kommende smarttelefon etter all sannsynlighet får navnet One M9, og at den vil bli presentert på verdens mobilmesse, MWC, i Barcelona 2. mars.

Selv om den ikke en gang er offisielt bekreftet kan en del spesifikasjoner allerede ha lekket. Det ser ut til at mobilen vil få en 5 tommer stor HD-skjerm med 1920 x 1080 punkter og at den skal drives av en splitter ny og lynrask Snapdragon 810-prosessor på 2 GHz. Spill og annen tung grafikk skal en dedikert Andreno 430-skjermbrikke ta seg av.

I One M9 ser det ut til at HTC går bort fra den lavoppløste men lyssterke kamerabrikken i M8 til fordel for en standard kamerabrikke på hele 21 megapiksler. I disse Selfie-tider ser det også ut til at HTC satser på frontkameraet, som med sine ryktede 13 megapiksler kan bli et av markedets aller beste.

Sony Xperia Z4 (Ryktet)

Sony har seilt opp som en av de viktigste leverandørene av smarttelefoner, og til tross for ryktene om at selskapet planlegger å dumpe hele mobildivisjonen ser det i alle fall ut til at alle interesserte har minst én toppmodell til å se frem til før det kan være slutt.

Svært lite er kjent om deres ventede toppmodell Xperia Z4, og mens enkelte rykter skal ha det til at skjermen vil vokse fra dagens 5,2-tommer til 5,5 tommer, forteller andre bare at den kan få høyere oppløsning med 2560 x 1440 piksler.

Prosessoren skal etter sigende være en rask Snapdragon 810, og hele fire gigabyte minne kan bli en realitet. Kameraet skal videre ta bilder i 13 megapikslers oppløsning, og skal være ganske så godt egnet til video.

Sony Xperia Z4 skal også få støtte for trådløs induksjonlading med Qi, som per i dag er den mest utbredte standarden for dette.

Apple Watch

Apple Watch ble endelig avduket på høstparten i fjor. I stedet for å gå for en rund urskive overrasket Apple med et firkantet design med avrundede kanter. For å bruke klokken må den pares med en nyere iPhone-modell. Ved å kobles til iPhone kan den fore deg med varslinger om møter eller meldinger som telefonen din mottar uten at du trenger å lete den opp fra lommen.

Du kan selvsagt også oppdatere deg på været, finne frem til møtet du skal til med Apple Maps, styre musikken på telefonen din, bla igjennom bilder du har tatt med iPhone, og lese e-post.

Støtte for Apples betalingstjeneste, Apple Pay, som foreløpig ikke er rullet ut i Norge, vil være på plass. Dermed kan du sveipe klokken over betalingsterminalen i butikken for å handle.

Klokken skal komme i en rekke ulike materialer og design, men modellene varierer også stort i pris.

Intel Compute Stick

Intel Compute Stick er en fullverdig datamaskin i lommeformat.

Strømmepinnen Chromecast har fått kraftig konkurranse. Under CES lanserte Intel sin «Compute Stick» som er intet mindre enn en fullverdig datamaskin i lommeformat med støtte for enten Windows 8 eller Linux. Compute Sticken kan plugges rett inn i en skjerm eller en TV via HDMI-inngangen og gir deg tilgang til alt du vanligvis gjør på datamaskinen din i dag. Du må riktig nok hente litt ekstra strøm via en micro-USB-port, men Intel jobber vistnok med å fjerne dette kravet også.

Pinnen kommer med en USB-port for tilkobling av tilbehør, og gjennom Blåtann kan den kommunisere med både tastatur og mus. Trådløst Internett er selvsagt også på plass.

Er det andre produkter enn disse du gleder deg til for tiden? Fortell gjerne hvorfor i kommentarfeltet:

annonse