Til hovedinnhold

Kan en større og heftigere HTC One M9 være på vei?

Ryktebørsen koker over om One M9 Plus.

Det er ikke så fryktelig lenge siden vi fikk hilse på HTC One M9 for første gang. Telefonen er på vei ut til markedet i disse dager, men ryktene går allerede om en noe oppgradert versjon.

Større og skarpere skjerm

Får den nye One M9+-modellen tilbake hjelpekameraet på baksiden? Foto: @upleaks/twitter.com

Modellen går under navnet HTC One M9+, og ifølge ryktene skal den være klar for lansering 8. april. Telefonen skal ha noe større skjerm enn dagens One M9. Men ved siden av økningen fra 5 til 5,2 tommer skjermstørrelse skal også oppløsningen ha gått opp. Plussmodellen skal nemlig ha panel på 2560 x 1440 piksler.

Noen av bakgrunnsbildene som skal pryde den høyoppløste skjermen lekket nylig, og er å finne i blant annet denne Phonearena.com-artikkelen.

Ifølge ryktene vil One M9+ komme til Kina og til Europa. Sannsynligvis vil telefonen komme med to forskjellige typer innmat, avhengig av hvor den skal selges. Utgaven som går til Kina vil mest sannsynlig være utstyrt med en åttekjernet systembrikke fra MediaTek, mens den europeiske varianten i likhet med dagens M9 vil få Snapdragon 810 fra Qualcomm.

Fingeravtrykk?

Ved siden av større skjerm enn dagens One M9 er det dessuten ventet at den kommende modellen får fingeravtrykksensor bygget inn. Det som skal være nye PR-bilder av telefonen har lekket, og her ser vi en hjemtast dele opp telefonens nederste høyttaler.

Det er ventet at fingeravtrykksensoren sitter i denne hjemtasten, på samme måte som Apple og Samsungs enheter har sine sensorer plassert nettopp her.

HTC har allerede hatt én telefon i markedet med fingeravtrykksleser. Løsningen som ble valgt i HTC One Max fungerte imidlertid nokså dårlig, og telefonen ble en forvokst ettertanke til den originale One-modellen.

Fargevarianten som vises på de nye lekkede bildene er dessuten en vi så langt ikke har sett i One M9-utvalget. Den nye telefonen vises i kombinasjonen gull og svart, der dagens M9 er tilgjengelig i gull/sølv, gull/gull og mørkegrått.

Dersom det er hold i ryktene vil HTC One M9+ bli lansert i Beijing 8. april. Hvor tidlig ute Europa og Norge er i den eventuelle utrullingen vites foreløpig ikke.

Testen av HTC One M9 kan du lese her.

(Kilder: @upleaks/twitter.com via gsmarena.com, phonearena.com)

Les også
Er dette HTC One ME9?
Les også
HTC lanserte toppmodell i plast
Les også
HTC One M9: Er årets HTC One en innertier?
Les også
HTC Desire Eye: Den morsomste mobilen på lenge
Les også
Disse gleder dere dere mest til i 2015
annonse