Til hovedinnhold

–Denne er tynnere og lettere enn MacBook Air

Styreformannen i Asus trekker frem en ekstra snerten bærbar.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware.no/Taipei: Asus har holdt sin første pressekonferanse sin rett før en store Computex-messen åpner dørene. Den kanskje råeste maskinen som styreformann Jonney Shih trekker frem fra den store sekken denne gangen, er Transformer Book T300 Chi.

– Chi betyr «det ypperste» på kinesisk, det som bare de aller beste Kung Fu-mesterne greier. Det synes vi var et passende navn på denne maskinen, nærmest roper Shih entusiastisk fra scenen.

Stor jubel fra salen når T300 Chi trekkes frem.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Kan plukkes i to

Det å komme seg frem til produktene som stilles ut er alltid en kamp.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Konseptet med Transformer Book er at de fungerer både som nettbrett og som vanlig bærbar datamaskin, ved at et eget tastatur festes til maskinen. Noe av det som er virkelig rått med T300 Chi er tykkelsen, den er rett og slett veldig tynn.

Sammenlagt har maskinen en maksimal tykkelse på 14 millimeter, og om du bare ser på selve nettbrettdelen så er den på rett over syv millimeter på det tykkeste, og tre millimeter på det tynneste.

Det blir bedre, med siste generasjon prosessorer fra Intel greier Asus å holde maskinen fri for vifter. Hele greia kjører med andre ord med passive kjøleløsninger, og det er rimelig friskt.

Skjermen krever også sin del av oppmerksomheten, og det av flere grunner. Den er riktignok litt liten, 12,5-tommer måler den, men det den mangler på størrelse tar den igjen på andre områder. Oppløsningen er på gode 2560 ganger 1440 punkter. I tillegg skal den ha et bredere fargespekter enn det som er er standard på vanlige skjermer. Selve panelet baserer seg på IPS-teknologien.

Vi innrømmer det gjerne, T300 Chi er ekstremt tynn.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

– Dette er den perfekte kombinasjonen

Snerten maskin.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

– Dette er den perfekte kombinasjonen av mobilitet, kraft og underholdning i én pakke, kommer det fra en sprudlende Shih.

Herskaren av Asus-fans lar seg ikke be to ganger, og i den reneste Apple-ånd braker applausen løs. Likevel synes vi at akkurat denne maskinen var verdt det, for den fremstår virkelig som en het datamaskin.

Maskinen blir tilgjengelig på hjemmemarkedet Taiwan nå i juni, så får vi bare se når den kommer til resten av verden.

Sett gjerne opp et gratis prisvarsel i prisguiden, så får du en e-post så snart prisene foreligger.

Shih liker å sammenligne maskinen mot MacBook Air, en maskin som forøvrig er svært spennende »

annonse