Til hovedinnhold

Endelig kommer TV-ene med både OLED og 4K

LG skal lansere to modeller – den ene grisedyr, den andre overraskende rimelig.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

TV-er bygget rundt bildepaneler med OLED byr på overlegne farger, dypere sortnivå, kraftigere lysstyrke og sterkere kontrast enn LCD, og derfor har vi i årevis ventet tålmodig på å se OLED-paneler i butikkene.

I fjor løsnet det endelig, og det er LG som leder an. Selskapets 55-tommers 55EA980W med HD-oppløsning har lenge vært i salg, men nå forteller danske Flatpanels.dk at vi endelig har OLED-skjermer med 4K-oppløsning i vente. LG skal nemlig ha bekreftet at de vil lansere to 4K-TV-er med denne panelteknologien i høst – og prisen er også kjent.

Monster-TV til ublu pris

På fjorårets IFA-messe viste LG villig frem den enorme 4K OLED-skjermen som nå kommer.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Den aller drøyeste av de to modellene fikk vi en smakebit på under fjorårets IFA-messe, og modellen har nå fått et navn: LG 77EC980V.

Det er da snakk om et skikkelig monster av en TV – med en diagonal på 77 tommer. TV-en blir naturligvis kurvet, og ifølge danskene har LG oppgitt at prisen vil ligge på hele 19 999 britiske pund – altså nærmere 210 000 norske kroner.

Det er heller ikke gitt at prisen inkluderer norske skatter og avgifter, men uansett blir det altså snakk om en prislapp på godt og vel en halv gjennomsnittlig årslønn her i landet.

Lanseringsdato er oppgitt til i oktober, og skulle det klø i pengeboken allerede nå kan du sette opp et gratis prisvarsel, så sender vi deg automatisk en e-post med det samme en norsk butikk tar denne TV-en på lager.

Les også: Alt du trenger å vite om OLED og hvordan det fungerer (Ekstra) »

Overraskende rimelig 65-tommer

Den tynne 55-tommers OLED-TV-en LG slapp i fjor kom med stivere pris enn den nye 65-tommeren vil få.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Langt mer relevant for de fleste blir nok lillebroren. Den 65 tommer store LG 65EC970V kommer nemlig ut samtidig, og prisen på denne skal visstnok bli beskjedne 5999 pund – som tilsvarer rundt 62 500 norske kroner.

Nå er kanskje ikke det en pris som de fleste vil regne som direkte billig, men vi synes likevel den er overraskende rimelig til en 4K OLED-TV å være. Selv om LG 55EA980W i dag koster rett under 30 000 kroner var nemlig lanseringsprisen på denne 55-tommeren rundt 70 000 kroner da den kom ut i fjor høst.

Det betyr at LG 65EC970V faktisk ser ut til å bli noe rimeligere når den først kommer i salg, til tross for at skjermen altså er både ti tommer større – og altså har 4K-oppløsning. Hvis dette frister kan du kjapt sette opp et prisvarsel på 65EC970V også.

Les også: Dette er utstyret du trenger for å se 4K (Ekstra) »

Knapt med spesifikasjoner

Nøyaktig hva slags inn- og utganger de to nyhetene kommer med har LG vært litt knappe med, men Flatpanels.dk opplyser i alle fall at begge TV-ene blir utrustet med LGs eget Linux-baserte WebOS. Ettersom LG også har egen teknologi for å oppskalere HD-bilder til 4K, er det all grunn til å tro at dette også vil ende opp i begge de nye modellene.

Skulle du være en av dem som ikke er enige i at 3D-TV er et dødt konsept, er det også et annet lyspunkt ved LGs nyheter. De skal nemlig støtte 3D-innhold, hvor de samme brillene du bruker for å se 3D på kino vil holde for å få mer dybde i bildet.

Støtte for HDMI 2.0-standarden skal også være på plass, og HEVC – også kjent som H.265 – skal også være støttet fra lansering.

Er du usikker på hva HEVC betyr for deg?
Ekstra: Denne skal sikre deg skarp og lynrask video »

(Kilde: Flatpanels.dk)

annonse