Til hovedinnhold

Nå har Microsoft overtatt Nokia

Bytter navn på selskapet.

Microsoft annonserte i dag, fredag 25. april, at oppkjøpet av Nokias mobilavdeling er fullført.

Overtakelsen av Nokia Devices and Services er godkjent av Nokias aksjonærer, og av konkurransemyndigheter rundtom i verden.

«I dag ønsker vi Nokia Devices and Services velkommen inn i vår familie», skriver Microsofts toppsjef Satya Nadella i en pressemelding. Han skriver videre at Microsoft nå sammen med sine partnere vil fokusere på enda raskere innovasjon.

Elop fortsatt sjef

Stephen Elop har vært sjef for Nokia inntil nå, og vil etter overtakelsen lede avdelingen Microsoft Devices Group. Denne avdelingen jobber med mobiltelefoner, nettbrett, Xbox, Surface og ulike typer tilbehørsprodukter.

Nokia Devices and Services skifter nå navn til Microsoft Mobile Oy, og er den delen av Microsoft som nå vil utvikle, produsere og distribuere mobiltelefoner og andre enheter under Lumia-, Asha- og Nokia X-navnene.

Microsoft vil ikke overta Nokias fabrikker i Masan i Sør-Korea eller fabrikken i Chennai i India. Sistnevnte fabrikk vil forbli hos Nokia på grunn av en konflikt med skattemyndighetene i landet. Avisen The Economic Times i India kunne nylig melde at HTCs finansdirektør holdt døren på gløtt for at de kunne komme til å kjøpe fabrikken fra Nokia.

Steve Ballmer mener Microsoft ligger ti år etter på mobil:
– Dette ville jeg gjort annerledes »

(Kilder: Pressemelding, The Economic Times)

annonse