Til hovedinnhold

Den endelige versjonen av Oculus er kun måneder unna

Toppsjefen i Oculus Rift av avslørt flere detaljer om den kommende modellen.

Montasje: Shutterstock, Oculus Rift, Teknofil.no

Dublin/Tek.no: For en drøy måned siden slapp Facebook-eide Oculus Rift sin seneste utgave av sine VR-briller, under kodenavnet «Crescent Bay», men også disse er og forblir en utviklerversjon. Den endelige forbrukerutgaven har ennå ikke sett dagens lys, og dagens utgaver har sine problemer.

Hittil har imidlertid folk flest til gode å kunne kjøpe Rift-brillene. En rekke versjoner er laget, men alle har vært forbeholdt utviklere eller laget som rene presentasjonsprodukter. Oculus har lenge sagt at brillene er «klare når de er klare», uten å egentlig være spesielt mer konkret enn dette.

Toppsjefen i Oculus Rift, Brendan Iribe (til venstre) på scenen sammen med Jessi Hempel i Wired.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no

– Ny versjon kommer snart

Toppsjefen i Oculus Rift, Brendan Iribe, kan imidlertid nå avsløre at det er snakk om måneder, ikke år, før konsumentversjonen kommer:

– Vi nærmer oss nå. Vi jobber med input, ergonomi og designet, for vi vil at det skal være et vakkert produkt. Jeg tror det er snakk om noen måneder, ikke år, til det er klart. Maskinvaren er vi nesten ferdig med, også jobber vi med å gjøre ferdig et par andre komponenter.

– Vi vil gjøre det riktig, og vi vil ikke sende det når det er ikke er klart. Men vi vil ikke at det er 4 – 5 år fra nå heller, sier han.

Blant problemene som skal bli løst i den nye versjonen, er at det skal være mindre problemer med kvalme under langvarig bruk, noe mange brukere opplever.

Iribe for seg at Rift blir som solbriller du kan ta på deg:
– Vi kan ha samtaler ansikt til ansikt som om vi satt sammen » (Tek Ekstra)

annonse