Nyhet

Nye rykter om Sonys neste toppmobil

Xperia Z4 får betydelig høyere oppløsning enn dagens modell, om vi skal tro ryktebørsen.

Sony har seilt opp som en av de viktigste leverandørene av smarttelefoner på markedet. En rekke svært gode Xperia Z-modeller har gjort at de rivaliserer oppmerksomheten Samsung og Apple får her på berget. Med oppdateringer av toppmodellen hvert halvår går det ikke lang tid mellom hver gang nye rykter er på plass, og nå er det Xperia Z4 det handler om.

I forrige uke dukket det opp ganske drøye rykter om både større skjerm, 4 GB RAM, og en kamerabrikke som, på papiret, kunne rivalisert dyre produksjonskamera. Dagens rykter er langt mer avbalanserte, og omtaler en skjerm på samme størrelse som i dagens Xperia Z3, altså 5,2 tommer. Utgangspunktet for ryktene er bilder fra nettstedet Futuresupplier.com, av det som skal være berøringssensoren i Xperia Z4, ved siden av tilsvarende del for Xperia Z3.

Slik ser de to skjermglassene ut ved siden av hverandre.Foto: Futuresupplier.com

Samme størrelse, høyere oppløsning

Selv om ikke skjermstørrelsen ser ut til å øke, skal oppløsningen være på vei opp. I dag er det først og fremst LG G3 og Samsung Galaxy Note 4 du har å velge mellom dersom du vil ha den heftigste skjermoppløsningen på markedet. Xperia Z4 skal melde seg på i kampen med 2560 x 1440 piksler, eller rundt dobbelt så mange punkter som du finner i dagens full-HD-telefoner.

Bildene viser kun én høyttaler i skjermdekselet, men ifølge ryktene skal også Xperia Z4 har stereohøyttalere slik de to forgjengerne har hatt. Det spekuleres i at designen kan være endret, slik at nedre høyttaler havner under selve skjermglasset.

De siste årene har Sony valgt å lansere vinterens toppmodeller under CES-messen i Las Vegas, der Xperia-modellene så langt har vært blant de mobile høydepunktene. Tek er som vanlig på plass i Las Vegas. Messen begynner 6. januar, men tradisjonen tro vil de viktigste produktene bli avslørt noen dager i forveien.

Lurer du på hvilken telefon som er den beste akkurat nå? Les denne samletesten av de heftigste toppmodellene.

Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så sender vi deg en e-post så snart Xperia Z4 er lansert.

(Kilder: futuresupplier.com via gsmarena.com)

Les også
Her er Sonys nye flaggskip
Les også
Dette er Sonys nye Xperia-mobil til under tusen kroner
Les også
Årets første store dingsemesse starter snart
Les også
Femte generasjon Xperia Z kan bli heftig
Les også
Disse telefonene holder hele dagen
Les også
Sony Xperia Z3: Xperia Z3 en mobiltelefon til å begjære
Les også
LG G3: Dette er en av årets aller beste mobiltelefoner
annonse