Nyhet

Reuters: Sony vurderer å gå ut av mobilbransjen

Svake mobilsalg krever drastiske tiltak.

Nyhetsbyrået Reuters har fått nyss om at ledelsen i Sony, deriblant sjefen selv Kazuo Hirai, nå vurderer ulike drastiske alternativer for å få økonomien på rett kjøl. Et av disse skal være et mulig salg av mobilavdelingen sin, som har vært et tapsprosjekt i lengre tid for den japanske elektronikkgiganten. Salg av TV-avdelingen skal visstnok også ligge på bordet.

Teknologibransjen er en tøff bransje å være i, og mange selskaper må se seg nødt til å foreta kraftige og ofte smertefulle omstillinger for å tilpasse seg den nye hverdagen. For aktører som har en finger med i mange ulike produktkategorier kan det medføre at hele avdelinger rett og slett legges ned.

Sony er et av selskapene som måtte ty til dette steget, da de solgte unna sin PC-avdeling Vaio i fjor etter å ha slitt økonomisk i flere år. Sony har imidlertid fortsatt problemer, og nå kan det se ut til at selskapet vurderer å kvitte seg med enda mer for å få økonomien på rett kjøl igjen.

Sony Mobile ønsker ikke å kommentere ryktene og påstandene som fremmes av Reuters:

– Vi kommenterer aldri rykter eller spekulasjoner, skriver Erik Ystrøm. PR- og kommunikasjonssjef i Sony Mobile, i en e-post til Tek.no

Xperia kan forsvinne

Opplysningene er altså ikke bekreftet fra offisielt hold, men om disse planene gjennomføres betyr altså det at Xperia-telefonene i verste fall kan forsvinne, eller i alle fall overtas av et annet selskap.

Ifølge Sonys egne prognoser kommer selskapet visstnok til å gå med et netto underskudd på 1,9 milliarder dollar, rundt 14,5 milliarder kroner, for finansåret som ender i mars i år. Selskapet har allerede senket inntjeningsprognosene sine en rekke ganger, hovedsakelig på grunn av sterk nedgang i telefonsalget.

Ikke helt vellykket omstilling

Sony har allerede gjennomført flere større reformer, deriblant det nevnte salget av PC-avdelingen, men under den nylig avholdte CES-messen skal Kazuo Hirai ha innrømmet overfor journalister at omstillingene til selskapet kun har vært delvis vellykkede, hevder Reuters.

Hirai sa også at mobil- og TV-avdelingen er avdelinger som må styres med «forsiktighet» fremover, men altså uten å bekrefte hvilke planer han har. Sony viste imidlertid ikke stor forsiktighet på CES-messen, hvor selskapet blant annet dro sløret av fire nye 4K-TV-er, deriblant et par modeller Sony kalte verdens tynneste.

Sony har også stadig nye mobilmodeller på gang, blant den lovende toppmodellen Xperia Z4. Analytikere mener imidlertid at disse satsingene ikke er nok, og at både mobil- og TV-avdelingen må gjennom drastiske tiltak for å hindre å gå mer store underskudd frem i tid. Hva selskapet til slutt velger å gjøre gjenstår å se.

Sony driver også med kameraer: Nå har det nye fullformatsflaggskipet Alpha A7 II fått norsk pris »

Les også
– For en utrolig merkelig dings
Les også
Trodde du Walkmanen var død?
Les også
Femte generasjon Xperia Z kan bli heftig
Les også
Nå kan du spille PlayStation 4-spill på Sonys mobiler og nettbrett
annonse