Til hovedinnhold

Samsung og Microsoft satser på trådløs lading

To giganter blir med i Qi-styret. Er ladekrigen avblåst?

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no

Det fins flere trådløse ladestandarder, men foreløpig er det bare Qi-standarden som er allment tilgjengelig. Wireless Power Consortium (WPC) står bak standarden, og får nå to nye prominente medlemmer. Samsung og Microsoft har blitt styremedlemmer i gruppen.

Foruten WPC og deres Qi-standard, fins også den Samsung-ledede gruppen Alliance for Wireless Power (A4WP), og gruppen The Power Matters Alliance (PMA). Senest i oktober ble det meldt om at Samsung hadde kjøpt en andel av selskapet PowerbyProxi, som skulle gi trådløs lading på lenger avstand enn Qi tillater. Sjefen i selskapet var imidlertid Tony Francesca, som akkurat hadde blitt styreformann i WPC.

Qi-standarden mest utbredt

Per i dag finner du Qi-standarden i flere av Nokias telefoner, begge de nyeste Nexus-enhetene fra LG og Asus, og i originale ladedeksler for Samsung Galaxy S4, for å nevne noen. De to andre alliansene glimrer stort sett med sitt fravær i butikkhyllene.

I pressemeldingen fra WPC sies det at Samsung og Microsoft vil få ledende roller i å øke adopsjonen av Qi.

Det kan synes som om bransjen har begynt å samle seg bak en standard, slik man pleier å se i forkant av at én av flere standarder går seirende ut.

Foreløpig er det uklart hva som vil skje med A4WP eller PMA.

Les også: Hver tredje Windows Phone-mobil er en Nokia Lumia 520

(Kilde: androidauthority.com)

annonse