Til hovedinnhold

Kraftig spillbærbar er under 2 centimeter tykk

Asus slipper GX500, en kraftplugg som hverken er tykk eller tung.

Hardware.no/Taipei: Bare timer etter at Asus presenterte sin MacBook Air-utfordrer, Transformer Book T300 Chi, med vifteløst design og bare 14 millimeter tykkelse, kuppet de scenen på årets Computex-messe igjen.

Asus fortsetter fokuset på å slipe vekk både vekt og tykkelse, men denne gangen går tankene deres til de som ønsker å spille på den bærbare maskinen sin. Mens Razer Blade til nå har hatt enevelde i det tynne bærbarsegnemtet, møter den nå sterk konkurranse fra et nytt medlem at Asus' ROG-serie, nemlig Asus GX500.

Utrolig tynn

ASUS ROG GX 500 er svært tynn.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

GX500 pakker med seg kraften og effektiviteten til Nvidias nye GTX 860M-brikke og en av Intels i7-prosessorer i et skall som bare måler 19 millimeter i tykkelse. Maskinen, som Asus hevder er verdens tynneste spillbærbare i klassen, veier heller ikke mer enn 2,2 kilogram.

Tynne spillbærbare kan raskt få problemer med hetetokter og viftestøy, men dette søker Asus å unngå med sin nye kjøleløsning, som skal være svært så effektiv i å få unna varmluften.

Tøft baklys på tastaturet.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Den er videre utstyrt med en 15,6-tommers skjerm som består av hele 8,3 millioner piksler. Dette tilsvarer en oppløsning på 3840 x 2160 piksler og er med andre ord en skikkelig 4K-UHD-skjerm.

Det er også gledelig å se at Asus spanderer på seg et IPS-panel. Dette skulle sikre god innsynsvinkel og flotte farger, noe selskapet også gjør et poeng ut av ved å hevde skjermen støtter 100 prosent av det såkalte NTSC-fargespekteret.

Venter oss god batteritid

Våre utsendte til Computex-messen kunne fortelle om en stor pekeplate og god IPS skjerm.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Høyoppløst skjerm og heftig grafikkløsning til tross, batteritiden ser ut til å kunne bli svært bra grunnet det inkluderte 6-cellers-batteriet med 96 wattimer. Dette er naturlig nok noe vi ønsker å teste når vi får kloa i maskinen.

Du skal kunne ha opptil 16 gigabyte minne, og du kan se frem til lynrask lagring og overføring av filer. GX500 kommer nemlig med M2-basert lagring over PCIe x4, og du kan velge mellom 256- eller 512 gigabyte boltreplass for filene dine.

Pris er foreløpig ikke kjent, men vi kan vente oss at maskinene vil være i butikken i løpet av tredje kvartal, som går fra juli til september. Allerede nå kan du likevel sette opp et gratis prisvarsel i vår Prisguide, så du får beskjed når de første nettbutikkene får godsaken på lager.

Et hav av spennende nyheter er sluppet på årets Computex-messe:
Her er Intels nye entusiast-prosessor »

Mer om
annonse