Nyhet

Denne knøttlille pinnen er faktisk en datamaskin

CES: Intel lanserer en pinne-PC som skal plugges rett inn i TV-en.

Chromecast har lenge vært konge på «strømmepinne-haugen» her hjemme, mye fordi de har så få konkurrenter i sitt segment. Amazon, Microsoft, Sony har alle annonsert tilsvarende strømmepinner, men ingen av disse er i salg enda. Det finnes også noen «Android-pinner» som kjører, ja nettopp, Android, og som du også bare plugger rett i TV-en. Men så vidt vi vet har det ikke vært noen som lar deg kjøre Windows. Til nå.

Les også: 5 smarte triks som gjør Chromecast bedre »

Under CES-messen i Las Vegas har teknologikjempen Intel lansert en ny «pinne-PC», en mini-PC i minnepinneformat. Intel Compute Stick vil i likhet med Chromecast kobles rett i TV-en eller annen skjerm med HDMI, og den henter strøm via USB – ideelt sett fra TV-en. Til forskjell fra Chromecast og lignende strømmeløsninger, er dette en fullverdig PC som kjører Windows 8. Eller Linux, hvis du foretrekker det.

Foreløpig har vi ikke funnet bilder av pinne-PCen, bare Intels konseptbilde. (Foto: Intel)

I følge nettstedet ExtremeTech stiller Pinne-PCen med en firekjerners Atom Bay Trail-prosessor, 2 GB RAM, 32 GB intern lagringsplass, og microSD-leser for de som vil utvide lagringsplassen ytterligere. Compute Stick henter i likhet med Chromecast strøm fra en micro-USB inngang, men Intel jobber visstnok med at pinne-PCen i fremtiden skal få strøm kun via HDMI-pluggen. Linux-versjonen skal komme med litt slappere maskinvare; 1 GB RAM og 8 GB lagringsplass.

Utenom micro-USB inngangen har pinne-PCen bare én USB-port, men Bluetooth 4 gir deg mulighet til å koble til trådløst utstyr, som for eksempel tastatur og mus. Ut fra hensikten med produktet burde ikke «mangelen» på fysiske tilkoblingsmuligheter være særlig problematisk.

Intels Compute Stick ligger ikke an til å erstatte de vanlige stasjonærmaskinene eller bærbare datamaskiner med det første, men for dem som ønsker et tilnærmet «usynlig» mediasenter i stua, kan det være et veldig nyttig produkt.

Norsk pris er ikke tilgjengelig, men du kan sette opp et prisvarsel i vår Prisguide, så får du beskjed med en gang det dukker opp.

Mini-PCer ikke noe nytt, men ikke alle mini-PC-ene ser like pene ut »

(Kilder: Intel, ExtremeTech)

Les også
Microsoft og iBall kommer med en pinne-PC
Les også
Google Nexus Player: Mediespiller med uforløst potensial
Les også
Google lanserer pinne-PC som kan plugges rett inn i TV-en
Les også
Denne musen er en superkompakt PC
Les også
Slik skal Intel sørge for at du følger med på veien når du kjører bil
Les også
Endelig kan du sende musikk med Google Cast
Les også
Nå kan gjestene dine også bruke Chromecasten – uten å koble seg på nettverket ditt
Les også
Slik blir den bærbare PC-en din et skikkelig mediesenter
Les også
Amazon lanserer «Chomecast-dödare»
annonse