På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Knallbra nettbrett som ikke koster skjorta
LG G Pad 8.3 er et utmerket alternativ til Google Nexus 7 og Apple iPad mini.
Innhold
- Design, skjerm og menyer
- Design, skjerm og menyer
- Slank design
- Egne menyer
- I esken
- Teknologi og funksjoner
- Teknologi og funksjoner:
- God batterikapasitet
- Mye smart programvare
- Flere brukere
- Mobiltilkobling og talestyring
- Polaris Office 5
- Nettleser, e-post og kalender
- Underholdning
- Underholdning:
- Universalfjernkontroll
- Kamera
- Konklusjon
- Konklusjon
- Super skjerm og masse utstyr
- Mange smarte løsninger
- Alternativer
Design, skjerm og menyer
LG G Pad 8.3 er et kompakt og lett nettbrett som størrelsesmessig befinner seg i omtrent samme kategori som iPad mini eller Google Nexus 7 (fra Asus).
Med en pris som ligger på under 2 500 kroner i mange nettbutikker, skulle en kanskje tro at G Pad 8.3 var et enkelt og forholdsvis beskjedent utstyrt nettbrett. Men i likhet med Nexus 7 er dette et nettbrett med imponerende spesifikasjoner og svært god ytelse sett i forhold til prisen. Prisen er for øvrig omtrent på nivå med Nexus 7, kanskje en hundrelapp eller to høyere. Og nettbrettet har også enkelte ting Nexus 7 ikke har, noe vi skal komme tilbake til på de neste sidene.
Slank design
LG G Pad 8.3 er utvilsomt et slankt og stilig nettbrett som langt i fra virker som noe billigprodukt. Byggekvaliteten virker veldig god, og en metallplate på baksiden bryter opp det hvite plast-chassiset rundt.
Nettbrettet veier 338 gram, som er 48 gram mer enn Google Nexus 7. Men nettbrettet er noe større, siden det jo har en 8,3-tommers skjerm – mot 7 tommer på Nexus 7. G Pad 8.3 er imidlertid enda slankere enn Nexus 7, med en tykkelse på bare 8,3 millimeter. Nexus 7 har en tykkelse på 8,65 millimeter.
Skjermen har en oppløsning på hele 1920 x 1200 punkter, altså godt over kravene for å kunne kalle den en Full HD-skjerm. Punkttettheten er på 273 punkter per tomme, litt lavere enn på Nexus 7 – siden den har mindre skjerm. Skjermen er sylskarp og bildekvaliteten er veldig god. Lysstyrken er veldig god, og skjermen fungerte godt også i dagslys utendørs. Med et høyde/breddeformat på 16:10 passer skjermen veldig godt til å se film på. De som er vant til 4:3-formatet på iPad vil kanskje synes skjermen er veldig bred eller høy når du bruker den til for eksempel nettsurfing – der er kanskje iPad-en bedre siden du får med mer i bredden når du leser nettsider med nettbrettet i høydeformat (uten at alt blir smått). Men breddeformatet på LG G Pad 8.3, og en veldig smal ramme på sidene av skjermen, gjør at nettbrettet blir så smalt at du faktisk kan holde godt rundt det med én hånd selv om skjermen er ganske stor. Det kan du ikke med en iPad mini.
Innsynsvinkelen er ganske god, men ved mørke scener i for eksempel en film forsvinner detaljer litt i de mørke områdene når du ser skjermen fra siden. Vi prøvde å spille av samme scene i en film på LG G Pad 8.3 og iPad mini (versjonen uten Retina-skjerm), og kontrastnivået var en del dårligere på G Pad 8.3. Detaljer i de mørke områdene som vi kunne se tydelig på iPad-en grodde litt igjen på G Pad 8.3, spesielt når du ikke så skjermen rett forfra. Når det er sagt, så er skjermen stort sett veldig god. Den gamle iPad mini-en vi sammenlignet med har for øvrig mye dårligere skjermoppløsning enn G Pad 8.3, og bortsett fra på filmavspilling oppleves G Pad 8.3-skjermen som skarpere og bedre.
Egne menyer
Operativsystemet er Android 4.2.2, og LG har i likhet med de fleste andre store produsenter lagt sine egne menyer og tilpasninger på toppen. Designmessig kan det kanskje ligne litt på hva Samsung har gjort på sine nettbrett. Det hele er rent, pent og enkelt – og det er gjort mye fornuftig for å gjøre nettbrettet enkelt å bruke. Trekker du ned menyen fra toppen av skjermen har du for eksempel snarveier til alle de mest brukte funksjonene, som å skru av og på ulike funksjoner i nettbrettet.
I nedtrekksmenyen finner du også en rad med såkalte QSlide-apper. Dette er apper som kan kjøre i egne vinduer oppå andre apper på skjermbildet, og som flyter fritt oppå skjermbildet og kan flyttes rundt eller skaleres. Du kan for eksempel ha en videoavspiller gående i et hjørne av skjermen samtidig som du jobber med noe annet. Av andre QSlide-apper finner du blant annet en nettleser, notatblokk, kalender og kalkulator. En liten glidebryter i QSlide-appene lar deg endre gjennomsiktighet på appen, slik at du kan gradvis se det som ligger bak appen.
Når du blar mellom startskjermene og kommer helt lengst mot høyre, er det en startskjerm som er dekket med et Flipboard-lignende skjermbilde som inneholder instruksjonsvideoer som forklarer ulike funksjoner på nettbrettet. Denne kan fjernes når du ikke lenger trenger den.
Ellers synes vi det var nyttig at du raden med snarveier som vanligvis er i bunnen av skjermen, flytter seg og blir en vertikal rad på høyre side av skjermen når du holder nettbrettet i landskapsmodus. På grunn av breddeformatet på skjermen er det mye mer praktisk å ha snarveiene på høyre side av skjermen, i stedet for at de skal ta opp verdifull plass i høyden.
I esken
- LG G Pad 8.3
- Micro-USB-kabel
- Lader
- Dokumentasjon
Teknologi og funksjoner
LG G Pad 8.3 er et kraftig og velutstyrt nettbrett, i hvert fall i forhold til prisen. Med en systembrikke av typen Snapdragon 600 med fire Krait 300-prosessorkjerner på 1,7 GHz hver burde dette nettbrettet ha kraft nok til å dra rundt det meste. Prosessoren er riktignok ikke like kraftig som Snapdragon 800-brikken som sitter i blant annet LGs egen mobil-toppmodell LG G2.
Det er ikke bare på papiret dette nettbrettet skal ha god ytelse. Også i daglig bruk virker nettbrettet veldig raskt, og det er fin flyt i menyer og når vi går inn og ut av apper. Alt går fort nok, og de grafiske elementene tar seg svært pent ut på den sylskarpe skjermen.
Sammenlignet med 2013-utgaven av Google Nexus 7 – et nettbrett i omtrent samme prisklasse – er LG G Pad 8.3 noe raskere i de fleste testprogrammer. Alt i alt viser testprogrammer som 3D Mark, Antutu og Geekbench at dette er et svært raskt nettbrett i sin prisklasse.
Nettbrettet har 16 GB lagringskapasitet, som kan uvides med et MicroSD-kort. Kortet settes inn bak en luke på toppen av nettbrettet.
Brettet har ellers støtte for 802.11b, g og n, men ikke den nye 802.11ac-standarden for trådløst nett. Men det er dual-band, så har du en trådløs ruter som støtter både 2,4 og 5 GHz har du mulighet til å velge. Det er ikke 3G/4G-mulighet.
God batterikapasitet
Noe av det som har slått oss etter å ha brukt LG G Pad 8.3 daglig i et par uker, er at batteritiden virker veldig god. Mange Android-nettbrett sliter med at batteriet tappes fort selv når nettbrettet ikke er i bruk, men G Pad 8.3 kunne ligge i flere dager ubrukt, og fortsatt ha mye strøm igjen. Det tyder på god strømstyring. Ved aktiv bruk holder også nettbrettet i ganske mange timer, men sitter du og ser film non-stop må du regne med å lade i løpet av dagen.
Batteriet er på 4 600 mAh, som er større enn det som sitter i Nexus 7 – men ikke like stort som det som sitter i Acer Iconia Tab A1, som har et batteri på hele 4 960 mAh. Under batteriinnstillinger i innstillingsmenyene får du en fin oversikt over hva som har brukt strøm, og estimert gjenværende batteritid.
Mye smart programvare
LG har lagt inn veldig mye bra programvare og smarte løsninger. Vi har allerede nevnt QSlide, som lar deg kjøre enkelte apper i egne vinduer oppå andre apper, men dette er i og for seg ikke noe unikt – dette finner vi også på blant annet Samsung-nettbrett. Funksjonen er uansett veldig nyttig.
Med funksjonen Slide Aside kan du sveipe med tre fingre over skjermen, og få de tre siste appene til å legge seg overlappende på vensre side av skjermen. Så kan du velge den appen du vil gå til. Vi er litt usikre på nytteverdien av denne funksjonen, siden du jo som vanlig kan holde inne Hjem-knappen for å få opp alle appene som kjører i bakgrunnen. Og vi måtte ofte prøve flere ganger før Slide Aside-funksjonen dukket opp. Men funksjonen er uansett ganske fancy.
Det er for øvrig mulighet for talestyring via funksjonen Voice Mate. Dette er en app du starter opp, så kan du ved hjelp av engelske talekommandoer få nettbrettet til å for eksempel legge til hendelser i kalenderen eller søke på nettet.
En smart funksjon er at du kan vekke opp nettbrettet ved å banke to ganger på skjermen. Du kan også sette det i hvilemodus igjen ved å banke to ganger på bakgrunnsbildet på skjermen.
Oppdatering av medfølgende programvare gjøres via et eget oppdateringssenter. Herfra kan du også laste ned og installere sikkerhetsprogramvaren McAfee Security og McAfee Family Protection, som følger med på kjøpet. Sistnevnte gjør det mulig å hindre barna i å surfe på uønskede nettsider.
Flere brukere
Det er støtte for flere brukerkontoer, og du legger enkelt til en ny konto i systeminnstillingene. Når du har lagt til brukeren blir du tatt gjennom den samme oppsettveiviseren som du får når nettbrettet er nytt. Hver bruker kan sette opp nettbrettet med sin egen Google-konto og sine egne apper. Å bytte bruker er så enkelt som å låse nettbrettet med av/på-knappen, trykke på bildet av brukeren, og låse opp brettet igjen.
Det å ha mulighet for flere brukere er praktisk hvis du vil dele nettbrettet med barn i familien, eller med gjester.
Mobiltilkobling og talestyring
Nettbrettet har en funksjon som kalles QPair, som lar deg dele informasjon med andre enheter. Da vi startet opp nettbrettet første gang ble vi spurt om vi ville pare nettbrettet med en annen telefon. Har du en annen telefon enn en av LGs toppmodeller må du gå på Google Play og laste ned og installere QPair, så dette ligger både på nettbrettet og mobilen. Ved å gjøre dette vil du kunne få opp varslinger fra mobilen til nettbrettet, slik at du slipper å ta opp telefonen fra lomma. Men selv om du blir varslet om innkommende samtaler, kan du ikke besvare anropet fra nettbrettet. QPair-funksjonen gjør det også enklere å komme på nett med nettbrettet via mobildataforbindelsen til telefonen.
QuickMemo er en praktisk notatfunksjon som er tilgjengelig via en knapp i nedtrekksmenyen. Den lar deg ta et skjermbilde og så gjøre notater eller tegne direkte på skjermbildet. Funksjonen ligner den som finnes på Samsungs Galaxy Note-produkter, bare at her bruker du fingeren i stedet for en penn til å ta notater. Notatene kan så deles med mobiltelefonen du har koblet til via QPair.
LG har også lagt ved en vanlig notat-app, som kan kjøres som en QSlide-app i eget vindu. Appen er ikke spesielt avansert, men inneholder likevel det meste du trenger. Du kan ha ulike farger på notatene, du kan lage punktlister og du kan legge til bilder eller tegne direkte i notatet, samt legge ved kartutsnitt fra posisjonen du befinner deg på. Det er også en funksjon for å gjøre lydopptak som så blir en del av notatet ditt.
Trenger du enda mer avanserte funksjoner enn det du finner i notat-appen, har du ytterligere en notatapp som heter Notebook. Denne notatappen lar deg organisere notatene dine i en slags «bokhylle», og det er hit notater du lager med QuickMemo havner. Notebook-appen har ganske omfattende muligheter når det gjelder å endre utseendet på teksten, og du har også en rekke ulike tegneverktøy å velge mellom. Du kan legge inn bilder, video, lyd, kartutsnitt og andre elementer. Notater kan deles via e-post, sosiale medier, eller lagres som kalenderoppføringer – praktisk hvis du tar notater i et møte, og vil følge opp ting senere.
Polaris Office 5
Polaris Office 5 følger med, og dette er etter vår mening en av de aller beste Office-pakkene for Android. Med Polaris Office 5 kan du både vise, redigere og opprette dokumenter i Microsofts Word-, Excel- og PowerPoint-formater. I tillegg kan du opprette rene tekstfiler, uten formatering.
Vi synes Polaris Office er veldig enkel å bruke, og det følger med en masse maler som gjør at det er fort gjort å lage dokumenter som tar seg pent ut. Det er et bra utvalg med mulighet for formatering av teksten på ulike måter, og du kan sette inn tabeller, grafer, og andre elementer. Dokumenter kan vises på en TV eller annen enhet via DLNA, og du kan også bruke Wi-Fi Direct for å vise dokumenter på en TV med Miracast, eller en LG-telefon eller nettbrett med Smartshare Beam.
Den versjonen av Polaris Office som følger med støtter dessverre ikke skylagring.
Nettleser, e-post og kalender
Det er to nettlesere: Google Chrome og den klassiske Android-nettleseren. Det er imidlertid Chrome-nettleseren LG har lagt som snarvei på startskjermene, og det er antagelig fordi LG i likhet med oss mener dette er den beste nettleseren. En av fordelene med Chrome er at du får synkronisert faner, bokmerker og sist besøkte nettsteder mellom ulike enheter – for eksempel PC-en din og nettbrettet. Nettsurfing går lynraskt uansett hvilken av nettleserne du velger å bruke.
E-post-appen er standardappen i Android, og gjør en helt grei jobb. Du kan selvfølgelig ha flere kontoer i samme innboks. Kalenderen har fine dags-, ukes- og månedsoversikter, og vi satte spesielt pris på en funksjon som lar deg splitte kalendervinduet i to – slik at du kan ha månedsvisning øverst og dags- eller ukesvisning nederst. Kalenderen kan også bruke Qslide-funksjonen, slik at den kan ligge og flyte på toppen av andre apper.
Med appen LG Life Square får du samlet ulike hendelser, som kalenderoppføringer, bilder, videoer og innlegg på sosiale nettsteder.
LG G Pad 8.3 har for øvrig et utmerket skjermtastatur, hvor talltaster vises i en egen rad over bokstavene – slik at du slipper å bytte til annen visning for å taste inn tall. Autokorreksjon av ord fungerer bra. Hvis du sveiper med fingrene fra midten av tastaturet og ut til hver side deles tastaturet i to – noe som er spesielt praktisk når du bruker nettbrettet i liggende modus. Da kan du bruke venstre og høyre tommel til å skrive på tastaturet på henholdsvis venstre og høyre side av skjermen. Det tar riktignok litt tid å bli fortrolig med dette tastaturet, hvor du blant annet får to mellomromstaster – en til hver tommel. Men tanken er at det skal gå raskere, og at du slipper å strekke fingrene over skjermen for å nå tastene i midten.
Underholdning
God ytelse, en super skjerm og bra programvare for musikk, video og bilder gjør at LG G Pad 8.3 er et veldig godt nettbrett for underholdning, spill og moro.
Musikkspilleren er veldig god, og har blant annet Equalizer og andre lydforbedringsfunksjoner. Det er massevis av funksjoner, som blant annet en god spillelistefunksjon, mulighet til å redigere informasjon om sanger og album direkte på nettbrettet, samt automatisk søk etter musikkvideoer på YouTube. Spilleren kan hente innhold fra andre DLNA-kompatible enheter i nærheten, forutsatt at de er i samme nettverk som LG G Pad 8.3.
Lydkvaliteten med et par gode hodetelefoner er utmerket, men du kan ikke spille så veldig høyt – i hvert fall ikke hvis hodetelefonene er litt tungdrevne. Det fulgte ikke med noen headset/ørepropper til nettbrettet.
Med SmartShare-funksjonen deler du enkelt bilder, musikk og video til DLNA-kompatible enheter, som TV-er. Funksjonen er tilgjengelig fra appene for musikk, bildegalleri eller videoavspilling. Overføring av bildet gjøres ved å trykke et spesielt SmartShare-symbol. Da får du opp en meny hvor du kan velge å overføre til DLNA-kompatible enheter, eller til enheter som støtter Miracast. Har du en LG-telefon, kan du sende bilder, musikk og video til denne via SmartShare Beam-funksjonen.
Nettbrettet har ingen vanlig HDMI-utgang, men Micro-USB-utgangen er det som kalles SlimPort. Dette er et alternativ til MHL, som brukes på mange andre nettbrett, og gjør det mulig ved hjelp av en overgang å koble nettbrettet til en TV eller skjerm via HDMI, DVI, VGA eller DisplayPort. SlimPort er en bransjestandard som også kalles Mobility DisplayPort eller MyDP, og brukes også i blant annet Google Nexus 7.
Videospilleren klarte å spille av de fleste av formatene vi prøvde, men på enkelte av filene lot ikke lyden seg avspille. Har du mye filer i ymse formater, bør du kanskje derfor vurdere å laste ned en alternativ spiller, som MX Player. LG-spilleren har ellers mulighet for å kjøre i et eget «Qslide»-vindu, slik at du kan la videoen fortsette å spille mens du for eksempel sjekker e-posten din.
I tillegg til den vanlige Android-bildegalleriappen (med integrert SmartShare) har du også den nye Google+ Bilder-appen som på sikt skal erstatte galleriappen helt. Dette er en utmerket bildegalleriapp som også holder styr på videofilene dine, og appen er egentlig en del av den sosiale nettverkstjenesten Google+, som selvfølgelig også ligger installert på nettbrettet. Du kommer raskt til Google+ ved å velge det fra en meny på venstre side – og vil du tilbake til bildene dine igjen velger du Bilder fra Google+. I praksis ser det ut til at det byttes mellom to apper, selv om grensesnittet og menyene er like begge steder.
Universalfjernkontroll
QuickRemote-appen lar deg bruke nettbrettet som en universalfjernkontroll for TV, DVD-spiller og Blu-Ray-spiller hjemme. En IR-sender øverst på nettbrettet sender signaler til hjemmekinoen. Men av en eller annen merkelig grunn ligger det ikke inne oppsett for satellittmottakere, kabelmottakere eller hjemmekinoforsterkere – kun TV-er og DVD-/Blu-Ray-spillere. Og det er heller ikke mulig å lage din egen fjernkontroll ved å kopiere signaler fra en av dine eksisterende fjernkontroller. Det gjør at nytteverdien av universalfjernkontrollen blir veldig begrenset. Uten mulighet til å styre hjemmekinoforsterkeren var den i hvert fall for undertegnedes behov helt ubrukelig. Litt synd, for fjernkontrollen er veldig enkel å bruke – og merkelig nok har den samme fjernkontrollappen til LG G2 muligheter til å fjernstyre mer enn det G Pad-versjonen av appen har.
Vi nevner ellers at QuickRemote skjemmes litt av dårlige oversettelser. For eksempel blir vi bedt om å trykke «Kraft-knappen», som selvfølgelig er «Power», eller «Skriv inn» som skulle vært «Source» – eller kilde. Litt klønete oversettelser finner vi for øvrig mange andre steder i menyene og appene til LG også.
Kamera
Kameraet i nettbrettet har en oppløsning på beskjedne 5 megapiksler, samme oppløsning som på den nye Nexus 7-modellen (modellen fra 2012 har ikke kamera). Kameraet har autofokus, og det er ganske mye innstillingsmuligheter i kameraappen. Du kan for eksempel velge mellom en rekke ulike fotograferingsmodi – som seriefoto som tar seks bilder fortløpende etter hverandre, eller panorama eller nattmodus. Du kan også legge inn ulike fargeeffekter på bildene, og du har massevis av muligheter til å justere eksponering, hvitbalanse og andre ting.
Ved å klype med fingrene på skjermen kan du zoome inn og ut (digital zoom). Volumtasten kan settes opp til å enten ta bilde eller til å fungere som zoom-knapp. I det store og hele har du de fleste av kamerafunksjonene som du har på LGs mobiltelefon-toppmodeller, inkludert mulighet til å aktivere kameraet med talekommandoer.
Kameraet er riktignok ikke all verden – og i likhet med de fleste andre nettbrett blir bildene så som så. Et nettbrett er etter vår mening heller ikke noe ideelt fotoapparat – da er det ofte mer fornuftig å bruke mobiltelefonen eller eventuelt et skikkelig kamera hvis man skal ta viktige bilder. Det er en del bildestøy på bilder tatt i dårlig lys, og bildene blir heller ikke sylskarpe. Men det er helt greit å bruke i nødstilfeller.
Nettbrettet har også et 1,3 megapikslers frontkamera – kjekt å ha til for eksempel videosamtaler i Skype eller Google Hangouts (sistnevnte ligger installert på nettbrettet).
Ellers nevner vi at nettbrettet kan filme i 1080p, og at det følger med en app for redigering av video.
Her er noen bilder vi tok med nettbrettet:
Konklusjon
Da de første nettbrettene kom på markedet var det stort sett store 10-tommers nettbrett det dreide seg om, men i den senere tid har det kommet veldig mange veldig interessante alternativer med litt mindre skjermstørrelse. Du har selvfølgelig iPad Mini, som nylig ble lansert i ny versjon med høyere oppløsning på skjermen, men også 7-tommers nettbrett som Asus Memo Pad HD 7 og ikke minst den nyeste versjonen av Google Nexus 7 – et nettbrett vi ga terningkast seks og Anbefalt-stempel da vi testet det i august.
LG G Pad 8.3 har noe større skjerm enn Google Nexus 7, men befinner seg i omtrent samme prisklasse – kanskje en hundrelapp eller to høyere. Med en 8,3-tommers skjerm er skjermen også litt større enn 7,9-tommeren i iPad mini – men siden LG benytter et bredere format på skjermen virker ikke nettbrettet større enn iPad-en.
Super skjerm og masse utstyr
LGs nye nettbrett er en lekker liten sak. Nettbrettet er tynt og lett, og baksiden i aluminium bidrar til å gi det et eksklusivt preg. LG G Pad 8.3 ser rett og slett dyrere ut enn det er.
Skjermen har høy oppløsning: 1920 x 1200 punkter er godt over kravene for å kunne kalle det en Full HD-skjerm. Bildekvaliteten er veldig god, og skjermen er sylskarp og har god lysstyrke. Men kontrasten er ikke helt på høyde med de aller beste skjermene, og det gjør at enkelte detaljer flyter litt sammen i for eksempel veldig mørke scener på film. Men alt i alt snakker vi om en skjerm hvor du må lete godt for å finne svakheter.
En kraftig firekjerners prosessor og ellers gode tekniske spesifikasjoner gjør at nettbrettet oppleves som lynraskt i daglig bruk – enten du surfer på nettet, spiller spill, ser på video eller bruker noen av de utmerkede produktivitetsappene som følger med nettbrettet.
Med Polaris Office 5 og en veldig god notatapp, får du gjort mye på dette nettbrettet som du ellers måtte hatt tilgang til PC for å få gjort.
Mange smarte løsninger
LG har lagt sine egne menyer på toppen av standardmenyene i Android, og spesielt nyttig er kanskje muligheten til å kjøre mange apper i egne vinduer. Du kan for eksempel vise en video i et eget vindu mens du holder på med andre ting, eller for eksempel hente opp en kalkulator som flyter i et eget vindu oppå for eksempel e-post-appen. G Pad 8.3 har også smarte funksjoner for å dele innhold med andre enheter i nettverket, og for å vise informasjon fra mobiltelefonen på nettbrettet.
Alt i alt mener vi LG G Pad 8.3 er ett av de beste nettbrettene på markedet i denne prisklassen, enten du skal bruke det til film, musikk og underholdning, eller til mer nyttige formål. Kameraet er riktignok ikke så mye å skryte av, men det mener vi ikke er så voldsomt viktig i et nettbrett. Det er mer nyttig at det faktisk er et frontkamera, slik at du kan gjennomføre videosamtaler i Skype eller Google Hangouts.
Alternativer
Det mest åpenbare alternativet er Google Nexus 7. Det er nesten like kraftig som LG G Pad 8.3, og koster noen hundrelapper mindre. Siden det er et Nexus-brett kommer det med standardversjonen av Android, uten noen spesielle tilpasninger. Dermed får du ikke alle de smarte løsningene LG har lagt til på G Pad 8.3. Nexus 7 mangler også minnekortplass. Men Nexus 7 er uansett et knallbra nettbrett, og et bra alternativ til G Pad 8.3.
Apple iPad mini er også et veldig bra alternativ, hvis du ikke må ha et Android-nettbrett. Det har nylig kommet i en enda kraftigere utgave med Retina-skjerm (høyere oppløsning), og starter på 3290 kroner i Apples egen nettbutikk. Men iPad har ikke mulighet for minneutvidelse, så da bør du vurdere 32 GB-versjonen til 4 090 kroner – altså vesentlig dyrere enn LG G Pad 8.3. Du kan få en billigere iPad mini hvis du velger versjonen uten Retina-skjerm, men den fås nå kun med 16 GB. (PS! Vi får inn Retina-versjonen av iPad mini snart, og kommer med en test av denne om ikke lenge)
Er du ute etter noe rimeligere enn G Pad 8.3, kan vi anbefale Asus Memo Pad HD 7. Det fikk ikke toppscore i vår test, men til rundt 1300 kroner er nettbrettet et godt kjøp. I prisklassen under 1500 kroner er også Acer Iconia A1 et godt alternativ.