Nyhet

To nye Google Edition-dingser er lansert

Sony og LG relanserer toppmodeller, med ren Android.

Også Sonys Xperia Z Ultra er lansert med ren Android.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

I går gikk det rykter om at LG og Google var på vei med et nytt Nexus-nettbrett. For en gangs skyld har ryktene raskt blitt avklart, ettersom nettbrettet ble lansert kort tid senere. Det dreier seg ikke om en Nexus, men snarere en Google Play Edition-versjon av LGs G Pad.

Helt uten rykter i forkant, ble også Sonys Xperia Z Ultra sluppet i en Google Play Edition-variant i går. Begge enhetene selges gjennom Googles nettbutikk i USA, og prisene ligger på rett over 2000 kroner for nettbrettet, og i underkant av 4000 kroner for brettmobilen fra Sony.

Les testen av LG G Pad

Midt mellom

Google Play Edition-enhetene er ikke fullt ut Nexus-modeller, men de har noe av det viktigste til felles med dem. De kjører nemlig helt ren Android, og får oppdateringene sine direkte fra Google.

Det er imidlertid en viktig forskjell på Nexus-varianter og denne typen relanseringer. Produsentene har stått fritt til å designe dem selv, og dermed kan du for eksempel få støtte for minnekort i noen dem. Ingen av Googles Nexus-modeller har så langt hatt muligheter for å utvide lagringskapasiteten.

Heftige spesifikasjoner

Enhetene er ellers de samme som vi kjenner fra hver av produsentene. LGs G Pad er et nettbrett, med 8,3 tommer stor full-HD-skjerm, og en kraftig, firekjernet, Snapdragon 600-brikke på innsiden.

Sony Xperia Z Ultra er en enorm mobiltelefon med sin 6,44 tommer store full-HD-skjerm. På innsiden har den en enda kraftigere brikke enn det som står i LG G Pad, nemlig Snapdragon 800. Begge de to produktene har 16 gigabyte intern lagring, men støtter minnekort ved siden av.

Samsung og HTC lanserte tidligere

Fra før av fins det to Google Play Edition-produkter. Samsung og HTC relanserte hver sin toppmodell i Googles drakt tidligere i år. Du får imidlertid ikke kjøpt noen av dem fra Google her til lands, ettersom nettbutikken foreløpig ikke har kommet hit.

Les testen av Sony Xperia Z Ultra her

(Kilder: androidauthority.com, theverge.com)

Les også
– HTC skal lage det neste Nexus-brettet
Les også
Slik kan en vanlig iPhone bli en Game Boy Advance
Les også
– Nexus 6 blir en lettversjon av LG G3
Les også
LG/Google Nexus 5: Den mest komplette Nexus-en så langt
Les også
LG G Pad 8.3: Knallbra nettbrett som ikke koster skjorta
Les også
Sony Xperia Z Ultra: Sonys enorme supermobil
annonse