Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAcer Iconia A1

Billigbrett med rå ytelse

Her får du mye for pengene.

Design, skjerm og menyer

Acer Iconia A1 er atter et nettbrett fra Acer der man har siktet i det nedre prissjiktet, i likhet med Acer Iconia B1 som vi testet i april.

Iconia B1 var enda billigere, men hadde et helt ubrukelig kamera, kort batteritid og dårlig kvalitetsfølelse for å nevne noe. Er tilstandene bedre hos Iconia A1?

Bedre kvalitetsfølelse

Plastfølelsen er til stede, og nettbrettet er litt tykt. Likevel kjennes det ikke ut som et nettbrett kjøpt i en leketøysforretning, slik som hos Iconia B1. Forskjellen i kvalitetsfølelse er betydelig. Vekten har krøpet opp fra 320 gram til 410 gram.

Nettbrettet ser ut som et nesten hvilket som helst annet nettbrett. Svart fremside, sølvgråfarget plast rundt kanten og en hvit bakside.

På toppen er det plassert en av/på-bryter, og øverst på høyre side finner du volumtaster. Et hull til minnekort er også plassert på nettbrettets høyre side, så vel som en HDMI-utgang. Nederst er det en ladeinngang av vanlig Micro-USB-utforming slik at du kan bruke mobilladeren din rett i nettbrettet.

Iconia A1 er noe større enn B1, og det samme gjelder skjermen. Den er 7,9 tommer i stedet for syv blank, og oppløsningen er jekket opp fra 600 x 1024 til 768 x 1024. Den økte størrelsen gjør at nettbrettet ikke passer like godt i en jakkelomme som syvtommere, men det er fortsatt å regne som et ganske hendig nettbrett.

Skjermen er også av en helt annen type av langt høyere kvalitet enn i lillebroren. Vi snakker om en LED-belyst skjerm med IPS-teknologi, noe som gjør at brukeropplevelsen er jekket mange hakk. Likevel gir også denne skjermen definitivt et billig inntrykk og fargen er litt ujevn der den egentlig skal være helt jevn. Fargemetning og kontrast ser også ut til å endre seg en god del når du vrir og vender på nettbrettet – for eksempel når du spiller spill styrt av bevegelsessensoren.

Android OS 4.2.2

Det er ikke noen utdatert Android-versjon Acer har installert i Iconia A1. Android OS 4.2.2 har fått med seg de smørglatte menyene fra forrige oppdatering, og i tillegg er det støtte for trådløse skjermer, støtte for flere brukere slik vi kjenner fra PC-operativsystemer og støtte for fakter i tastaturet.

I Iconia A1 er det Android i sin rette forstand som gjelder, uten en masse andre greier på toppen. Det synes vi fungerer helt strålende, men hvis du synes det er kjedelig kan du sjekke ut vår guide til å personliggjøre Android.

Brettet har også langt færre forhåndsinstallerte applikasjone rdu aldri kommer til å bruke, noe som gjør menyen ryddigere. Hvis du trenger flere programmer, er det jo bare å laste dem ned fra Google Play eller som en tredjepartsapplikasjon rett fra internett på den gammeldagse måten.

Foto: Einar Eriksen

I esken:

  • Nettbrett (batteriet er innebygget)
  • Trafo, fra 240 V~ til USB
  • USB-kabel
  • Papirer