Til hovedinnhold

Apples iPad 2 straks ved veis ende

Tre år gammelt nettbrett på vei ut av produksjon.

iPad 2 ble lansert på våren i 2011. Først nå, tre år senere, rapporteres det om at nettbrettet kan være på vei ut av markedet. Kundene skal være på vei over på nye iPad-varianter.

Apple skal ifølge nettstedet appleinsider.com være i ferd med å justere ned bestillingene for det aldrende nettbrettet. Selskapet har holdt kunstig liv i det som en gang var toppmodellen ved å justere ned prisen underveis.

Les også: Test av Apple iPad 2

Priskollisjon

I USA koster imidlertid iPad 2 det samme som nye iPad Mini med Retina-skjerm. Her på berget skiller det bare 300 kroner mellom de to modellene i Apples nettbutikk. Dermed skal den gamle varianten ha kollidert prismessig med et langt sprekere nettbrett. I iPad Mini Retina får du betydelig kraftigere innmat på alle fronter, og den nyere Lightning-kontakten i bunnen av nettbrettet.

Dette passer godt med analyser fra investorgruppen KGI Securities. I fjor hevdet de nemlig at Apple ville selge bare 300 000 iPad 2-brett i løpet av dette kvartalet. Det er et svært lavt salgstall for en gigant som Apple.

Enorm utbredelse

På grunn av den lange levetiden, og tidvis lave prisen, skal iPad 2 være Apples mest utbredte nettbrett. Tall fra tampen av fjoråret viser at den skal utgjøre hele 38 prosent av iPad-ene som er i bruk i dag.

Skal du ha en billigmodell blant Apples nettbrett, er det første utgave av iPad Mini som gjelder. Den koster fra 2400 kroner, og er spesifisert omtrent slik iPad 2 er, bare med mindre skjerm, og Lightning-kontakt. Det ser ut til at det nå begynner å haste, om du skal ha et ti tommer stort Apple-brett til 3000 kroner. Hvis da ikke Apple erstatter iPad 2 med en nyere variant.

Les også: Test av iPad Mini med Retina-skjerm

(Kilde: appleinsider.com)

annonse