Nyhet

Nytt Nexus-nettbrett på vei

Rykter om enda tettere samarbeid mellom Google og LG.

LG Samarbeider allerede med Google om Nexus 5.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Google har samarbeidet med Asus for å lage de siste to små nettbrettene sine. Til tross for at siste versjon av Nexus 7 fortsatt er relativt fersk, går det nå rykter om et nettbrett på åtte tommer fra søkegiganten, som denne gangen skal samarbeide med LG.

LG har så langt laget de siste to Nexus-modellene for Google, og står også bak ett av de beste kompakte nettbrettene på markedet, i form av G Pad, med 8,3 tommer stor skjerm.

Man skal alltid være skeptisk til ryktebørsen, men denne gangen stammer påstanden fra Twitter-brukeren @evleaks. Brukeren er muligens ikke fullt så kjent under sitt egentlige navn, Evan Blass. Den tidligere journalisten har lang fartstid fra store teknologimedier, og har vært særdeles treffsikker, etter at han begynte å lekke bilder og informasjon fra bransjen for en tid tilbake.

sitat"The LG V510 tablet is indeed a Nexus device. [via tip] pic.twitter.com/hhKZ2B9NtQ— @evleaks (@evleaks) 8. desember 2013"

Spesifikasjonene skal være så godt som like som dagens LG G Pad, og også modellnummeret stemmer ganske godt med dette. G Pad heter nemlig V500, mens Nexus-brettet Bass twitrer om har fått navnet V510.

Nexus 8 skal være basert på dagens LG G Pad.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Dermed vil Nexus 8 etter all sannsynlighet få full-HD-skjerm på 1920 x 1200 piksler, 2 GB RAM, og iallfall 16 GB lagringsplass. Sistnevnte virker rimelig sikkert uansett, ettersom ingen av dagens Nexus-enheter har mindre lagringsplass oppgitt på esken.

Foreløpig er det meste usikkert om dette nettbrettet, men med tanke på kilden, virker det svært sannsynlig at det er hold i ryktene.

Les også: Test av LG / Google Nexus 5

(Kilder: @evleaks, androidguys.com

Les også
– Google skal snart lansere nytt mini-nettbrett
Les også
– Google Nexus 8 kommer i april
Les også
Nye rykter om Nokias Android-telefon
Les også
LG/Google Nexus 5: Den mest komplette Nexus-en så langt
Les også
LG G Pad 8.3: Knallbra nettbrett som ikke koster skjorta
Les også
Google Nexus 7: Dette er en billig kraftplugg
Les også
LG Nexus 4: LG Nexus 4 er Android slik skaperne vil ha det
annonse