Til hovedinnhold

Her er de ti beste nettbrettene

Vi har testet dem. Sjekk oversikten her.

Beste nettbrett

Vi i Amobil tester et stort antall mobiltelefoner og nettbrett i løpet av ett år, og nå har vi gjort det enda enklere å finne det beste kjøpet. Testoversikten er nemlig blitt enda bedre og mer oversiktlig.

Som mange av våre lesere allerede har fått med seg, byttet vi for en tid tilbake til en ny karakterskala som går fra 1-10. Men vi rangerer også alle mobiltelefoner og nettbrett vi tester innbyrdes, slik at vi kan gi deg en oversikt over hvilke produkter som er det beste kjøpet akkurat nå. For eksempel har både mobiltelefonene Sony Xperia Z2 og HTC One M8 fått toppkarakteren 10 av 10 poeng. Hvilken er det aller, aller beste kjøpet? Svaret finner du ved å besøke testoversikten for mobiltelefoner og sortere etter «Beste kjøp».

Disse nettbrettene mener vi er de beste kjøpene akkurat nå. Klikk på Prisguide-lenken for å se hvor du får kjøpt dem billigst, og for å sette opp prisvarsling.

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

10. Asus Google Nexus 7 v2

Nye Nexus 7 er en oppdatert utgave av det som var Googles første nettbrett under egen logo. En av endringene er at det nye nettbrettet har blitt mer kompakt. Det er både tynnere og smalere enn forrige utgave, mens høyden er omtrent lik. Lettere har den også blitt. Innmaten er også kraftig – så kraftig at ytelsen nesten ikke kan sammenliknes med forrige modell. Til tross for at maskinvaren i nye Nexus 7 ikke er den aller heftigste på markedet, er vi positivt overrasket over ytelsen.

Les testen av Asus Google Nexus 7 v2 her »
Finn beste pris på Nexus 7 i Prisguide »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

9. Samsung Galaxy Note 8.0

Samsungs utfordrer i segmentet for mellomstore nettbrett heter Galaxy Note 8.0. Men brettet har kvaliteter som skiller det fra andre nettbrett i denne gruppen. Den digitale pennen som følger med gir deg en brukeropplevelse ikke mange nettbrett på denne størrelsen kan matche. Men det er brukt mye plast, og rammen rundt skjermen er my bredere enn det vi er vant til på nye produkter. Likevel: Alt i alt et svært godt produkt.

Les testen av Samsung Galaxy Note 8.0 her »
Finn beste pris på Samsung Galaxy Note 8.0 på Prisguide »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

8. Sony Xperia Tablet Z 4G

Etter å ha bommet helt med sitt første nettbrett, kom Sony atskillig bedre ut av det på det andre forsøket. Men det er først med det tredje* brettet at Sony virkelig viser hvor skapet skal stå.

Forgjengeren til Xperia Tablet Z2 er fortsatt et veldig godt nettbrett, og du kan spare en tusenlapp på å velge dette fremfor Z2. Nettbrettet er syltynt og har lekker design, det har god ytelse, og det er vanntett.

Les testen av Sony Xperia Tablet Z 4G »
Finn beste pris på Sony Xperia Tablet Z 4G i Prisguide »

7. LG G Pad 8.3

LG G Pad 8.3 har noe større skjerm enn Google Nexus 7, men befinner seg i omtrent samme prisklasse. Nettbrettet er tynt og lett, og baksiden i aluminium bidrar til å gi det et eksklusivt preg.

Alt i alt mener vi LG G Pad 8.3 er ett av de beste nettbrettene på markedet i denne prisklassen, enten du skal bruke det til film, musikk og underholdning, eller til mer nyttige formål.

Les testen av LG G Pad 8.3 »
Finn beste pris på LG G Pad 8.3 »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

6. Sony Xperia Tablet Z2 LTE

Sony Xperia Tablet Z2 er verdens tynneste nettbrett, bare 6,4 millimeter tykt. Det har en fantastisk Full HD-skjerm på 10,1 tommer. Kombinasjonen av stilig design og ypperlige komponenter gjør dette til et nettbrett som blir lagt merke til. At det i tillegg er vanntett tar vi som en solid bonus.

Den lave vekten gjør brettet behagelig å bruke, og du kan lese e-bøker, se film eller spille spill i lang tid uten at brettet blir ubehagelig tungt å holde. Den brede rammen gjør at du kan ta et godt tak i kanten av brettet uten å få fingrene inn på skjermbildet.

Les testen av Sony Xperia Tablet Z2 LTE »
Finn beste pris på Sony Xperia Tablet Z2 »

Beste nettbrett

Her er de aller beste nettbrettene vi har testet til nå:

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

5. Samsung Galaxy Note 10.1 4G

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition er en kraftig oppgradering fra det opprinnelige Note-brettet. Brettet er blitt tynnere, slankere og lettere, mens batterikapasiteten er økt, og ytelsen er skrudd kraftig i været.

Galaxy Note 10.1 2014 Edition er et nettbrett med få reelle konkurrenter i denne størrelsen, i hvert fall hvis du ikke vil over på iPad Air.

Les testen av Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition »
Finn beste pris på Samsung Galaxy Note 10.1 på Prisguide.no »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

4. Apple iPad mini Retina 128 GB

Apple får fra tid til annen kritikk for å gjøre for lite fra generasjon til generasjon av produktene sine. Nye iPad mini er definitivt ikke et slikt tilfelle – her fikk vi betydelig mer enn vi forventet oss ved lanseringen, men så ble også prisene noe høyere.

iPad mini med Retina-skjerm er ett av de råeste nettbrettene i dag med liten skjerm, men det er forholdsvis kostbart.

Les testen av Apple iPad mini Retina »
Finn beste pris på Apple iPad mini Retina i Prisguide »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

3. Samsung Galaxy TabPro 8.4

Tredjeplassen går til Samsung Galaxy Tab Pro 8.4. Dette nettbrettet kan se ut til å være laget med ett mål for øye; å ta innersvingen på Apples iPad Mini, som har kommet i en ny utgave med retinaskjerm. Og Samsung lykkes godt med sitt forsett. Her har de klart å få en større skjerm med høyere oppløsning inn på et brett som i størrelse er litt smalere og litt høyere enn iPad Mini-en.

Samtidig er Samsungs brett tynnere og raskere, og det har bedre batterikapasitet enn iPad Mini 2. Med Android 4.4.2 (Kitkat) har brettet også langt flere tilpasningsmuligheter enn det iPad Mini 2 kan vise til.

Les testen av Samsung Galaxy TabPro 8.4 »
Finn beste pris på Samsung Galaxy TabPro 8.4 på Prisguide »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

2. Apple iPad Air

Oppdateringen fra fjerdegenerasjon iPad til iPad Air er den største endringen vi har sett fra en iPad-modell til den neste. Vesentlig lavere vekt, smalere ramme og tynnere chassis er i seg selv nok til at vi applauderer nykommeren. Når den i tillegg er blitt dobbelt så rask, har en god office- og underholdningspakke og har fått et fremtidsrettet 64-bit operativsystem, kan vi konkludere med at dette brettet er et av de aller beste nettbrettene på markedet.

Les testen av Apple iPad Air »
Finn beste pris på Apple iPad Air på Prisguide.no »

1. Samsung Galaxy NotePro 12.2

Førsteplassen går til Galaxy Note Pro 12.2, som er et digert nettbrett. Veksten fra Samsung Galaxy Note 10.1 til NotePros 12,2 tommer oppleves som enorm. Men det er ikke den store skjermen alene som gjør dette til proffbrettet fremfor noe. Maskinvare, applikasjoner og muligheten for å jobbe med fire apper på skjermen samtidig, bidrar i høyeste grad til at dette brettet havner i en klasse for seg selv.

Men selv om skjermen på 12,2 tommer er en ren nytelse, er det ikke til å stikke under stol at størrelsen ikke er like ideell i alle sammenhenger. Brettet veier hele 753 gram, som er 275 gram mer enn den nye Apple iPad Air med LTE.

Dette er derfor ikke et nettbrett for alle – for mange vil iPad Air eller Samsung Galaxy TabPro 8.4 være bedre valg. Men trenger du et stort nettbrett med heftige spesifikasjoner, er vi ikke i tvil: Dette er det beste nettbrettet du får kjøpt akkurat nå.

Les hele testen av Galaxy NotePro 12.2 her »
Finn beste pris på Galaxy NotePro 12.2 på Prisguide.no »

annonse