Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestiPad Air

iPad Air er slik en iPad skal være

Design, skjerm og menyer

Phil Collins hadde antakelig ikke iPad Air i tankene da han skrev sin legendariske ballade, «In the Air tonight». Men hadde han visst hva som skulle komme i Apples nye iPad Air, hadde han antakelig klemt inn en trommesolo eller to til.

iPad Air er en kraftpakke av et nettbrett, slanket så kraftig at du kan holde det i én hånd mye lenger, før du får kramper i hånden og smerter i skuldre og nakke.

Samtidig er skjermen like stor som før, batteritiden like god og ytelsene kraftig forbedret.

En stor iPad mini

Designen er en «total makeover», der rammen er blitt smalere, kanten har fått en ny avrunding, og tykkelsen er høvlet ned fra 9,4 til 7,5 millimeter. Totalvolumet er ifølge Apple redusert med 24 prosent i forhold til iPad 4.generasjon.

Bunnkontakten er den samme lightning-kontakten som på alle iOS-produkter fra og med iPhone 5. Sim-kortet sitter bak en liten luke nede på høyre side. Kameraet sitter fremdeles over skjermen når brettet holdes vertikalt som en mobiltelefon. Høyttaleren er plassert bak små huller som er drillet i bunnen av brettet.

Men utseendet er ikke nytt. iPad Air er en tro kopi av iPad Mini, det er bare størrelsen og fargenyansene i chassiset som er forskjellige.

iPad mini, toil høyre, har samme design som nye iPad Air. De er begge 7,5 millimeter tykke.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Banker det meste

På innsiden er iPad Air så kraftig at dagens iPad Mini fremstår som den reneste puslingen. Nå har Apple riktig nok annonsert en ny iPad Mini, men den er foreløpig ikke kommet i salg.

Skjermen på iPad Air har en smalere ramme, noe som gjør at det er vanskelig å holde brettet i én hånd uten at tommelen kommer inn på skjermen. Men iPad har samme teknologi som iPhone, slik at brettet ikke reagerer på berøringen der du holder i brettet. Dermed kan du ta et godt grep i brettet med den ene hånden, og navigere på berøringsskjermen med den andre.

Vektreduksjonen iPad har vært igjennom kan gjøre Grethe Roede grønn av misunnelse. Fra den ene dagen til den neste ble vekten på iPad redusert med 28 prosent. iPad Air med 3G/LTE veier bare 478 gram. Wi-Fi-versjonen veier enda mindre; 469 gram.

Skapt for iOS 7

Brukergrensesnittet på iPad Air er slik du kjenner det fra andre iPad-er med iOS7. På den store skjermen blir det mer plass til luft. Vi mener det gjør at iOS 7.0 tar seg enda bedre ut på iPAD enn det gjør på iPhone.

Samtidig er all inn- og ut-zoomingen litt mer påtrengende enn på den lille mobilskjermen. I iOS 7.0.3 kan du velge å redusere bevegelsene dersom du opplever dem som plagsomme.

Smarte snarveier

Varslingspanelet henter du fra toppen av skjermen.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Apple iPad Air har enkle og ryddige menyer, der du alltid kommer tilbake til utgangspunktet ved å trykke en gang på menytasten under skjermen. Du får opp en rekke snarveier ved å trekke opp en meny fra bunnen av skjermen. Her kan du blant annet kontrollere mediespilleren, slå av og på funksjoner som Wi-Fi, skjermrotering og Bluetooth, eller gå direkte til klokkefunksjoner eller kamera.

Flere smarte snarveier henter du fra bunnen av skjermen. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Tilsvarende kan du trekke ned en statusoversikt fra toppen av skjermen. Her dukker kalenderavtaler og andre meldinger opp, i tillegg til værvarsel fra Yahoo.

Enkelt skjermtastatur

Skjermtastaturet på iPad Air er ribbet for tall og tegn du ikke bruker ofte. Skal du skrive tall eller meldinger med andre tegn enn punktum, utropstegn, komma eller spørsmålstegn? Da må du trykke på en tast som bytter over til et tegntastatur. For å skrive enda mindre vanlige tegn, som prosent, pluss/minus eller dollartegn, må du trykke deg ytterligere ett steg dypere inn i tastaturmenyen.

Tastaturet er likevel enkelt å skrive på, og spesialbokstaver som ü eller " får du opp ved å trykke og holde litt på de vanlige bokstavene og tegnene på tastaturet. Du kan ikke bytte tastaturlayout, ut over å velge andre språkvarianter. Ønsker du likevel alternative tastaturer, finnes det noen varianter i Appstore.

Med den nye maskinvaren i iPad Air starter apper raskere enn noen gang. iPad Air er rett og slett lynrask, noe du merker når du startet tunge apper som navigasjonsprogrammer eller store spill.

Krever nytt tilbehør

iPad Air på ryggen til 4.generasjon iPad. Volumet er redusert med 24 prosent.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Mens de tre foregående iPadene har hatt svært lik fasong, og derved kunnet bruke mye av det samme tilbehøret (2. generasjon var litt tykkere enn 3.- og 4.-generasjon), er iPad Air for liten til å passe i tastaturdekslene, omslagene eller holderne som har vært solgt til forgjengerne. Bunnpluggen er den samme, så en del tilbehør vil fortsatt kunne brukes.

Nye Smart Covere

Slik ser Smart Cover og Smart Case ut. De kommer i en rekke ulike farger.

Med iPad Air er det også kommet nye Smart Covere. Her er foldefunksjonen endret litt, og vi opplever at det gamle brettet stod stødigere mot smartcoveret enn det nye gjør. Det er også kommet en ny Smart Case, som også dekker baksiden av brettet. Dette sitter bedre når vi har brettet i en veske, og det beskytter også baksiden på en god måte.

Men veldig lekkert er Smart Cover ikke, og prislappen er relativt høy. Dessuten opplever vi det som like ustødig som smartcoveret du fester med magnet.

I esken

  • iPad Air
  • Lader
  • USB-kabel med Lightning-kontakt

Teknologi og funksjoner

Innmaten i iPad Air er ny. Det betyr at svært mange av komponentene er skiftet ut. Batteriet er mindre, men skal levere like mange brukstimer som tidligere. Prosessoren er kraftigere, og brettet har fått en hjelpeprosessor som skal ta seg av prosesser knyttet til bruk av sensorene i brettet. Grafikkbrikken er også ny, og ifølge Apple skal iPad Air være dobbelt så rask som forgjengeren.

Høy score i benchmark-tester

I vår test scorer den 2680 poeng i Geekbench Multi-Core, mens forgjengeren klarer 1429 poeng. I 3D-mark får vi 14727 poeng, mens 4.generasjon iPad stoppet på 10676. poeng.

Med disse resultatene plasserer iPad Air seg helt på topp hva ytelse gjelder, hårfint bak nye Samsung Galaxy Note 10.1 og LG G2, men foran Samsung Galaxy Note III med Exynos 5 Octa-prosessor.

Silkemyk og lynrask

Ytelsestester er så sin sak. Viktigere er det med den faktiske brukeropplevelsen, og på dette området er forskjellene ikke så åpenbare. 4.generasjon iPad oppleves som et lynraskt brett, og om operasjoner som før tok et millisekund nå bare tar et halvt millisekund, så vil du ikke merke forskjellen. Den merker du først når svært mange operasjoner skal utføres, og alle bekker små blir til en stor å.

iPad Air er ingen lettvekter i ytelsestester.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Vi har sett iPad Air kjøre detaljrike bevegelige 3D-modeller i AutoCAD så raskt at vi måtte se oss om for å forvisse oss om at vi ikke ble lurt, og at bildet egentlig kom fra en stasjonær maskin gjemt ett eller annet sted. Siden de færreste av oss kjører denne type applikasjoner på nettbrett, er det mer nærliggende å anta at det blir ved oppstart av enkelte store apper, som når du laster inn spill, beregner lange reiseruter på kart eller åpner store kataloger med bilder eller musikk, at du vil merke at ting går raskere.

Raskere, men ikke altid

Men husk at det ikke alltid er maskinvaren på brettet som er flaskehalsen. Enkelte prosesser tar den tiden de tar, blant annet fordi det foregår en kommunikasjon mot servere, som for eksempel skytjenester. For å si det på en annen måte – fergekøen tar like lang tid, enten du kjører Trabant eller Ferrari.

Nå er ikke sammenlikningen med fergekøen helt relevant. iPad Air kan kjøre to kanaler samtidig i trådløse nett, og på den måten kan det også kuttes i tiden det tar å overføre data. Men er det flere flaskehalser på veien betyr ikke dette annet enn at du kommer raskere frem til køen.

Støtter alle 4G-frekvensene

Brettet støtter 4G og gir lynrask filoverføring. Du merker det mindre ved vanlig surfing.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Et annet bidrag til bedre brukeropplevelse er at brettet nå støtter alle LTE-frekvensene (4G). Det gjelder selvsagt bare for deg som har valgt en iPad Air med plass for SIM-kort, slik vår testmodell har.

Det er også gjort noen endringer med hensyn til maskinvaren for kamera. Det kommer vi tilbake til på neste side.

Gjør førsteklasses programvare gratis

iPad Air er et funksjonsrikt nettbrett. Nytt i forhold til iPad 4, er at du nå får med en full kontorløsning i form av iWorks. Pages er Apples svar på Word, mens Keynote er et presentasjonsprogram tilsvarende PowerPoint. Numbers lar deg jobbe med regneark som i Excell.

Les Mobilen.no sin guide til nye iWorks »

Nå er ingen av disse appen unike for iPad Air. Du får den samme funksjonaliteten på eldre iPad-modeller som kan oppdateres til iOS 7. Du vil heller ikke finne kontor-appene på brettet når du kjøper det. Men åpner du App Store får du tilbud om å laste dem ned kostnadsfritt.

Bestill bilder og fotobøker fra iPhoto

Du kan lage ulike prosjekter i iPhoto og bestille utskrifter rett fra appen.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Andre apper du kan hente gratis, er iPhoto, iMovie og Garageband. iPhoto er et program der du enkelt kan bla i bildene dine, legge til effekter og gjøre enkel bildeforbedring. Du kan også dele bildene, lage bildedagbøker og bestille utskrifter. Lager du en fotobok, kan du bestille denne og få boken hjem i posten.

Da vi møtte Apple i Stockholm nylig, fikk vi se på bilder og bøker levert via denne tjenesten. Bildebøkene holder god kvalitet, med solid innbinding, stive omslag og tykke sider med godt trykk. Vi ble faktisk litt imponert. Prisen er heller ikke avskrekkende. En bok i formatet 20 x 20 centimeter med 20 sider, koster 199 kroner. Ekstra sider koster 6,99 kroner.

En vanlig utskrift på 10 x 15 cm koster 99 øre, mens en plakat på 50 x 76 cm koster 149 kroner. Spesialformat (opp til 20 x 90 cm) koster 49,99 kroner. Prisene på andre format finner du ved å åpne fotobutikken i iPhoto-appen på brettet ditt.

iMovie er til videoredigering, mens Garageband lar deg lage din egen musikk. Det kan du lese mer om på neste side.

Apper for nesten alt

Office-løsningen heter iWorks og er meget bra. Du henter den gratis fra Appstore.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det finnes nå 900 000 apper på Apples nettbutikk, App Store. Litt over halvparten av disse er skreddersydd for nettbrett (475 000). Det store antallet apper betyr at det knapt er noen grenser for hva du kan bruke brettet til. Men de som utvikler apper har ikke tilgang til alle API-ene i brettet. Det betyr at det ikke er mulig å lage apper som gir deg tilgang til filstrukturen på brettet.

Du kan heller ikke laste ned apper som lar deg gjøre systemendringer, om du ikke har jailbreaket brettet og bruker programvare som ikke er godkjent av Apple.

Tull å jailbreake

Etter vår oppfatning er funksjonaliteten i Apples iPad så god at vi ikke ser det store poenget med å jailbreake. Har du filer lagret på skytjenester som DropBox, Google Drive eller SkyDrive, kan du åpne dem i ulike programmer på iPad. Da kan du også enkelt dele filene med andre. Den lukkede strukturen i iOS hindrer at skadelig kode kan smugles inn på brettet sammen med gratisprogrammer du finner på nettet.

Nettleseren Safari er rask og god. Den mangler fremdeles støtte for Flash og Java, men disse løsningene blir stadig mindre relevante. Java brukes av enkelte nettbanker, men du kan som regel komme utenom ved å velge BankID på mobil. Flash brukes til mer enn blinkende reklame, men de fleste nettsider tar hensyn til at iOS-enheter ikke har Flash-støtte. De tilbyr derfor alternativer som også iPhone-, iPad- og Android-brukere kan bruke.

Kostbar lagringsplass

iPad Air har ikke støtte for minnekort, men med 128 GB minne er dette knapt noe savn. I alle fall ikke når brettet er kjøpt og betalt. Toppmodellen med 128 GB minne er 2400 kroner dyrere enn modellen med 16 GB. Du betaler med andre ord en ganske høy pris per GB minne. Du ville spart flere hundrelapper om du kunne utvidet minnet med minnekort.

Multimedia

iPad er et nettbrett med en berøringsskjerm på 9,7 tommer. Forholdet mellom bredde og høyde er 4:3, mens konkurrentenes skjermer gjerne er i filmformatet 16:9. Det betyr at filmer du ser på iPad enten er klippet i sidene, strukket i høyden, eller har et sort felt øverst og nederst på skjermen. Men her er piksler nok å ta av, så du kan se HD-video på brettet uten å miste ett eneste bildepunkt.

Suveren spillkonsoll

iPad Air er en drøm for den som er glad i å spille spill på nettbrett.

Inntil dobbel prosessorytelse og dobbel grafikkytelse, sammen med en imponerende Retina-skjerm gir deg en svært god spillopplevelse, forutsatt at du spiller spill som utnytter maskinvaren skikkelig.

Sliter med noen spill

På enkelte nettsder er det rapportert at visse spill ikke gir den grafikkopplevelsen du burde kunne forvente, angivelig fordi programvaren ikke er helt tilpasset maskinvaren i iPad Air.

Spillene vi har testet har fungert utmerket, også det krevende spillet Infinity Blade. Det kan se ut til at enkelte spillutviklere må komme med en oppdatering.

Tidligere kunne tyngden på nettbrettet gjøre at du ble litt sliten i hendene etter lengre tids spilling –spesielt de spillene som krever at du holder det i den ene hånden og betjener det med den andre.

Dette problemet er betydelig redusert med iPad Air, som veier mye mindre enn forgjengeren.

Kamera

Kameraet er omtrent som på forgjengeren. Det imponerer ikke noe særlig. Fotolys mangler også.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

iPad Air har det samme kameraet som tredje- og fjerdegenerasjon, det vil si på fem megapiksler. Det er ikke så mye å utsette på bildekvaliteten ved fotografering i godt lys. Her gjøres imidlertid en del signalbehandling som får fine detaljer i bildet til å flyte sammen, og om du forstørrer bildet, så ser det nesten ut som om det er malt med vannfarger.

Nå har også iPad fått den populære HDR-funksjonen som interpolerer mørke og lyse bilder så du unngår over- eller undereksponerte felter i bildene. Men det er fremdeles ikke noe fotolys på nettbrettet.

Selv om iPad Air har iOS 7.0.3, har du ikke panoramafunksjonen du finner på iPhone med iOS7, eller slowmotion som på iPhone 5S. Men du kan filme med høy oppløsning – 1080p.

Videosamtaler i HD med bedre bilde

Frontkameraet er et 1,2 megapiksel-kamera som nå lar deg gjennomføre Facetime-videosamtaler i 720p HD (30 bilder i sekundet). Det kunne også forrige generasjon i Pad gjøre, men nå er det kommet en forbedret bildebrikke med større piksler. Det gjør at du kan få lysere og bedre bilder.

Vi tok noen testbilder med hovedkameraet til både fjerde generasjon iPad og iPad Air, og kunne slå fast at kvaliteten var omtrent den samme. Men nok en gang er testbildene vi tok med frontkameraet forbedret fra forrige generasjon. Ikke bare var oppløsningen høyere slik at bildene blir mer detaljerte, det nye kameraet klarte også bedre å fange opp detaljer i både mørke og lyse områder.

Bra til fotoredigering

Du får med iPhoto, som lar deg jobbe med bilder, og iMovie, som lar deg jobbe med film. Her fra åpningsmenyen på iMovie som er kraftig forbedret fra tidligere versjoner.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Er du avansert bruker kan du laste bilder fra minnekort over på brettet (via tilbehør) og redigere med en eller flere av bildebehandlingsappene som finnes på AppStore. Nå kan du også laste ned iPhoto helt gratis, og gjøre forbedringer på bildene, eller legge til ulike effekter.

Om du vil se video på nettbrettet kan du glede deg over den fantastiske skjermen. Her er det bare å pøse på med HD-video til minnet i brettet sier stopp. Har du kjøpt 16 GB-versjonen kan det skje fortere enn du setter pris på. Det er imidlertid godt mulig å streame høyoppløst video til brettet.

Husk bare at de fleste mobilabonnementer har en grense for hvor mye du kan laste ned hver måned før hastigheten på mobilt internett strupes, eller du må betale ekstra for alt du laster ned. Med raskere mobilnett og høyere oppløsning på innholdet som streames kan du fort komme til å stifte bekjentskap med disse grensene. Bruk Wi-Fi der dette er tilgjengelig, så slipper du å tenke på denne problematikken.

Nettbrettet støtter i utgangspunktet ikke så mange videoformater, men du kan laste ned gratisspillere som gir deg den formatstøtten du måtte savne.

Video

Brettet egner seg godt for underholdningsfunksjoner som bøker, spill og film. Her er det NRK Nett-TV som viser Lillyhammer.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Du kan også filme video i 1080p HD-kvalitet med dette nettbrettet. Videoopptakene ble helt ok, selv om det hakket litt av og til ved panorering. Vi er heller ikke imponert over lydkvaliteten i opptakene. Brukergrensesnittetpå kameraet er litt annerledes enn før, ettersom dette ble endret med iOS7. Her veksler du mellom opptaksfunksjoner ved å trekke skjermbildet opp eller ned før du trykker på utløseren.

Nå får du også med iMovie, som lar deg redigere filmene dine på brettet.

Videospilleren er som før, og du kan zoome i filmklippene mens du ser på dem. I tillegg er det små bilder på forløpsindikatoren så du lettere kan se hvor i filmen du er.

Konklusjon

iPad Air skal ifølge Apple være dobbelt så rask både på prosessorytelse og grafikkytelse sammenlignet med fjerde generasjon, som kom for omtrent ett år siden. Det samme ble sagt da fjerde generasjon avløste den tredje.

Testprogrammer viser at Apple kan ha ordene sine i behold, men samtidig viser vår test at du i praksis ikke merker særlig mye til at iPad-en er raskere med dagens programvare. Ikke misforstå oss – femte generasjon iPad er et svært raskt nettbrett – ett av de desidert raskeste på markedet.

Bra flyt

Menyer, nettleser og apper flyter imponerende godt – og det er sjelden vi ser antydning til det minste rykk eller napp noe sted. Men de fleste av dagens apper er ikke optimalisert for den nye A7X-brikken som sitter i nettbrettet. Selv de spillene vi prøvde med den mest avanserte grafikken oppførte seg ganske likt på tredje og fjerde generasjon iPad.

Her er iPad Air sammen med iPad mini. Likheten er slående.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

En kraftigere prosessor kombinert med et 64-bit operativsystem, vil gjøre det mulig for apputviklere å lage apper som krever enda mer av maskinvaren. Hos Apple fikk vi for eksempel demonstrert hvordan brettet kan kjøre avanserte AutoCAD-modeller helt uten rykk og napp.

Fantastisk skjerm

Da iPad 2 ble lansert tok den innersvingen på konkurrentene ved å være både raskere og tynnere. De to neste iPad-modellene var faktisk litt tykkere og litt tyngre enn iPad 2. Men iPad Air er tynnere enn noen av sine forgjengere. Med en tykkelse på 7,5 millimeter er den like tynn som iPad mini, og volumet er 24 prosent mindre en på forgjengeren.

Retina-skjermen på iPad Air har imponerende skarphet, takket være en oppløsning på hele 2048 x 1536 punkter. Den gir godt med lys, og fungerer på et vis også i sollys. Glasset er svært blankt, og kan gi litt mye refleksjoner om du ser film med mørke partier, eller bruker brettet utendørs.

Ellers har vi bare godord å komme med når det gjelder skjermen. Den reagerer raskt, og er en drøm å jobbe med.

Skjermen er fantastisk. Her spiller vi Infinity Blade III. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Enkelt å bruke

Brukergrensesnittet er det samme som på de andre iPad-modellene, og nettbrettet kommer med iOS 7.0 når du kjøper det.

iOS 7.0 er svært enkelt å bruke, men mangler mulighetene du finner på Android-nettbrett til å tilpasse startskjermen med for eksempel "widgeter" som gir deg informasjon uten at du må inn i en app. Mange foretrekker enkelheten til iOS, mens andre heller vil ha større frihet til å tilpasse brukergrensesnittet etter eget behov.

Les vår guide til iOS 7 her »

Oppdateringen fra fjerdegenerasjon iPad til iPad Air er den største endringen vi har sett fra en iPad-modell til den neste. Vesentlig lavere vekt, smalere ramme og tynnere chassis er i seg selv nok til at vi applauderer nykommeren. Når den i tillegg er blitt dobbelt så rask, har en god office- og underholdningspakke og har fått et fremtidsrettet 64-bit operativsystem, kan vi konkludere med at dette brettet er et av de aller beste nettbrettene på markedet.

Foto: Apple

Bør du bytte?

Har du fjerde generasjon iPad, er det neppe noen grunn til å bytte til iPad Air. I bruk vil du ikke merke stor forskjell, ut over at brettet er blitt mye lettere å holde i.

Har du en iPad 2 kan det være verdt å oppdatere hvis du synes iPad 2 er for treg til noen av de appene du kjører, eller hvis du har lyst på en skjerm med ekstremt god oppløsning. Hovedkameraet er også bedre enn i iPad 2.

Alternativer

Ett av de største minusene med iPad, er imidlertid prisen. Det koster å være kar, og det er ingen tvil om at brett som Sony Xperia Tablet Z eller Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition gir deg mer for pengene. Med et Android-nettbrett har du også større frihet til å tilpasse nettbrettet som du vil. På den annen side vil mange foretrekke enkelheten til iPad, samtidig som det ikke er til å komme bort fra at utvalget med nettbrett-tilpassede apper fortsatt er mye bedre på Apples App Store enn på Google Play, som fremdeles har best utvalg i mobil-apper. Apples femte generasjon iPad er uten tvil ett av de absolutt beste nettbrettene på markedet akkurat nå. Byggekvaliteten er også hakket bedre enn Sony Xperia Tablet Z, som er det nettbrettet som kanskje er det nærmeste alternativet fra Android-verdenen. Men iPad Air er ikke vanntett, slik Xperia Tablet Z er.

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 kommer også med en ganske praktisk S-penn og mange morsomme og nyttige funksjoner du ikke finner på andre nettbrett.

Les også
– Nå produserer de Apples iPad Air 2
Les også
Se videodemonstrasjon av Galaxy Tab S
Les også
Her er de ti beste nettbrettene
Les også
Lag en «MacBook» av iPad-en din
Les også
Galaxy Tab 3 10.1: Slik er Samsungs nye budsjettbrett
Les også
LG G Pad 8.3: Knallbra nettbrett som ikke koster skjorta
Les også
iPad Mini med Retina-skjerm i salg fra i dag
Les også
Asus Memo Pad HD7: Enklere og billigere enn Nexus 7
Les også
Ikke la deg lure til å betale for mye for Apple-dingsene
Les også
iPad Air og ny iPad mini med Retina-skjerm
Les også
Toshiba Excite Pro: Superoppløsning og kraftig Tegra 4-prosessor
Les også
Samsung Galaxy Note 3: Denne mobilen kan «alt»
Les også
Apple iPhone 5S: Apples iPhone 5S er en unik mobiltelefon
Les også
Nå satser LG på nettbrett igjen
Les også
Asus MeMO Pad FHD 10: Dette Asus-brettet er et røverkjøp
Les også
Sony Xperia Tablet Z: Slik er Sonys nye superbrett
annonse