Nyhet

Dette er LGs nye gigantmobil

LG G Pro 2 støtter 4K-video og saktefilm i Full HD.

Den sør-koreanske mobilprodusenten LG har lansert en ny toppmodell med skjerm på hele 5,9 tommer, altså det vi kan kalle «phablet» eller «brettmobil».

LG G Pro 2 er etterfølgeren til LG G Pro – en telefon som aldri kom til Norge. LG sier heller ingenting om hvorvidt G Pro 2 vil bli tilgjengelig utenfor Sør-Korea. Den vil komme i salg i Sør-Korea i slutten av februar, og vil også bli vist frem på Mobile World Congress-messen i Barcelona.

Gode spesifikasjoner

LG G Pro 2 har i likhet med LGs nåværende toppmodell G2 volumknapper og av/på-knapp plassert på baksiden av telefonen, rett under kameralinsen.

Skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 punkter, det vil si Full HD. Dette er samme oppløsning som den originale G Pro-modellen. Når skjermstørrelsen er økt fra 5,5 tommer til 5,9 tommer betyr det at punkttettheten er redusert noe, fra 373 til 400 punkter per tomme. Skjermoppløsningen er den samme som på blant annet 5,9-tommeren HTC One Max. Enkelte rykter i forkant av lanseringen gikk på at skjermoppløsningen skulle bli på hele 2560 x 1600 punkter, men det stemmer altså ikke.

G Pro 2 har en av de kraftigste systembrikkene som er tilgjengelig akkurat nå, en Snapdragon 800 med fire prosessorkjerner på 2,26 GHz og en Adreno 330 grafikkprosessor. Nå skal det sies at Snapdragon 805-baserte produkter er «like rundt hjørnet», og den skal blant annet ha inntil 40 prosent raskere grafikkytelse.

Det er 3 GB arbeidsminne (RAM) og 16 eller 32 GB lagringsplass, med mulighet for utvidelse med MicroSD-kort.

4K-video og saktefilm i Full HD

Kameraet i LG G Pro 2 har en 13 megapiksel bildebrikke og mulighet for å filme i 4K-kvalitet (UHD), eller i Full HD (1080p) med inntil 120 bilder i sekundet. Det betyr at du kan lage «slow motion»-videoer i Full HD-kvalitet.

En litt spesiell detalj, er at frontkameraet på 2,1 megapiksler er utstyrt med et eget blitslys for bedre kvalitet på selvportretter tatt i dårlig lys.

Batterikapasiteten er økt noe sammenlignet med forgjengeren, opp fra 3140 mAh til 3200 mAh.

Telefonen vil komme i tre farger; hvit, sølv og titan.

Vi mener 5,2-tommeren LG G2 er ett av de beste mobilkjøpene akkurat nå:
Endelig en vaskeekte toppmodell fra LG (test) »

Vil du vite om eller når LG G Pro 2 kommer til Norge? Sett opp varsling i Prisguide her »

Les også
HTC med fargerike mellomklassemobiler
Les også
Se hvilke mobiler som blir lansert fra i morgen
Les også
LG lanserer miniversjon av G2
Les også
LG G Flex: Vi har testet fremtidsmobilen LG G Flex
Les også
– To nye ha på-dingser fra LG i februar
Les også
LG G Pad 8.3: Knallbra nettbrett som ikke koster skjorta
Les også
LG G2: Endelig en vaskeekte toppmodell fra LG
annonse