Til hovedinnhold

Telenor lanserer mobilt bredbånd for to

 

Mobilt bredbånd har til nå vært langt mer populært i Sverige enn i Norge, og nå dukker det opp nye abonnementsvarianter og nye tjenester som vi foreløpig ikke har sett her til lands. Telenor i Sverige har nå lansert abonnementet ”Mobilt Bredband Duo” – som gir to brukere tilgang til internett via mobilt bredbånd på det samme abonnementet, ifølge Mobil.se.

Det nye tilbudet fra Telenor i Sverige er enda et bevis på at Norge ligger et godt stykke bak våre naboer i øst når det gjelder mobilt bredbåndstilbud.

Halv pris
Det nye tilbudet gir nemlig svenskene billigere mobilt bredbånd. Normalt koster ”fri bruk” 199 svenske kroner per måned, men Mobilt Bredband Duo kan bestilles som en tilleggstjeneste som koster en ekstra hundrelapp i måneden. Det betyr altså at de svenske kundene som benytter seg av tilbudet betaler halv pris på abonnement nummer to. Og det er heller ingen bindingstid.

For samboere eller foreldre med små barn, for eksempel, kan denne løsningen være midt i blinken.
Store forskjeller
Med akseptable priser for ”fri bruk” av mobilt bredbånd i Sverige, er det lite snakk om begrensede tilbud for surfing mellom visse klokkeslett eller inntil en viss grense – slik som i Norge. Slike abonnement er imidlertid langt mer populære enn ”fri bruk”-abonnement her til lands – sannsynligvis fordi mange kvier seg for å betale nærmere 500 kroner i måneden for mobilt bredbånd.

 I stedet konkurrer tilbyderne om å lage kreative abonnement og tjenester, til fordel for brukerne. Mobilt bredbånd i Norge er fortsatt på barnestadiet sammenlignet med Sverige, selv om det skal sies at svenskene har stor fordel av å være langt flere brukere. Terrenget i nabolandet er dessuten bedre egnet for utbygging av mobilnett, noe som gjør driften langt rimeligere enn i Norge.

Mulig i Norge også
OPPDATERT: Informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor skriver i en mail til Mobilen.no at det er mulig for norske kunder å ha to brukere på samme abonnement, men at dette i første omgang gjelder et taleabonnement som er knyttet opp til mobilt bredbånd som en tilleggstjeneste.

- I bedriftsmarkedet i Norge har du idag en teknisk mulighet å bruke flere SIM kort mot samme mobilt bredbåndsabonnement hvis du kjøper Mobilt bredbånd abonnementet knyttet opp til et taleabonement. Du kan da få flere SIM kort både via tvillingkortet og datatileggskort i bedrift, skriver Evjen.

- I privatmarkedet kan du benytte samme løsning, men da kun med tvillingkortet ditt. Disse løsningene er laget for å dekke PC-behovet, men ikke rettet mot multiterminalbruk. Dette vil vi åpne for i større grad så snart lanseringsplanene er klare, avslutter hun.

 

Mer om
annonse