Til hovedinnhold

Telenor senker maksprisen

For deg som surfer litt på internett på mobilen, kan det raskt bli en mer kostbar affære enn du kanskje skulle tro; logger du deg inn på vanlige websider på mobilen i stedet for WAP-sider, genererer du fort en mengde datatrafikk. Telenor har hatt løpende datapriser på 12,50 kr./MB og en makspris på svimlende 75 kroner per dag.

Nå har operatøren omsider tatt til fornuft og senket maksprisen til 10 kroner per dag, slik de lovet Mobilen.no i desember i fjor at de skulle gjøre på nyåret.
OPPDATERT: Telenor begrenser hastigheten etter 200 MB, les mer nederst i artikkelen.

Lavere makspris enn megabytepris

De løpende dataprisene forblir 12,50 kr./MB for mobilsurfing, ettersom Telenor opererer med denne prisen også for mobilt bredbånd – der maksprisen per dag ikke er gjeldende. Det betyr at operatøren har en lavere makspris enn megabytepris for surfing på mobilen.

- Vi har lagt vekt på forutsigbarhet; at kundene våre ikke skal få overraskende regninger for surfing med mobiltelefonen i Norge. Vi anser en makspris per dag som mer kundevennlig og ønsket fra kunden, enn å ha løpende datapriser uten tak, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

På vei opp

At mobilsurfing blir stadig mer populært, er Telenor fullstendig klar over. Tilgang til internett på mobilen er noe flere og flere mobilbrukere ønsker, men som mange frykter vil koste dem dyrt. Telenor nevner at mobilbrukere nå kan ”lese nyheter, sport eller sjekke Facebook – eller hva man måtte ønske – uten å tenke på pris”.

- En bølge av surfemobiler skyller over markedet, Telenors mobilnett sikrer hurtigsurf – og mobilinnholdet blir stadig rikere. Ved introduksjonen av en enkel og lav pris faller den siste brikken på plass. 2009 er året da vi virkelig får et gjennombrudd for mobilt internett, rett og slett fordi enda flere vil finne det attraktivt å bruke Internett på mobilen, sier Svein Henning Kirkeng, leder for Privatmarked i Telenor.

(Artikkelen fortsettes.)


Leder for Privatmarked Svein Henning Kirkeng i Telenor.

Uklare kostnader

I en undersøkelse utført av Teleplan kommer det fram at 6 av 10 begrenser sin bruk av mobilt internett på grunn av høye datapriser. En annen undersøkelse som Telenor har foretatt, viser at 5 av 10 mener de har ”svært dårlig, eller dårlig oversikt” over kostnadene ved surfe på mobilen. Telenor hevder at det er slike tilbakemeldinger fra kundene som er grunnlaget for prisendringen.

- Kundene våre ønsker enkelhet og forutsigbarhet – og de vil at det skal være billig å bruke internett på mobilen. Med introduksjonen av markedets laveste pristak på mobilsurfing håper vi å bryte ned prisbarrieren, sier Kirkeng.

Pristaket til Telenor trer i kraft 1. februar 2009, og gjelder kun privatkunder.

Begrenser hastigheten

Telenor kommer nå med en tilleggsopplysning angående den nye prisplanen.

- 10-kronerstaket gjelder altså kun surfing med mobiltelefonen, men for de svært nedlastningsivrige setter vi ned hastigheten etter 200 MB/mnd. Det er svært få mobilbrukere som overstiger grensen, grensen er særlig satt fordi prisingen ikke skal gjelde PC-surfing. Dersom noen laster ned 200 MB, reduseres hastigheten til ca 100 KB/s. Dette er fremdeles en grei hastighet for surfing med mobiltelefonen, skriver informasjonssjef Anders Krokan i Telenor i en mail til Mobilen.no.

- Bruker man mer enn 200 MB per måned så anbefaler vi Telenor Mobilt Bredbånd som tilleggstjeneste til mobiltelefonen eller med USB-modem. Her har Telenor prismodeller som starter på 60 kr./mnd og 5 kr./MB, til 499 kr./mnd for bruk inntil 5 GB data per måned, legger han til.

 

Mer om
annonse