Til hovedinnhold

Nesten 300.000 har mobilt bredbånd

Det hersker ikke lenger noen som helst tvil om at stadig flere nordmenn ønsker tilgang til internett, uansett hvor de måtte befinne seg. Post- og teletilsynet la i dag frem ekomstatistikk for tredje kvartal 2008, som viser at mobilt bredbånd i Norge fortsatt opplever en sterk vekst.

Innen utgangen av tredje kvartal i år, var det 220.000 mobilt bredbåndskunder totalt, noe som tilsvarer 275.000 ved utgangen av året med samme absolutte vekst. Post- og teletilsynet antyder imidlertid at det reelle antall mobilt bredbåndskunder kan runde 290.000 før nyttår.

Mer i vente

Både Telenor og Netcom, som er de to største tilbyderne av mobilt bredbånd i Norge, har den siste tiden antydet at de vil legge til rette for ny og raskere teknologi i årene som kommer. Da vil vi kunne oppleve langt høyere opp- og nedlastningshastigheter på mobilt bredbånd.

Teliasonera/Netcom har et uttalt mål om å være blant de første i verden som tar i bruk LTE-teknologi, mens Telenor først og fremst vil sørge for bedre kapasitet og høyere 3G-hastigheter i mobilnettet.

Mer om
annonse