Til hovedinnhold

Én av fire vil kun ha mobilt bredbånd

I en fersk undersøkelse foretatt av Teleplan for Inside Telecom/Tele Norge, oppgir hver fjerde bredbåndskunde at de tror de bare vil ha mobilt bredbånd i løpet av året. Om det stemmer, vil vi se en eksplosiv vekst i antall mobilt bredbåndsabonnementer, mens leverandører av fastnettsbredbånd vil oppleve en massiv kundeflukt.

Teleplan advarer imidlertid mot å ta resultatene av undersøkelsen for bokstavelig, ettersom bare 10 prosent svarte at mobilt bredbånd var ”foretrukket teknologi”, ifølge Teleavisen. Her var nemlig fiber det mest populære svaret.

Et supplement?
Telenor har lenge hevdet at mobilt bredbånd er best egnet som et supplement til fastnettsbredbånd.

- Telenor ser at enkelte vil foretrekke kun å ha mobilt bredbånd, men for de fleste tror vi at mobilt bredbånd vil være et tillegg til fast bredbånd. Dette er først og fremst fordi kvaliteten på fast bredbånd overgår mobilt bredbånd, og fordi vi ser at stadig flere ønsker tyngre bruk enn hva mobilt bredbånd er beregnet på, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no

- Mobilt bredbånd gir jo en ekstremt god fleksibilitet, noe som mange gleder seg over, både bedrifts- og privatkunder. Det er derfor ikke overraskende at så mange så raskt har skaffet seg et mobilt bredbåndsabonnement, og de som ikke har skaffet seg det, er nok nysgjerrige på hvilke muligheter produktet gir, legger han til.
(Artikkelen fortsettes.)


Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Folk vil ha fiber
Bredbånd via fibernett ser imidlertid ut til å være det folk flest vil ha, men denne teknologien er for øyeblikket kun tilgjengelig i utvalgte områder.

- Telenor ruller nå ut fiber flere steder i landet, og vi ønsker å bli markedsledende også på fiberteknologi. Dette gjør vi uavhengig av satsningen på mobilt bredbånd. Fremdeles ser både vi og de fleste kundene våre på mobilt bredbånd mest som et supplement til fast bredbånd. Interessen rundt fiber forsterker dette inntrykket. Men hvordan dette bildet etter hvert vil utvikle seg, er det vanskelig å spå om, avslutter Krokan.

Mer om
annonse