Til hovedinnhold

Netcom først i verden med 4G

Netcom holder det de lover; utbyggingen av 4G-nettet som vil gi ti ganger så høye hastigheter har begynt. Det neste store steget fra turbo-3G er nemlig Long Term Evolution (LTE) – også kalt 4G – og Teliasonera/Netcom har hatt et mål om å være blant de første i verden som tar i bruk denne teknologien. Med LTE får du tidoblet hastigheten du har i dag for mobilt bredbånd, noe som åpner for nye muligheter.

- Utbyggingen av 4G i Oslo gir utrykk for vårt ønske om å være en drivkraft i utviklingen av den mobile fremtiden. Samtidig er det viktig for Netcom å fortsette arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i turbo-3G-nettet, mens videre utrulling av 4G ligger frem i tid og avhenger av blant annet rammebetingelser og regulatorisk retning, sier administrerende direktør August Baumann i Netcom.

(Artikkelen fortsettes.)


Administrerende direktør August Baumann i Netcom.

Tilgjengelig neste år

Utbyggingen i hovedstaden skal etter planen være fullført i løpet av året, og du vil dermed kunne surfe med LTE-hastighet fra og med 2011. Kinesiske Huawei er valgt som 4G-leverandør i Oslo, mens i Stockholm har Teliasonera i stedet satset på Ericsson.

- For kundene våre betyr det at store datamengder vil kunne overføres raskere og enklere enn i dag, med langt større muligheter til kapasitetskrevende tjenester som film, TV og online spill. Huawei er valgt som partner basert på deres fokus på 4G-utvikling og imponerende internasjonale resultater med avansert, fremtidsrettet mobilteknologi, sier Baumann.

Dagens turbo-3G-nett tilbyr hastigheter opp til 7,2 Mbit/s, mens teoretisk hastighet i LTE-nettet vil ligge på 100 Mbit/s. Det vil si at 4G gir deg mobilt bredbånd i fiberklassen, med ”helt nye muligheter til kapasitetskrevende tjenester”, som streaming, online-spill, film og TV. Det er gledelig at Teliasonera/Netcom ikke har nedprioritert Norge når det gjelder satsningen på LTE, ettersom Baumann antydet at det ville bli en ”kostbar affære”, for en tid tilbake.

Mer om
annonse