Til hovedinnhold

Prisen avhenger av bruken

Operatøren Network Norway lanserte i det stille sitt mobile bredbåndsabonnement Personlig Bredbånd for to uker siden, som også er tilgjengelig for privatkunder. Det som skiller Network Norways tilbud fra de øvrige aktørene, er at prisen avhenger av bruken. Maksimalt må du betale 473,75 kroner (379 kr. eks. mva.) kroner per måned for å ha mobilt bredbånd fra Network Norway.

Network Norway benytter i tillegg Telenors mobilnett, som vil si at du får den samme dekningen som det Telenors mobilt bredbåndskunder har.

Genial løsning

La oss si at du bruker 80 megabyte data en måned du ikke har det store behovet for internett på farten, mens du den påfølgende måneden bruker tett opptil fem gigabyte datatrafikk. Prismodellen til Network Norway gjør at du da betaler 123,75 (99 kr. eks. mva.) kroner for den første måneden, og 473,75 (379 kr. eks. mva.) kroner den neste – prisen reguleres i forhold til hvor mye datatrafikk du bruker. Ettersom Network Norway i utgangspunktet satser på bedriftsmarkedet, er alle prisene deres oppgitt uten moms.

- Andre aktører i det mobile bredbåndsmarkedet tvinger kunden til å ta stilling til sitt faktiske forbruk 12/24 måneder frem i tid uten at kunden selv har forutsetning til å vite hvor mye kunden faktisk kommer til å forbruke. Det er en kjensgjerning at forbruket varierer fra tid til annen – ferie, reiseaktivitet etc. påvirker bruksmønsteret fra måned til måned, sier produktsjef mobil Anders Bristøl i Network Norway til Mobilen.no.

- Network Norway ønsker å gjøre det enkelt for kunden å velge abonnement uten å ta stilling til et fremtidig forbruk. Derfor har vi bakt inn konkurrentenes ulike prisplaner inn i ett og samme abonnement – enkelt og rettferdig, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)


Prisene er kun oppgitt eks. mva. fra Network Norway.

Også til mobil

Det er fult mulig å ha mobilabonnement hos én operatør, og ha mobilt bredbånd fra en annen tilbyder. Dersom du imidlertid har et mobilabonnement fra Network Norway, og ønsker Privat Bredbånd som en tilleggstjeneste til abonnementet, er også det mulig.

- Ja, dersom man har et mobilabonnement fra Network Norway kan man ha Personlig Bredbånd som tilleggstjeneste. Kunden kan ringe kundesenteret på 09060 for å legge Personlig Bredbånd som tilleggstjeneste på sitt vanlige taleabonnement fra Network Norway, sier Bristøl.

- Bruker man abonnementet til konsum på mobiltelefonen (surfing, e-post etc.) vil man som regel ikke betale mer enn 99 kroner per måned (eks. mva. journ.anm.). Streamer man derimot You Tube på telefonen, eller benytter telefonen som modem kan man fort forbruke en del datatrafikk, avslutter han.

(Artikkelen fortsettes.)

Hvor billig er det?

Ved første øyekast – og med litt gugg i øynene – oppdaget ikke vi at prisene til Network Norway var oppgitt uten moms. Legger vi til mva. ser vi at prisene er like høye – eller høyere – sammenlignet med de andre tilbyderne av mobilt bredbånd i Norge.

Likevel er prismodellen for Network Norways Personlig Bredbånd-abonnement noe til etterfølgelse for andre mobilt bredbåndsleverandører. Fordi bruken av datatrafikk kan variere voldsomt fra en måned til en annen, er det et friskt pust i markedet at Network Norway har lansert et mobilt bredbåndsabonnement som er fleksibelt, og hvor prisen reguleres i forhold til forbruket.

Mer om
annonse