Til hovedinnhold

Netcom i rute med LTE

Bor du i hovedstaden kan du om et år surfe med langt høyere hastigheter via LTE – eller såkalt 4G – på ditt mobile bredbånd fra Netcom. Sammenlignet med i dag, byr LTE på rundt ti ganger raskere hastighet, men det avhenger stadig av hvor mange brukere som er tilknyttet samme basestasjon til enhver tid. Netcom bekrefter overfor Mobilen.no at de er i rute med LTE, og at dette blir lansert i Oslo til neste år.

For deg som ikke bor i Tigerstaden, vil Netcoms utrulling av LTE likevel få positive ringvirkninger; Kapasiteten i 3G-nettet forbedres.

Les også: Nokia med 4G-mobiler

Etter planen
Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom sier til Mobilen.no at alt går som planlagt med utbyggingen av 4G-nettet i Oslo.

- Netcoms arbeid med utrulling av LTE i Oslo går etter planen, som betyr at vi er i rute for lansering første del av 2010, sier Vederhus.

- Abonnement og tjenester tilknyttet LTE kommer vi tilbake til når det nærmer seg tid for at kundene våre kan ta i bruk det nye nettet, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 

Bedret kapasitet i 3G-nettet
Vederhus understreker imidlertid at Netcom prioriterer å øke kapasiteten i 3G-nettet. Han tror Netcoms satsning på LTE vil være positiv også for mobilt bredbåndskundene som bor utenfor Oslo.

- Utvidet kapasitet i 3G-nettet er høyeste prioritet, ettersom muligheten for økte hastigheter avhenger av mer kapasitet inn til basestasjonene. Vi ruller ut fiber for å sikre bedre tilgang, økt stabilitet og høyere hastigheter, og LTE-sastningen vil ha positive ringvirkninger for kapasiteten i 3G-nettet, sier Vederhus.

(Artikkelen fortsettes.)
 

”Ekte” fri bruk?
Både Telenor og Netcom tilbyr mobilt bredbånd under abonnement som kalles ”Fri bruk”, til tross for at hastigheten din kan begrenses etter henholdsvis 5- og 4 gigabyte. Flere av våre lesere har påpekt at dette tross alt er nokså misvisende, ettersom du da ikke får ”fri bruk” av tjenesten.

- Det er riktig at hastighetene begrenses etter 4 GB i vårt Fri bruk-abonnement. For de aller fleste kundene våre er dette mer enn nok, og begrensingen vil ha positiv effekt for de fleste av Netcoms mobile bredbåndsbrukere, sier Vederhus.

- Vi gjør dette for å sikre mer rettferdig deling av resurssene, slik at brorparten av kundene ikke skal lide av at et fåtall ekstrembrukere tar en for stor del av kapasiteten i nettet. Samtidig er det viktig å bemerke at det er hastigheten som reduseres etter 4 GB, og ikke bruken, avslutter han.

Om du vil få ”ekte” fri bruk når Netcom lanserer LTE, er det for tidlig å si noe om, ettersom prisplanene og tjenestene ikke er klare.

Mer om
annonse