Til hovedinnhold

Slik får du mobilt bredbånd

Det er i dag tre store tilbydere av mobilt bredbånd i Norge: Telenor, Netcom og Ice.net. I tillegg har Tele 2 lansert et mobilt bredbåndstilbud i år, og andre aktører som Call Norwegian vil komme på banen etter hvert. De siste tallene fra Post- og teletilsynet viser at det nå er over 80.000 privatkunder på mobilt bredbånd, og at tallet vil fortsette å stige i tiden fremover.

Alle aktørene tilbyr ulike pakker som skal passe for ulike behov, men hvilken pakke nettopp du bør velge, avhenger av hvor mye og hvor ofte du har behov for å være på internett via mobilt bredbånd.

Litt bruk

Både Telenor, Netcom, Ice.net og Tele 2 tilbyr pakker for deg som bare ønsker å bruke mobilt bredbånd en gang i blant. Hvis du ønsker å sjekke mailen, lese nyheter, og andre mindre oppgaver på internett, er et slikt abonnement passe for deg.

Mobilt bredbåndstilbudMånedsprisInfo
Telenor Kveld & Helg119 kr.fri bruk kl. 17-07 + helger
Netcom Connect Fritid99 kr.fri bruk kl. 17-08 + helger
Netcom Connect Basic99 kr.inntil 100 MB per måned
LINK USB Uke175 kr./ukebetal per uke. Fri bruk.
Tele 2 Standard249 kr.inntil 200 MB per måned

Den ivrige surferen

Har du behov for litt mer fleksibilitet, eller større kapasitet, kan du velge et abonnement i mellomklassen. Vil du laste ned (relativt) små mengder musikk og streame korte videoklipp, i tillegg til å bruke e-post og surfe normalt på internett, bør du velge et av disse abonnementene:

Mobilt bredbåndstilbudMånedsprisInfo
Netcom Connect Standard312 kr.inntil 500 MB per måned
LINK Ofte199 kr.inntil 500 MB per måned

Storbrukeren

Vil du bruke mobilt bredbånd på samme (nesten) samme måte som fastnettsbredbånd, bør du definitivt velge et abonnement som gir deg fri bruk av data. Det innebærer at du kan bruke store mengder datatrafikk hver måned, og passer for deg som vil bruke mobilt bredbånd omtrent hver dag, til alle tenkelige oppgaver på internett. Alle tilbyderne har en maksgrense per måned (normalt 5 GB), men denne håndheves som oftest bare i ekstreme tilfeller.

Mobilt bredbåndstilbudMånedsprisInfo
Telenor Fri Bruk499 kr.Fri bruk
Netcom Connect Premium499 kr.Fri bruk
LINK USB Alltid399 kr.Fri bruk
Tele 2 Fastpris489 kr.Fri bruk

Skaff deg mobilt bredbånd

I tillegg til månedsprisen, må kjøpe et modem (dersom du ikke bruker mobilen som modem). De fleste aktørene tilbyr en avbetalingsplan på USB-modemet, slik at du betaler en noe høyere månedsavgift for å få modemet inkludert. I andre tilfeller, får du modemet til én krone, mot at du inngår en bindingstid på 12 måneder. Bruker du mer datatrafikk enn den pakken du abonnerer på, betaler du per megabyte når du har nådd grensen. Alle aktørene har uansett en makspris per måned (vanligvis rundt 600 kroner).
Ønsker du å tegne et mobilt bredbåndsabonnement, kan du vurdere de nevnte tilbudene og gå inn på nettsidene til Telenor, Netcom, Ice.net, eller Tele 2. Du kan også kontakte din lokale mobilt bredbåndsforhandler.

Mer om
annonse