Til hovedinnhold

Netcom senker prisene

Det er ofte større fokus på mobilt bredbånd i forbindelse med ferier, og nå nærmer Påskeferien seg med stormskritt. I den forbindelse annonserer Netcom at de halverer prisen på fri bruk av datatrafikk. Det nye abonnementet ”Fri bruk” erstatter Connect Premium-abonnementet, og koster bare halvparten så mye – nemlig 249 kroner per måned. Netcom senker også prisen for mindre bruk.

Det eneste skåret i gleden er at Fri bruk-kundene nå får redusert hastighet etter 4 GB datatrafikk, noe som er én gigabyte lavere enn den grensen Netcom hadde tidligere.

Forbedret tilbud
Prisen for ”fri bruk” av mobilt bredbånd kan nå sies å ha kommet ned på et akseptabelt nivå, og det er positivt at Netcom ikke lenger kun tilbyr fri bruk til 249 kroner via datterselskapet Ucan 2. Følger Telenor etter (nå 499 kroner per måned), ser det lovende ut for mobilt bredbåndskunder i tiden som kommer.

- Vi tilpasser oss et voksende marked, og pusser opp abonnementsporteføljen for å være bedre rustet til å møte ulike kundebehov, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

- Vi håper dette er gode nyheter for påskeklare nordmenn. Netcom har turbo-3G-dekning på de fleste populære utfartsstedene og hytteområdene i Norge, og med riktige priser og behovstilpassede abonnement ser vi frem til rekordsurfing i fjellheimen denne påsken, sier Vederhus.

Bare litt bruk?
For deg som surfer lite, tilbyr Netcom deg nå 100 MB for 49 kroner per måned – altså en pris per MB på 49 øre – med abonnementet Lite bruk. Dette kan være høyaktuelt for deg som bruker mobilen til å surfe med, hvis du velger dette som en tilleggstjeneste. Ellers betaler du nemlig 20 kroner per dag med løpende datapriser.

Bruker du kun mobilt bredbånd når du kommer hjem fra jobb eller skole, altså etter klokken 17, kan du velge abonnementet Fritid – som gir deg fri bruk av data mellom 17.00 og 08.00.

Begrens din begeistring
De nye prisene til Netcom for mobilt bredbånd er det lite å si på; Sammenlignet med Telenors pristilbud for øyeblikket, gjør du intet dumt valg ved å velge Netcom. Likevel finnes det en hake ved at Netcom nå reduserer prisene: du får nemlig færre megabytes å boltre deg på.

Alle tilbydere av mobilt bredbånd har klausuler i kontraktene som gir dem rett til å begrense din hastighet ved ”unormalt høyt forbruk”, ettersom dette er en delt ressurs. Normalt har dette betydd 5 GB, men Netcom setter denne grensen til 4 GB nå som de halverer prisen. Det trenger nødvendigvis ikke bety all verdens, men det vil utvilsomt være negativt for storbrukerne. Med Litt bruk og Fritid er grensene satt til henholdsvis 1- og 2 GB. Det er derfor temmelig tydelig at Netcom ikke vil at du skal bruke mobilt bredbånd til hyppig nedlastning av filmer eller musikk, web-TV i særlig grad, eller andre applikasjoner eller tjenester som er kapasitetskrevende.

Mer om
annonse