Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung UE40ES6715

Samsungs hvite ridder

Vi tester Samsungs snasne 40-tommers TV.

Roy Arne Christiansen, Hardware.no

[Hardware.no]: Samsung er en av få produsenter som lager hvite TV-er, og i 6-serien finner du modellen UE40ES6715. TV-en skiller seg ut fra mengdene med sin hvite ramme og stilrene design.

TV-en leveres med den samme foten som flere av fjorårets modeller kom med. Vi skulle ønske de kunne kostet på denne modellen den samme foten som designbomben Samsung UE55ES8005 har.

Fjernkontrollen som leveres sammen med TV-en er også hvit. Denne har ikke fått noen radikale forandringer i forhold til forgjengeren.

De mest brukte funksjonene på fjernkontrollen sitter sentralt plassert. Den daglige zappingen fungerer dermed fint med denne fjernkontrollen.

Gjenkjennelige menyer

Den vanlige menyen for innstillinger av bilde, lyd, kanalsøk og lignende er lik den vi har sett på Samsung sine modeller de siste årene. Menyen er oversiktlig og lett å finne fram i.

Svært god nettløsning

Nettløsningen til Samsung er en av de beste. TV-en er fullpakket av apper, spill og funksjoner. Som ekstrautstyr kan du kjøpe et trådløst tastatur, slik at du kan få en fullverdig surfeopplevelse med nettleseren.

Flere løsninger for filmer, serier og sport er på plass i nettløsningen. Her mangler du altså nesten ikke noe.

God bildekvalitet

Rett fra fabrikken er ikke bildekvaliteten så mye å skryte av, men etter kalibrering leverer den et supert bilde. Fargene, kontrasten og skarpheten tåler sammenligning med langt dyrere modeller.

Det eneste vi trekker ned på er at TV-en har en del lyslekkasjer i panelet. Dette blir spesielt framtredende når du har TV-en stående i et mørkere rom.

Siden TV-paneler i forskjellige størrelser gjerne er forskjellige, kan det hende at andre modeller i denne serien ikke har så store problemer med lyslekkasjer. Vi kan også ha vært uheldige med vår testmodell. Heldigvis er det en del forhandlere der ute som gir deg returrett om du skulle være misfornøyd med TV-en du har kjøpt.

3D-opplevelsen er ikke helt det store med denne TV-en. 3D fungerer nesten knirkefritt, men størrelsen gjør at du ikke får den store opplevelsen. Er 3D viktig for deg, bør du heller vurdere å gå for 50-tommeren i den samme serien.

TV-en henger greit med på hurtige bevegelser, men sliter litt om det er for mye informasjon i bildet som passerer på skjermen. Skal du ha en TV som henger skikkelig med er det plasma som fortsatt er det beste. Panasonic TX-P42ST50Y er et godt alternativ her.

Forbedret lydkvalitet

Lydkvaliteten har blitt forbedret i forhold til forgjengeren. Til å være en såpass flat konstruksjon leverer TV-en fyldig nok lyd til at stemmer høres naturlige ut. Til film og spilling anbefaler vi å koble til et eksternt lydsystem.

Alt i alt er dette en veldig god TV til prisen. Bildekvalitet og funksjonalitet er høyt oppe, og prislappen på under 7000 kroner gjør at det er et godt kjøp. Hadde ikke denne TV-en hatt problemene med lyslekkasjer, ville vi satt på anbefalt-merket.

+ Design
+ Farger og skarphet
+ God nettløsning


- Lyslekkasjer i panelet
- Dårlig innsynsvinkel
- For liten for 3D

Vil du vite mer?
Les hele testen av Samsung UE40ES6715 på Hardware.no »

Finn beste pris på Samsung UE40ES6715 i Prisguide.

Alternativer

Det finnes ikke så mange gode hvite alternativer. Om du absolutt ikke vil ha en TV med sort ramme, kan du ta en titt på den sølvfargede Philips 46PFL5007. Denne gir deg et naturlig bilde og mye TV for pengene.

Et annet alternativ er den nesten rammeløse LG 42LM670T. Denne har mye av funksjonaliteten som Samsung har med sin 6-serie, og skal også ha de nødvendige bildeinnstillinger som trengs for å få et bra bilde.

annonse