TestSamsung PS64E8005

Samsungs nye plasma-TV er herlig

Dette er en ypperlig film-TV med fantastisk bildekvalitet.

Er du på jakt etter en stor TV som er fantastisk på film og vanlig TV-titting, så er Samsung PS64E8005 en plasma-TV du bør ta en titt på.

HHer har du en 64-tommers plasma-TV som har det siste av funksjonalitet som stemmestyring, bevegelsesstyring og ansiktsgjenkjenning. Den har også en innholdsrik nettløsning med et godt utvalg av apper, som dekker dine fleste behov.

Samsung har også veldig gode løsninger for filmleie, serier og direktesendt sport gjennom Viaplay og SF Anytime

Ut av esken gir TV-en deg et bilde som er litt for mørkt og med blåskjær i fargene, men med litt kalibrering blir bildet veldig god både på lavoppløste TV-sendinger og materiale i Full HD. Skarpheten i bildet er fantastisk, og TV-en henger veldig godt med på raske panoreringer. Det er når du mater inn en Blu-ray plate at denne plasma TV-en virkelig får skinne.

TV-en leverer også når det kommer til 3D-avspilling. Det er omtrent ikke tegn til «crosstalk» i hele tatt, og du har en veldig god dybde i bildet. I et lysere rom vil plasma TV-en være litt for lyssvak i forhold til 3D, men dette er noe plasma har hatt problemer med hele tiden.

I veldig lyse rom er plasma TV-en litt mer utsatt enn en LED-TV. Refleksjoner i panelet og mangelen på lysstyrke i forhold til en LED-TV, gjør at bildet virker litt mørkere i et rom med mye lys i seg.

Lyden i TV-en er ikke helt topp, den vil kun være grei nok til generell kveldszapping på de vanlige TV-kanalene. Skal du ha en lydopplevelse som er i samme klasse som bildekvaliteten, så anbefaler vi å koble den til et eksternt lydsystem.

Noen plasma TV-er sliter litt med støy, og Samsung TV-en har en svak summelyd som den gir fra seg. I en vanlig stue er denne lyden så svak at den gjerne faller bort i den generelle støyen som er der. Om den henges på en hard overflate som reflekterer mye lyd, eller at den skal stå i et veldig lite rom, så kan denne summingen være irriterende for mange.

Alt i alt, så er Samsung PS64E8005 en fantastisk TV som vi ikke har problemer med å anbefale. Den trenger riktig nok litt justeringer for å bli toppklasse. Etter justering har du en TV som kan gi deg fantastisk bildekvalitet i mange år framover.

Finn beste pris på Samsung PS64E8005 i Prisguide.

+ Fantastisk bildekvalitet etter kalibrering
+ Mange interaktive muligheter
+ Kvalitet på 3D
+ God funksjonalitet


- Innstillingene fra fabrikken
- Summelyd fra TV-en
- Mus og tastatur kan ikke kobles til
- Ikke optimal for veldig lyse omgivelser

Vil du vite mer?
Les hele testen av Samsung PS64E8005 på Hardware.no »

Alternativer

Hvis du har en veldig lys stue med store vinduer, så kan den større LED TV-en Sharp Aquos LC-70LE836S, eller den litt mindre LED TV-en LG 55LM960V være verd å sjekke ut.

Om du vil ha en plasma-TV, så er Panasonic sitt flaggskip Panasonic TX-P65VT50Y være den største konkurrenten. Vi har ikke fått testet denne enda, men har store forventninger til denne.

Les også
Samsung UE40ES6715: Samsungs hvite ridder
Les også
Philips 46PFL5007T: En god TV som ikke alltid samarbeider
Les også
Dette kameraet ser lyset bedre enn de fleste
Les også
Slik blir IKEAs nye TV
Les også
Sharp Aquos LC-80LE646S: Et monster av en TV
Les også
Microsofts nye Surface-bord byr på en helt unik opplevelse
Les også
Slik skal du styre fremtidens TV
Les også
OLED-kjempe kommer i høst
Les også
Samsung lanserer enda smartere TV
Les også
Slik blir TV-ene i 2012
annonse