Til hovedinnhold

Samsung slipper enorm Smart TV

Og den koster over 100 000 kroner.

Samsung

Joda, OLED og 4K er sikkert framtiden for TV-apparater, men det forhindrer ikke produsentene i å satse stort med dagens LCD-teknologi. Det vil si bokstavelig talt stort.

Samsungs nye flaggskip-Smart-TV har fått navnet ES9000 og måler 75 tommer. Dette er riktig nok ikke like enormt som Sharps 90-tommer, men fremdeles større enn de fleste fjernsyn. TV-en, som har full HD-oppløsning, ble lansert i Sør-Korea den 2. juli.

Smart smart smart

Mannen er også imponert.Foto: Samsung

ES9000 er en Smart TV, og kommer selvsagt utstyrt med trådløst nett og tilgang til Samsung Apps, det sørkoreanske selskapets egen TV-apptjeneste med en mengde ulike apper som YouTube og Netflix.

Ellers på den «smarte» fronten byr Samsung på sin proprietære Smart Interaction-teknologi. Dette muliggjør håndfri kontroll over av og på, volum, kanalhopping og Internett-surfing via en mikrofon og et integrert webkamera.

TV-en har med en ordinær fjernkontroll også, men Samsung tilbyr i tillegg en app hvor du kan kontrollere apparatet ved hjelp av smarttelefonen din. Ansiktsgjenkjenning skal videre forhindre uvedkommende brukere fra å komme inn på og kjøpe apper fra Samsungs appbutikk.

Smartheten stopper ikke der, for med ES9000 følger også Smart Evolution-modulen, som gjør det mulig å oppgradere TV-ens prosessorkraft i framtiden. En ny brikke kan enkelt og greit bli installert i en åpning på baksiden av TV-en.

Syltynn ramme

En annen detalj som mange vil sette pris på i forbindelse med denne store TV-en er rammen. Den har nemlig en tykkelse på bare 7,9 millimeter.

ES9000 benytter seg også av et såkalt Diamond Black Panel, som ifølge Samsung skal gi best mulig skarphet, kontrast og lysstyrke på en såpass stor skjerm.

Har du 19,8 millioner sørkoreanske won til overs, det vil si kun 105 000 norske kroner, er det bare å reise til Asia og svi av slantene.

(Kilde: Akihabara News)

annonse