Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSharp Aquos LC-70LE836S

Vi har testet en massiv 3D-TV

Sharps LED-TV på hele 70 tommer er noe for seg selv.

Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Sharp viser med 70-tommeren Sharp Aquos LC-70LE836S at de er gode på store TV-er. I motsetning til den gigantiske 80-tommeren Sharp Aquos LC-80LE646S, så har 70-tommeren fått på plass 3D.

Sharp har stort sett likt design på sine største TV-er, så her får du ikke noen designbombe som Samsung med sin UE55ES8005

Designen er enkel med en ramme i blank plast, og TV-en står stødig på en rektangulær fot. Tykkelsen på rammen og TV-en gir deg et inntrykk av at den er solid bygget.

Bra farger i bildet

Bildekvaliteten til Sharps 70-tommer er veldig bra. Selv om fargejusteringen ikke fungerer helt perfekt, så leverer den et bilde med bra farger etter noen små justeringer. Det at Sharp bruker LED-lys bak panelet, sørger for at sortnivået til TV-en er veldig godt.

Lavere oppløsninger som fra DVD og SD-kanalene vil gi deg et bilde som ser veldig slørete og ufokusert ut. Siden dette er en veldig stor TV, så er det materiale i Full HD som gir deg det beste bildet. I full HD er skarpheten i bildet veldig god. Den er ikke like god i dybdeskarpheten som den litt mindre plasma TV-en Samsung PS64E8005, men størrelsen tatt i betraktning er vi fornøyd.

Utsatt for lys

Skal du ha TV-en i et veldig opplyst rom, så kan farger og sortnivå virke litt slappe. Lysstyrken til TV-en og det at den har en litt matt overflate på selve panelet, gjør at den er litt utsatt om det kommer for mye lys på den.

På 3D-materiale får du en flott opplevelse med denne TV-en. Med en såpass stor størrelse, og med lite tegn til crosstalk, vil du her kunne få stor glede av 3D.

Skuffende lyd

Lydkvaliteten er en skuffelse. Lyden er flat og kjedelig. Skal du ha en lydopplevelse som passer til størrelsen av TV-en, så anbefaler vi å koble til et eksternt lydsystem.

Alt i alt, så vil du med Sharps 70-tommer få en TV som kan gi deg et veldig bra bilde så lenge oppløsningen er høy på det materialet den skal vise. Fargene, sortnivået og skarpheten i bildet er veldig bra når du for eksempel viser materiale i Full HD på den. Er du glad i film, eller liker å se på sport i veldig stort format, så er dette absolutt en TV som det kan være verd å ta en titt på. Den litt stive prisen og den dårlige innsynsvinkelen gjør at denne modellen ikke når helt til topps.

+ Størrelsen
+ Byggekvalitet
+ Bildekvalitet på Full HD
+ 3D-opplevelsen


- Stiv pris
- Dårlig innsynsvinkel
- Fargejustering som ikke fungerer helt som den skal
- Lydkvaliteten

Alternativer

Hvis 3D ikke er det viktigste, så får du for fem tusen kroner mer den gigantiske Sharp Aquos LC-80LE646S. Syns du at 35 000 kroner er for mye å betale for en 70-tommer, så har også Sharp et rimeligere alternativ med Sharp Aquos LC-70LE741S. Er det bildekvaliteten som står i høysetet og ikke størrelsen, så er Samsung sin 64-tommers plasma, PS64E8005 en kandidat som bør vurderes.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sharp Aquos LC-70LE836S på Hardware.no »

annonse