TestSharp Aquos LC-70LE836S

Vi har testet en massiv 3D-TV

Sharps LED-TV på hele 70 tommer er noe for seg selv.

Sharp viser med 70-tommeren Sharp Aquos LC-70LE836S at de er gode på store TV-er. I motsetning til den gigantiske 80-tommeren Sharp Aquos LC-80LE646S, så har 70-tommeren fått på plass 3D.

Sharp har stort sett likt design på sine største TV-er, så her får du ikke noen designbombe som Samsung med sin UE55ES8005

Designen er enkel med en ramme i blank plast, og TV-en står stødig på en rektangulær fot. Tykkelsen på rammen og TV-en gir deg et inntrykk av at den er solid bygget.

Bra farger i bildet

Bildekvaliteten til Sharps 70-tommer er veldig bra. Selv om fargejusteringen ikke fungerer helt perfekt, så leverer den et bilde med bra farger etter noen små justeringer. Det at Sharp bruker LED-lys bak panelet, sørger for at sortnivået til TV-en er veldig godt.

Lavere oppløsninger som fra DVD og SD-kanalene vil gi deg et bilde som ser veldig slørete og ufokusert ut. Siden dette er en veldig stor TV, så er det materiale i Full HD som gir deg det beste bildet. I full HD er skarpheten i bildet veldig god. Den er ikke like god i dybdeskarpheten som den litt mindre plasma TV-en Samsung PS64E8005, men størrelsen tatt i betraktning er vi fornøyd.

Utsatt for lys

Skal du ha TV-en i et veldig opplyst rom, så kan farger og sortnivå virke litt slappe. Lysstyrken til TV-en og det at den har en litt matt overflate på selve panelet, gjør at den er litt utsatt om det kommer for mye lys på den.

På 3D-materiale får du en flott opplevelse med denne TV-en. Med en såpass stor størrelse, og med lite tegn til crosstalk, vil du her kunne få stor glede av 3D.

Skuffende lyd

Lydkvaliteten er en skuffelse. Lyden er flat og kjedelig. Skal du ha en lydopplevelse som passer til størrelsen av TV-en, så anbefaler vi å koble til et eksternt lydsystem.

Alt i alt, så vil du med Sharps 70-tommer få en TV som kan gi deg et veldig bra bilde så lenge oppløsningen er høy på det materialet den skal vise. Fargene, sortnivået og skarpheten i bildet er veldig bra når du for eksempel viser materiale i Full HD på den. Er du glad i film, eller liker å se på sport i veldig stort format, så er dette absolutt en TV som det kan være verd å ta en titt på. Den litt stive prisen og den dårlige innsynsvinkelen gjør at denne modellen ikke når helt til topps.

+ Størrelsen
+ Byggekvalitet
+ Bildekvalitet på Full HD
+ 3D-opplevelsen


- Stiv pris
- Dårlig innsynsvinkel
- Fargejustering som ikke fungerer helt som den skal
- Lydkvaliteten

Alternativer

Hvis 3D ikke er det viktigste, så får du for fem tusen kroner mer den gigantiske Sharp Aquos LC-80LE646S. Syns du at 35 000 kroner er for mye å betale for en 70-tommer, så har også Sharp et rimeligere alternativ med Sharp Aquos LC-70LE741S. Er det bildekvaliteten som står i høysetet og ikke størrelsen, så er Samsung sin 64-tommers plasma, PS64E8005 en kandidat som bør vurderes.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sharp Aquos LC-70LE836S på Hardware.no »

Les også
Kan vise to 3D-videoer samtidig
Les også
LG 55LM960V: LGs nye TV er rålekker
Les også
Samsung UE40ES6715: Samsungs hvite ridder
Les også
Philips 46PFL5007T: En god TV som ikke alltid samarbeider
Les også
Sharp lanserer en massiv 90-tommer
Les også
Vi vil ha filmer i HD
Les også
Slik får du perfekt TV til EM og OL
Les også
Rekordmange laster ned Game of Thrones
Les også
Google TV kan bli som Apples AirPlay
Les også
Ny PC-skjerm med massiv oppløsning
Les også
Sharp Aquos LC-80LE646S: Et monster av en TV
Les også
Se sommersporten på Sharps nye monster-TV-er
Les også
Denne skjermen klarer 16 ganger full HD
Les også
Sharp LC-46LE831: Dette er Sharps nye toppmodell
annonse