TestSamsung UE55ES8005

Se på Samsungs designbombe

ES8005 er spekket med talestyring, apper, berøring og mye mer.

[Hardware.no]: Samsung er blitt utrolig gode på design, noe vi også fikk sett med fjorårets modell fra 8000-serien – Samsung UE55D8005. Nå er den flotte rammen rundt TV-en blitt enda slankere, og de har fått på en ny fot som er langt mer stilren enn den vi så på fjorårets modell.

Slankere ramme
Kamera på toppen
Arch Flow Stand

Det eneste vi kan pirke litt på designmessig er kameraet som sitter på toppen av TV-en og logoen nederst. Dette ødelegger litt i forhold de ellers rene linjene som TV-en har. Det blir nesten som TV-en har en liten pukkel på toppen.

Styres med stemmen

Samsung har med årets modell kommet med flere nye funskjoner som vi ikke har sett før. Her har du stemmestyring, bevegelsesstyring og ansiktsgjenkjenning innebygd i TV-en. Med de nye funksjonene, kan du for eksempel slå av og på TV-en med stemmen, bytte mellom kanaler, skru opp og ned volum samt styre en del av funksjonene i for eksempel «Smart Hub». Du kan se video av stemme og bevegelsesstyringen i denne artikkelen.

Bedre bildekvalitet

Samsung har klart å heve bildekvaliteten flere hakk i forhold til forgjengeren, og med UE55ES8005 har Samsung vist at de kan konkurrere med de beste. Hvis vi sammenligner direkte med fjorårets Philips 46PFL9706, så ser vi at Samsung her kommet med en TV som kan konkurrere med de beste. Ved å sette TV-en over på «film modus», justere litt på kontrast og gamma, så fikk vi se at denne TV-en var akseptabelt innstilt fra fabrikken. Problemer med «clouding», altså ujevnheter i baklyset, har blitt helt borte i årets modell. Vi la kun merke til litt lyslekkasje jevnt utover hele panelet når vi slukket for lyset i rommet og hadde et helt sort bilde som dekket skjermbildet. Ved å dempe bakgrunnsbelysningen, så forsvant lyslekkasjen mer eller mindre helt, og vi fikk et sortnivå som uten problemer kan sammenlignes med de beste TV-ene på markedet.

Er verdt pengene

Dette er en TV fra Samsung som ligger i den litt høyere prisklassen, men hvis man ser litt på hva du har innebygget av funksjonalitet og muligheter, så er egentlig ikke prisen det mest skremmende vi har sett. Er du på jakt etter en TV som har det siste skrik innen funksjonalitet, et veldig bra bilde og som designmessig sitter på tronen, så er dette TV-en for deg. Denne TV-en har vi ingen problemer med å anbefale.

+ Råstilig design
+ Meget bra bildekvalitet
+ Mange interaktive muligheter
+ God funksjonalitet


- Litt stiv pris
- Dårlig innsynsvinkel
- Mus og tastatur må kjøpes separat

Vil du vite mer?
Les hele testen av Samsung UE55ES8005 på Hardware.no »

Alternativer

Vi har dessverre ikke fått testet noen av disse modellene enda, men vi vil gjøre dette fortløpende i tiden fremover.

For deg med et litt lavere budsjett, så er UE55ES6535 ett rimeligere valg fra Samsung. Du har ikke den flotte designen som du har i 8000-serien. Du går i tillegg glipp av funksjoner som stemmestyring og bevegelsstyring. Hvis du kun er ute etter et godt bilde, så er denne modellen absolutt et godt alternativ.

Et annet alterantiv som man kan se på, er LG 55LM670T , som ligger litt under Samsung ES8005 i pris, og som designmessig er en direkte konkurrent.

Les også
Panasonic TX-L55DT50Y: Med denne TV-en viser Panasonic muskler
Les også
Samsung UE40ES6715: Samsungs hvite ridder
Les også
Sharp Aquos LC-80LE646S: Et monster av en TV
Les også
Slik skal du styre fremtidens TV
Les også
OLED-kjempe kommer i høst
Les også
Snart får du kjøpt TV hos IKEA
Les også
Her er Samsungs 2012-modeller
Les også
– Apple klarer ikke å slå oss på bildekvalitet
Les også
Samsung lanserer enda smartere TV
Les også
Slik blir TV-ene i 2012
annonse