Til hovedinnhold
NyhetDette er årets beste hjemmekino-produkter

Årets EISA-vinnere 2012

Her er de beste hjemmekinoproduktene i 2012 – 2013.

LG, Panasonic, Sony, iStock Photo

Det er august og snart IFA-messe i Berlin, og da har selvsagt EISA (European Imaging and Sound Association) kåret det de mener er årets beste produkter innen forbrukerelektronikk.

Nedenfor følger listen over vinnerne innen TV-er, projektorer og Blu-ray-spillere. For en komplett oversikt over vinnerne fra andre kategorier som lydanlegg, foto og mobiltelefoni, ta en titt på EISA.eu.

Årets skjermprestasjon: – LG 55EM970V/975V

LG 55EM970V/975V.Foto: EISA

Ifølge EISA er dette framtidens storskjerms-TV. 55EM970V og veggutgaven 55EM975V tar begge i bruk OLED-teknologi, noe som skal gi en bedre bildekvalitet med høyere kontrast, større innsynsvinkler og bedre svartgjengivelse.

OLED-teknologien krever ikke bakbelysning, slik at den 55 tommer store TV-en får en tykkelse på bare 4 millimeter. Fotstykket inneholder TV-mottaker, forsterker og høyttalere.

Beste Smart-TV – LG 55LM960V

LG 55LM960V.Foto: EISA

I fjor var stereoskopisk 3D det store, mens i år er Smart-TV det «nye store». LG har satset på sin egen Smart-TV-plattform med mange TV-vennlige apper, samt sin «Magic Remote»-teknologi med stemmestyring.

Denne 55 tommer store Smart-TV-en har et såkalt «Nano Full LED»-panel, slik at det teoretisk sett skal få en bedre svartgjengivelse, et høyt kontrastnivå og mer naturlige farger. I tillegg følger 3D-funksjonen «Cinema 3D» med.

Beste plasma-TV – Panasonic Viera TX-P50VT50

Panasonic Viera TX-P50VT50.Foto: EISA

For EISA er Panasonic TX P50VT50 den beste plasma-TV-en på markedet i dag, med effektiv svartgjengivelse, naturlige farger og 3D-visning i Full HD.

TV-en er dessuten utstyrt med en rekke funksjoner som innebygd WiFi, nettleser, adgang til sosiale nettverk, apper via Viera Connect og en avansert kalibreringsfunksjon.

Det er heller ikke mangel på tilkoblingsmuligheter, med inngang til SD-kort, fire HDMI-innganger og tre USB-porter.

Beste LCD-TV – Philips 46PFL9707

Philips 46PFL9707.Foto: EISA

Denne LCD-TV-en fra Philips kommer utstyrt med et såkalt «Moth Filter» som skal effektivt redusere refleksjoner i skjermen. «Direct LED»-baklys med lokal dimming skal videre sørge for dypere svartnivå.

TV-en skal være god med tanke på visning av bevegelser, og nye flimmefrie 3D-briller skal sørge for at du kan se 3D-filmer uten flimring. Andre nyheter inkluderer et tastatur på fjernkontrollen for enklere navigering i TV-ens Smart-TV-funksjoner.

Beste framtidsrettede TV – Samsung UE46ES8000

Samsung UE46ES8000.Foto: EISA

En framtidsrettet TV betyr i dette tilfellet muligheten til å oppgradere apparatet med nyvinninger, selv en god stund etter kjøpet. Samsung UE46ES8005 kommer med et såkalt «Evolution Kit», slik at du kan oppgradere både maskinvare og programvare etter hvert som dette dukker opp på markedet.

Ved lanseringen har UE46ES8005 likevel de nyeste funksjonene som er tilgjengelig, deriblant en «Smart Service», en stor mengde apper, innebygd Skype-kamera og mulighet til å styre funksjonene via tale og bevegelser. Bildekvaliteten loves selvsagt å være flott.

Beste 3DTV – Sony Bravia KDL-55HX850

Sony Bravia KDL-55HX850.Foto: EISA

Produsentene har ikke gitt opp satsningen på 3DTV, og årets beste 3D-produkt er denne Sony Bravia-modellen. Panelet har en rask responstid og et effektiv skille mellom de to separate bildekanalene, noe som skal gi god bildekvalitet nesten uten crosstalk.

«Cinema Mode» innebærer videre at du skal få korrekt fargegjengivelse «ut av esken», mens svartnivået skal være godt takket være en dimmeteknologi som demper baklyset på bildets mørke områder – uten at du mister detaljer i skyggene.

Årets 3D-prestasjon – Toshiba 55ZL2

Toshiba 55ZL2.Foto: EISA

Denne TV-en fra Toshiba er et av de første større apparatene som kan tilby brillefri 3D. 3D-filmer kan således bli sett i en oppløsning på 720p fra opptil ni posisjoner foran skjermen. Teknikken er basert på et LCD-panel med fire ganger Full HD-oppløsning, eller mer enn 8 millioner piksler, samt aktivering av et ekstra skjermlag med tusenvis av mikrolinser.

55ZL2 er også utstyrt med innebygd ansiktsgjenkjenning, og alt blir kontrollert av en kraftig prosessor. Det er mulighet for å vise stillbilder i en oppløsning på 3840 x 2160 piksler, og TV-en kan oppskalere video fra 2D og 1080p til skjermens fulle oppløsning.

Beste grønne TV – Philips 55PFL6007

Philips 55PFL6007.Foto: EISA

EISA henger med på tidens miljøbølge, og har også i år en egen kategori for såkalte «grønne» TV-er. Selv om Philips 55PFL6007 har en størrelse på 55 tommer, skal den likevel ikke ha en større påvirkning på miljøet enn mindre modeller.

TV-en slår de fleste på lavt strømforbruk, men også bruken av sjeldne metaller i produksjonen av TV-en har blitt effektivisert. Philips vinner EISAs miljøpremie for tredje år på rad.

Beste Blu-ray-spiller – Panasonic DMP-BDT500

Panasonic DMP-BDT500.Foto: EISA

I tillegg til rask og effektiv avspilling av CD-, DVD- og Blu-ray-plater, kan Panasonic DMP-BDT500 også spille av materiale fra Internett-tjenester og strømme filer via DLNA.

Avspilleren har en kraftig videoprosessor til for eksempel bildekalibrering og en lydprosessor som forsøker å gjenskape lydkvaliteten fra klassiske, rørbaserte forsterkere. DA-konverteringen er basert på 192 KhZ/32 bit DAC-er, og du kan dessuten spille av FLAC-filer på opptil 192 kHz/24 bit.

Ellers følger det med kontakter for HDMI, LAN og WiFi, samt fjernkontroll med touchpad og apper til både Android og iOS.

Beste strømmeprodukt – Pioneer N-50

Pioneer N-50.Foto: EISA

Denne nettverkspilleren fra Pioneer har blant annet en LCD-skjerm som presser inn en mengde informasjon, deriblant det visuelle omslaget til musikken som blir spilt av.

Maskinen er kompakt med flere strømforsyninger og et forsterket skall, og byr på en DLNA-kompatibel Ethernet-tilkobling som kan håndtere media på opptil 192 kHz/24 bit. Andre tilkoblingsmuligheter inkluderer USB og eksterne adaptere for WiFi og Bluetooth.

Beste hjemmekino-high-end-produkt – Sony VPL-VW1000ES

Sony VPL-VW1000ES.Foto: EISA

4K er neste generasjons oppløsning, og denne projektoren fra Sony kan tilby nettopp dette. VPL-VW1000ES tilbyr en oppløsning på 4096 x 2160 piksler, og er basert på Sonys profesjonelle kinoteknologi.

Inne i projektoren finner vi tre nyutviklede SXRD-paneler som skaper bilder med kontrastforhold på opptil 1 000 000:1. Bildet projiseres videre gjennom det spesialutviklede 2,1x-zoomobjektivet. Bildebehandlingen skal være i toppklasse og det er også mulighet for effektiv oppskalering av vanlig Full HD.

Beste projektor – Epson EH-TW9000W

Epson EH-TW9000W.Foto: EISA

Epson EH-TW9000W er en av de første projektorene med trådløs overføring av stereoskopiske 3D-bilder i Full HD, slik at du slipper lange HDMI-kabler i hjemmekinoen. Projektorens E TORL-lampe og en oppdateringsfrekvens på 480 Hz skal sørge for lyssterke og flimmefrie 3D-bilder.

Det optiske systemet har blant annet stort zoomomfang og en horisontal/vertikal lensshift, slik at det blir enkelt å installere projektoren. Videoprosessoren gjør videre at bevegelseskompensasjonen blir effektiv.

(Kilde: EISA.eu)

annonse