Til hovedinnhold

Apple satser på TV i Norge

Åpner nettbutikk i iTunes med norske TV-programmer innen neste år.

Apple, Valery Marchive

Den siste uken har film- og serieglade nordmenn kunne fryde seg over at både Netflix og HBO kommer til Norge med sine tjenester. Det kan nesten virke som at internasjonale giganter nærmest står i kø for å innta det norske markedet, og nå melder også Apple seg på leken.

Ifølge NRK skal det amerikanske selskapets nettbutikk iTunes åpne en norsk filial, hvor de blant annet skal selge norske TV-serier og innhold med norske undertekster.

«Den nye TV-krigen»

– Snart vil man kunne se masse norsk film på iTunes. Også internasjonal film med norske undertekster vil være å finne hos oss, forteller Tine Klint fra LevelK, som arbeider som agent for iTunes, til NRK.

Apple skal være i forhandlinger med norske leverandører og opphavsfolk om rettigheter, og skal etter planen begynne å legge ut filmer på nett allerede i august. Innen neste år åpner selskapet en TV-butikk med både norske og utenlandske TV-programmer.

Eksperter kaller den nye satsingen fra internasjonale selskaper for «den nye TV-krigen». Utviklingen er mulig ettersom Internett og strømmeteknologi åpner for helt nye distribusjonsmuligheter og nye markeder.

(Kilde: NRK)

annonse