Til hovedinnhold
NyhetDeiligere bilde skal du lete lenge etter

Samsung med 55-tommers OLED-TV

Deiligere bilde skal du lete lenge etter.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware/Berlin: Det holder ikke lengre med store TV-er eller fresk oppløsning, og det har Samsung skjønt. Derfor lanserte de sin 55-tommers OLED-TV i går på IFA. Nå er ikke TV-en helt ny, Samsung viste den nemlig frem allerede på årets CES.

TV-en kommer ut på markedet i USA allerede i høst, mens Europa på vente til etter nyttår. Prisen havner trolig på rundt 60 000 kroner.

Uansett hvilken tilnærming du velger, begge deler ser særdeles bra ut.

Sammen med OLED-TV-en lanserte Samsung også en 75-tommers godsak, basert på mer tradisjonell LCD-teknologi. Men igjen, denne er også strengt tatt sluppet tidligere. I juli dukket den nemlig opp i Korea.

Smartfunksjonalitet

Ifølge Samsung skal 55-tommeren være "et mesterverk av nøyaktig fargereproduksjon og gi maksimal ytelse", noe som tyder på at TV-en muligens har rettet opp i fargeproblemer som tidligere OLED-modeller fra for eksempel Sony har hatt.

TV-en vil ha et enkelt super-OLED-panel av glass, noe som utstråler sitt eget lys og fjerner behovet for et fargefilter for hver RGB-pikselenhet.

Videre er TV-en 3D-ready og har Smart TV-egenskaper som går under navnet Smart Interaction. Blant godsakene vi finner her er en oppusset versjon av Smart Hub, stemme- og bevegelseskontroll og et system som kjenner igjen ansikter. En tokjernet prosessor skal sørge for at maskineriet går som smurt

Dermed blir det Samsung og LG som kniver i OLED-toppen, med hver sine teknologier. Samsung kjører på med fargede lysdioder, mens LG sverger til fargefiltre på sine hvite lysdioder.

annonse