Til hovedinnhold

Aftenposten inntar TV-en

Samarbeider med smart-TV-produsenten Samsung.

Montasje: Samsung, Aftenposten

2012 har blitt smart-TV-ens år. Alt skal være smart (i alle fall ifølge produsentene), det vil si at TV-en først og fremst skal være knyttet til Internett, slik at du kan laste ned diverse fjernsynsspesifikke apper.

Selv om videotjenester er den mest naturlige kategorien blant TV-apper du måtte ha lyst på, finnes det også en rekke andre funksjoner, slik som Facebook, Twitter og en mengde nyhetstjenester.

Nå hiver norske Aftenposten seg inn i kampen, og lanserer i dag en nyhetsapp på Samsungs smart-TV-plattform. Dette skriver Kampanje.com.

Tekst og video

Den rykende ferske appen gir Samsung-eiere gratis tilgang til oppdaterte nyheter i tekst og bilder, samt adgang til nett-TV som går døgnet rundt.

– Aftenposten har som ambisjon å være tilstede der brukerne er – hele tiden. Den nye applikasjonen er et ledd i denne strategien. Appen består av tekstbaserte nyheter, men har også nyheter og underholdning fra Aftenpostens web-TV-redaksjon. Dessuten blir Aftenpostens nye hovedstadssatsing, Osloby.no, å finne i den nye appen, sier sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i en pressemelding.

– Vi ser en helt klar trend i at flere og flere brukere tar i bruk vår smart-TV-løsning. Vi er sikre på Aftenposten kommer til å bli en populær applikasjon i vårt «smartmiljø», sier Paal Anders Jansen, salgssjef i Samsung Norge.

Satser smart

Samsung satser hardt på smart-TV-teknologi. Tidligere i år lanserte de en 75 tommer stor TV i hjemlandet – fullspekket med det siste på «smartfronten».

Dette inkluderte blant annet trådløst nett, Samsung Apps, Smart Evolution – som lar deg oppgradere prosessoren i framtiden – og Smart Interaction – som lar deg styre volum, kanalhopping og lignende på TV-en ved hjelp av stemmen og gestikulering.

Vi har testet ut denne særegne styremekanismen, og den gangen mente vi at teknologien er spennede nok, men at det er fortsatt et godt stykke igjen før den kan kalles brukbar.

(Kilde: Kampanje)

annonse