Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

HTC Legend

Design og brukervennlighet

Det har vært knyttet store forventninger til HTCs nye modell Legend. Legend skal etter alle solemerker være oppfølgeren til HTC Hero, kanskje den telefonen som har gjort mest for å spre Android ut over vårt langstrakte land.

Les også test av forløperen; HTC Hero

Telefonen er i aluminium, og noen få deler i en plast som gir godt grep. På forsiden dominerer en 3,2 tommer stor berøringsfølsom skjerm.

Når vi sier at Legend er laget i aluminium blir det en liten forenkling. Telefonen er frest ut av et stykke aluminium, på samme måte som blant annet nyere datamaskiner fra Apple er det.

Kvalitetsinntrykket er påtakelig. Det fins ikke antydninger til slark eller knirk noen steder på telefonen. Det er også forsvinnende få steder som i det hele tatt ville vært i stand til å knirke.

Til og med når man setter inn batteriet kommer det en lyd som er nødt til å være i slekt med lyden som kommer når man lukker døren på en svært dyr bil. Denne telefonen føles usedvanlig velbygget på alle mulige vis.

Designen

Legend har en relativt sober design. Det er få detaljer som vekker oppmerksomhet i den ene eller andre retningen på telefonen. Enkel og pen mener vi designen er, men dette er neppe noen vinner hos de som ønsker seg farger og blinkende lys.

Det mest oppsiktsvekkende man finner av designtrekk på telefonen er nok Hero-knekken nederst. Mange hadde litt problemer med å svelge at en telefon skulle ha en relativt stor vinkel helt nederst, og på Hero var det noe uvant da den dukket opp.

På Legend er det tydelig at Hero har banet vei, for vi legger egentlig ikke nevneverdig merke til knekken nederst. Det eneste man kan nevne er at det som fins av menyknapper er plassert midt i knekken.

På hero var knappene uthevet i større grad og plassert på telefonen nedenfor knekken. Her må man trykke på taster som går i flukt med telefonen inni en knekk. Plasseringen av disse oppleves innimellom som mindre enn optimal, men dette er nok mest en vanesak.

Skjermen

Skjermen er såkalt kapasitiv. Dette innebærer at den reagerer på berøring, i motsetning til den aldrende resistive teknologien som reagerer på trykk.

I forhold til resistive skjermer er kapasitive skjermer noe mindre nøyaktige. Der det skal trykkes på små ting på skjermen er det også en ulempe at de ikke støtter vanlige plastpenner.

Likevel er responsen såpass mye bedre at kapasitive skjermer i dag betraktes som den moderne teknologien, mens enheter med resistiv skjerm i stadig større grad blir betraktet som litt gammelmodig.

Skjermen i Legend er svært god. Det er en AMOLED-skjerm. Dette medfører visse naturlige fordeler. Lavt strømforbruk og ekstremt god fargegjengivelse er et par av dem. Voldsom innsynsvinkel er en annen. Om man titter på en AMOLED-skjerm fra siden vil det ofte se ut nesten som om skjermbildet er limt fast oppå glasset.

I motsetning til enkelte andre telefoner som er utstyrt med samme type skjerm blir ikke skjermen i Legend helt udugelig i sollys. Faktisk oppfører den seg påfallende godt, og er greit lesbar. Likevel blir den blassere i skarpt lys enn vi er vant til med vanlige LCD-skjermer.

Legend skilter med 320 x 480 piksler skjermoppløsning. Dette er noe lavere enn for mange telefoner i samme prisklasse, men vi opplever det likevel ikke som noe stort problem. Relativt lav skjermstørrelse bidrar nok en stor del til at man ikke behøver den heftigste oppløsningen.

Menyer

HTC Legend er en Android-basert telefon. Dette er den første nye telefonen som offisielt er lansert på det norske markedet med Android 2.1 (Eclair). Fra før vet vi at Nexus One selges gjennom enkelte kanaler uoffisielt, og at det smått begynner å dukke opp oppdateringer til eldre modeller.

Dermed er nok i praksis Legend først ut på det norske markedet med Android 2.1. I tillegg har HTCs brukergrensesnitt Sense fått seg en overhaling som blant annet innebærer mulighet for direktevalg av skrivebord og enkelte andre nyheter.

Les også testen av Google Nexus One med Android 2.1

Det har lenge vært en vedtatt sannhet at smarttelefoner er tregere enn andre telefoner. Med den siste generasjonen Android-telefoner er denne påstanden på vei til å gå ut på dato.

I disse dager snakker man om ekstreme prosessorer og svære minnemengder. Legend har egentlig ikke så voldsomme spesifikasjoner å vise til, selv om det absolutt ikke er gærnt heller. Likevel er den svært responsiv. Man merker nesten aldri at telefonen stopper for å tenke seg om.

Generelt går alt veldig raskt på Legend. Navigering i skrivebord og menyer går så fort som noen burde kunne være interessert i å forflytte seg mellom ulike menyvalg. Skjermen gjør også en god jobb på å oppfatte fingertrykk. Det er svært sjelden man føler seg oversett av Legend.

Hva er nytt

Blant nyhetene i de to siste Android-utgavene er automatisk sammenkobling av kontaktlisten og venner på Facebook. Man har plutselig mange fler kontakter enn man ellers hadde hatt i kontaktlisten. Dessuten dukker det tidvis opp mer og mindre spesielle profilbilder når folk ringer. Absolutt en artig greie.

Med ny utgave av HTC Sense kommer det også andre høyst påtakelige forskjeller fra tidligere. Friend Stream holder orden på Twitter-beskjeder og Facebook-beskjeder rett på et skrivebord.

Løsningen er grei og oversiktlig, men det er tidvis vanskelig å finne frem til den posten man faktisk lette etter dersom det er en Twitter-melding. Klikker man på en Facebook-oppdatering i Friend Stream, kommer man derimot direkte til posten og kan kommentere, om man ønsker.

Ellers er også funksjonen Leap praktisk. Denne nås ved å trykke to ganger på hjem-tasten, og den tillater deg å velge mellom alle skrivebordene på en skjerm. Her får man også forhåndsvisning av hva som befinner seg på skrivebordene. Svært praktisk.

Basisfunksjonalitet

Lydkvaliteten under samtale er upåklagelig, og volumet lar seg skru høyt nok til at man burde høre hva folk sier selv under relativt krevende forhold. Også de som sliter med hørselen burde i de fleste tilfeller klare seg greit med lydvolumet Legend stiller opp med.

Når man går inn i telefonens ringemeny blir kontakter presentert i den rekkefølgen man sist har ringt eller blitt oppringt av dem. Under det som i praksis er en nærmest uendelig samtalelogg finner man resten av kontaktlisten - uten de kontaktene man nylig har snakket med. Fiffig.

Hva gjelder tekstmeldinger grupperer telefonen meldinger til og fra samme nummer som samtaler. Dette er enkelt og oversiktlig gjennomført. Som ellers i menyene dukker det opp bilder av kontakter der den har funnet frem til samme mennesker på Facebook.

En ting som lenge har vært litt upraktisk med Android er at man må laste ned eget norsk tastatur for å få æ, ø og å på skjermtastaturet. Det må man også med Legend. Når dette først er installert går dog tasting av meldinger som en lek.

I esken

  • HTC Legend
  • USB-lader
  • Micro-USB-kabel
  • Batteri
  • Håndfrisett

Les også test av Android-mobilene:

Teknologi og funksjoner

På teknologifronten står ikke HTC Legend tilbake for andre telefoner i samme prisklasse. Her finner vi både trådløst nettverk, GPS-mottaker og super-3G med høy opplastingshastighet.

Bluetooth er en selvfølge på alle unntatt de aller billigste telefonene i dag. Så også for denne. Nytt fra tidligere versjoner av Android er at man nå også kan sende filer via Bluetooth. Ellers kan man også koble til trådløse stereohodetelefoner via en Bluetooth-teknologi som heter A2DP.

For øvrig kan telefonen i praksis tilpasses på alle tenkelige måter hva gjelder programvare. Gjennom Android Market finner man det meste av tenkelige og utenkelige funksjoner.

I programarkivet kan man finne alt fra merkelige forsøk på å lage fungerende metalldetektorer til vanlige kontorapplikasjoner.

Telefonen er i utgangspunktet forsynt med programvare for en rekke ting i fra første stund. Her er det naturlig nok svært tett integrering mot Googles egne tjenester som Gmail og Gtalk.

Sosiale tjenester støttes visst av alt fra brødristere til hundehalsbånd om dagen. Dermed er det heller ingen overraskelse at HTC Legend har solid støtte for både Twitter og Facebook.

I tillegg til allerede nevnte Friend Stream og kontaktlistesynkronisering mot Facebook kan man selvsagt laste ned et hav av mer og mindre nyttige applikasjoner for de samme tjenestene via Android Market.

E-post og surfing

Nettleseren i Legend er svært god. Navigering rundt om i grensesnittet er raskt og intuitivt. Selve innlastingen av sidene foregår også på en forbilledlig måte.

Nettleseren støtter flertrykk-zooming, slik som forgjengeren Hero. Den har også en god tekstvelgerløsning som gjør det lett å hente informasjon fra nettleseren til bruk andre steder.

På e-postsiden fins det to applikasjoner i telefonen. Vi finner en egen applikasjon for Gmail som er enkel og rask å sette opp, og en vanlig e-postapplikasjon som støtter Exchange og POP/IMAP-kontoer.

E-post er ganske enkelt å sette opp, og applikasjonen er rask og oversiktlig. Likevel reagerer vi litt på at den vanlige e-postapplikasjonen ikke støtter visning av HTML-formatert e-post, mens Gmail-applikasjonen gjør dette uten å mukke.

Organisering

En svært omfattende kalenderfunksjon finnes også på telefonen. Som man skulle forvente på en telefon til nærmere fire tusen kroner i 2010, vil nok mange si. Likevel har Legend noen overraskelser på lur her.

Vanlig månedsvisning byr på et utall grønne prikker, tilsynelatende tilfeldig plassert rundt om på de forskjellige datoene. Ved nærmere ettersyn viser det seg å være bursdagene til alle i hele verden.

For å være litt mer konkret - det er bursdagene til alle i brukerens verden, og disse hentes igjen inn fra Facebook-kontakter som har lagt inn fødselsdato i profilen sin.

Det er kjapt og lettvint å opprette nye avtaler, og man kan tilpasse disse i stor grad slik at de kan bli ganske så spesifikke. Tatt i betraktning de tette båndene telefonen har mot Twitter og Facebook reagerer vi litt på at det ikke finnes noen måter å dele kalenderoppføringer på.

Det er absolutt kjekt å få påminnelser om bursdager på telefonen, men det kunne også vært greit å Twitre eller oppdatere Facebook-statusen med merkedager eller feiringer. Her virker det som om produsentene som hevder tett integrasjon mot sosiale nettsteder har litt igjen å gå på, så også HTC.

Kontor

Telefonen kommer med programvare for lesing av både PDF- og Office-dokumenter. Quickoffice er kontorpakken som ligger på telefonen. Denne er ikke lagt inn i fullversjon, og telefonen kan dermed ikke brukes til å redigere Word-dokumenter og liknende uten å laste ned annen programvare.

Inntil Android Market åpnes for kjøp av applikasjoner er det i utgangspunktet stort sett demo-utgaver som er tilgjengelig i programarkivet. Man kan likevel laste inn programvare andre steder fra.

Docs To Go er en av de største kontorpakkene for mobile plattformer, og den lar seg kjøpe og laste ned utenom Android Market. Absolutt en anbefaling dersom man regner med å få behov for tekstredigering på telefonen.

Vi finner også en forhåndsinstallert RSS-leser i telefonen. Nyttig for de som ønsker å få overskrifter tikkende inn på telefonen fortløpende.

Flerprogramkjøring

Vi registrerer at Android fortsatt sliter litt på denne fronten. Flerprogramkjøring er selvsagt mulig, men styringen svikter. Her går man fra program til program og etterlater stadig fler programmer i bakgrunnen.

Uten tredjeparts programvare til å kverke den stadig større samlingen kjørende programvare i internminnet går ting rett og slett i stå. Det fins haugevis av slik programvare, men det er betenkelig at Android-baserte enheter som leveres med stadig større og bedre programpakker ikke kommer med denne nødvendigheten.

I utgangspunktet skal Android være i stand til å styre dette selv, og i mange applikasjoner fins det ikke en gang en avslutt-knapp. I praksis fungerer det likevel slik at enkelte programmer låser seg og andre programmer bruker ressurser selv om de ligger i bakgrunnen.

På programvaresiden føler vi også behov for en skikkelig filbehandler, men også dette kan bøtes på via Android Market.

Batterilevetid

Lite tilfredsstillende styring av flerprogramkjøringen kan også fort ha en innvirkning på batteritiden. Oppgitt batterilevetid for Legend er inntil 23 døgn. Dette er nesten det dobbelte av hva for eksempel Apples Iphone stiller med, på papiret.

Selvsagt varer ingen av dem i nærheten av så lenge i praktisk bruk. Vi merker oss likevel at Legend må lades ofte. Svært ofte. I løpet av dagene vi har hatt telefonen inne til test har vi fått litt følelsen av å løpe fra stikkontakt til stikkontakt.

Batteriet er oppgitt til 1300 mAh, noe som burde være godt nok til en telefon uten verdens aller største skjerm. Dermed er vi tilbøyelige til å tro at alle programmene som til enhver tid befinner seg i bakrunnen trekker litt i meste laget strøm.

Telefonens standardinnstillinger innebærer også at fortløpende sjekking av e-post er aktivert. Dette er kjent for å spise en solid dose batterilevetid på andre telefoner, og det gjør det nok også her.

HTC Legend er dog kun toppen av isfjellet hva mobiler med svært tette bånd til internett angår. I stadig større grad merker vi at telefonene er så tett knyttet til nettjenester at å skru av push og fortløpende oppdateringer i de forskjellige applikasjonene, rett og slett ødelegger en stor del av opplevelsen.

Derfor forsøkte vi heller ikke å skru av kontinuerlig nettverksaktivitet på telefonen. For de som ønsker seg grafer og tall vil en taletidstest bli lagt til innen tirsdag 30. mars.

Multimedia

HTC Legend stiller med et greit utvalg multimediefunksjoner. At vi finner vanlig mini-jack som gjør at man ikke trenger overgang for å bruke vanlige hodetelefoner er også en fordel.

Musikkspilleren

Musikkspilleren er fin og lettfattelig. Her sorteres alt basert på artist, plater, sjanger eller andre krav. Det er enkelt å bla i store mengder musikk, og til lange leteoperasjoner dukker det opp en knapp som lar deg bla gjennom alfabetisk sortering.

Det hele er altså forholdsvis enkelt og intuitivt. Hva lydkvalitet angår er mobilen i stand til å gi fra seg ganske god lyd på større hodetelefoner enn de medfølgende.

Legend er i stand til å spille ganske høyt på selv store hodetelefoner, men mister litt kontroll over bassen på høyeste volum. Telefonen virker til tider å ha litt overvekt på diskant. Diskanten er forsåvidt ryddig presentert, men den blir litt fremtredende på enkelte hodetelefoner.

Stereoperspektivet er faktisk av den vide sorten, til telefon å være. Det er likevel et lite stykke opp til de beste telefonene hva dette angår. Alt i alt står lyden til godkjent med pluss i margen.

Spill og liknende

Det følger forsvinnende få spill med Legend. Vi teller hele ett spill i menyen. Dette er et enkelt labyrintspill der man bruker telefonens G-sensor til å navigere.

Det minner i det hele tatt mye om de gamle fysiske labyrintspillene med skruknapper på sidene. Her er det haugevis av hull man kan slumpe nedi, og en kule som ikke alltid er samarbeidsvillig. Det hele er enkelt og greit presentert. Målet er å spille seg fra brett til brett, og underveis setter man bestetider.

Foruten spillet har man også fått plass til en Youtube-applikasjon. Som alt annet på telefonen er også denne tett knyttet til Google-kontoen din. Første gang man starter Youtube-applikasjonen får man spørsmål om man ønsker å bruke eksisterende konto eller ikke.

Dersom Google-kontoen er den samme man bruker på Youtube har telefonen full oversikt over favoritter og kanaler så fort man svarer bekreftene på inngangsspørsmålet. Det er også verdt å merke seg at spilleren har en innstilling for "høy kvalitet".

Vi er litt usikre på hva som ligger i dette, ettersom standardinnstillingen gir svært dårlig kvalitet. Til tross for at applikasjonen sier fint lite om oppløsninger og annet, slik man kan velge på Youtube i nettleser på PC, blir kvaliteten god nok når man velger "høy kvalitet".

Forøvrig er spilleren både rask og enkel, men vi savner mulighet til å blåse opp størrelsen på videosnutter. Ettersom skjermen er ganske liten i utgangspunktet blir det fort veldig lite dersom videosnutten ikke utnytter hele.

Videoopptak

HTC Legend støtter videoopptak med VGA-oppløsning (640 x 480 piksler). Den støtter også opptak med fortløpende autofokus - noe som ikke er hverdagskost. Likevel blir bildefrekvensen i tregeste laget.

Her ser vi titt og ofte tegn på at kameraet ikke har hengt med, eller at bildefrekvensen er for lav. Bildet bølger og flimrer litt til tider, selv om vi har en funksjon som heter flimmerfjerning skrudd på.

Vi må likevel skryte litt av lysfølsomheten. I litt dunkel innebelysning dukket ikke den vanlige fargefesten av en snøstorm opp i videoopptaket. Likevel var det litt støy i bildet, og Legend er nok alt i alt et godt stykke unna å kunne erstatte selv de enkleste videokamera.

Fotografering

På fotofronten går det litt bedre med HTC Legend. Den styrer lysfølsomhet og hvitbalanse på greit om enn ikke fantastisk vis på egen hånd. Likevel er det en god del støy i bildene, og det merkes ganske tydelig at mobilen jobber beinhardt for å skjule lytene som oppstår på grunn av svak optikk og knøttliten sensor.

På hovedkortbildet vårt ser vi at kameraet virkelig går på en smell. Det har svært store problemer med å takle de diagonale linjene, og det hele ser ut som et sikksakkmønster.

Bildene tatt ute fremstår litt bedre, men det er fortsatt store mengder støy til stede i bildene. Vi ser også tegn til at mobilen forsøker å fremheve kontraster, ved at sterke farger nesten hopper ut av skjermen, mens alt annet fortoner seg litt tåkete og matt.

Alt i alt gir kameraet i Legend svært dårlig ytelse, og vi har sett mobilkamera med tre megapiksler som har levert vesentlig bedre ytelse enn dette.

Konklusjon

Som oppfølger til HTC Hero er det ikke så rent få forventninger som ligger på HTC Legends skuldre. Idet vi pakker telefonen ut av esken virker det fort klart at denne telefonen ikke kommer til å skuffe i så måte.

Byggekvaliteten og følelsen denne telefonen gir i hånden er det svært få andre telefoner som kan diske opp med. Unibody som teknikken kalles går vil si at hoveddelen av telefonskroget er frest ut av et enkelt stykke aluminium.

Telefonen hverken knirker eller føles løs noen steder - rett og slett fordi at det ikke er mulig å få til når hele enheten er i et enkelt stykke metall.

Super skjerm

HTC Legend gjør altså et særdeles godt førsteinntrykk, og dette gode inntrykket blir bare forsterket når vi skrur på telefonen.

Skjermen er ikke av de høyest oppløste i sin klasse, men inntil Samsungs Super-AMOLED-skjermer kommer på markedet er den sannsynligvis en av de beste som fins i forhold til fargegjengivelse.

Både innsynsvinkel og fargegjengivelse er svært god, og vi merker heller ikke så mye til problemene i sollys som enkelte andre modeller med AMOLED-skjerm har hatt.

Rett skal være rett, den har større problemer med å stå i mot sterkt lys enn vanlig LCD - men i motsetning til skjermer som nærmest blir uleselige i sterkt lys, skal det svært sterkt lys til før man ikke klarer å lese skjermen på Legend.

Første nye med Android 2.1

HTC Legend er den første telefonen som slippes offisielt for det norske markedet med Android 2.1. Dette er en velkommen oppgradering fra tidligere versjoner, og den gir oss blant annet mulighet til å sende filer gjennom Bluetooth.

Svært tett integrasjon mot sosiale tjenester er også en fordel med Android 2.1. Alt fra kontaktliste og kalender til telefonens Youtube-applikasjon kobler seg automatisk opp mot Twitter, Facebook og Googles egne tjenester.

Det beste med dette, dersom man er flittig bruker av disse tjenestene, er at Legend umiddelbart gir en følelse man ellers får med telefoner kun etter å ha hatt dem en god stund.

God på det grunnleggende

I tillegg til alt dette er den god på det grunnleggende. Under samtaler gir den tilstrekkelig høy og svært klar lyd, og ingen av samtaledeltakerne har noen problemer med å høre hva som sies.

På tekstmeldinger går det meste også lekende lett, men vi registrerer at skandinaver fortsatt er henvist til Android Market for å få et tastatur med Æ, Ø og Å.

Rask og smart

Telefonen har et greit utvalg nytteprogrammer. Lesing av Office-dokumenter og PDF-filer går uten problemer. Skal man redigere må man dog kjøpe programvare. Siden Android Market ikke har åpnet for salg i Norge må man foreløpig kjøpe kontorapplikasjoner utenfor Googles eget programarkiv.

Telefonen er svært rask, og føles i grunnen ikke mye tregere enn for eksempel Nexus One som vi testet tidligere i år. Dette til tross for at prosessoren på papiret skal være noe svakere. Her ligger nok mye av grunnen i lavere skjermoppløsning.

Android har kommet svært langt på veldig kort tid. Systemet er blitt både enkelt og grafisk tiltalende, og det har også på kort tid blitt raskere enn så å si alle andre smarttelefonsystemer var et år eller to ut i levetiden.

Vi vil ha oppgavebehandler

Likevel reagerer vi på at midt i denne utviklingen mangler systemet et par nødvendigheter. I HTC Legend er det nemlig ingen form for forhåndsinstallert styring av flerprogramkjøringen.

Android skal i praksis styre flerprogramkjøringen selv, og på den måten sørge for at behovet for oppgavebehandling glimrer med sitt fravær. Dette hjelper lite når man opplever at programvare låser seg i bakgrunnen og ikke lar seg starte opp igjen.

Vi ble flere ganger nødt til å hente frem oppgavebehandler for å ta livet av gjenstridige applikasjoner som ikke lot seg avslutte.

I en perfekt verden finnes det kun programvare som virker. Inntil den tid kommer trenger vi en oppgavebehandler.

Enkelte bugs

Det er flere små og store bugs i programvaren på Legend, foreløpig. Vi forventer at disse blir løst i en fremtidig oppdatering. For de som er kjøpelystne nå kan vi nevne at den vi merket mest til var relatert til søking etter trådløse nett.

På denne typen telefoner er man på nett nærmest hele tiden, og for å spare penger på abonnement er det greit at telefonen bruker trådløst nett der den kan.

Når vi aktiverer trådløst nett på HTC Legend kobler telefonen fra det den måtte drive med hver gang den finner et trådløst nett. Det innebærer at samtaler blir brutt eller surfing via super-3G på T-banen kan bli avbrutt av telefonens forsøk på å fortelle deg at den har funnet et nettverk.

Dette er foreløpig fantastisk plagsomt og vi løste det ved å skru av og på trådløst nett etter behov. Ikke helt optimalt, altså.

Relativt dårlig kamera

Kamerakvaliteten på HTC Legend er så som så. Den tar bilder i fem megapikslers oppløsning, men bildene blir ikke bedre enn det vi får ut av telefoner med 3 megapikslers kamera til halve prisen.

Batteritiden er også et moment som trekker ned for Legend. Med en oppgitt batteritid på 23 døgn skulle HTC Legend være i stand til å klare seg uten strøm mye lenger enn mange av konkurrentene.

I realiteten har vi sjelden hatt en sterkere følelse av å gå fra stikkontakt til stikkontakt.

Til sist

HTC Legend er en svært tiltalende telefon, og vi liker virkelig følelsen den gir i hånden. Dette er ikke HTCs flaggskip - HTC Desire kommer til butikkene om svært kort tid, men på materialsiden hadde Legend absolutt ikke gjort skamme på en slik tittel.

Den er rask, den er enkel å bruke og den vet alt om deg allerede fra du skrur den på. Ikke minst blir dette presentert på en fantastisk skjerm som sementerer kvalitetsinntrykket.

Programvaremessig føles den likevel litt uferdig. Det er slett ikke noe vi ikke kan leve med, men det er absolutt ting som burde vært luket ut før telefonen traff markedet.

Per i dag er det ikke så mange andre telefoner å velge i om man vil ha en Android-telefon med liknende spesifikasjoner. Google Nexus One er foreløpig betydelig dyrere i Norge.

Både HTC Hero og Samsung Galaxy Spica har oppgraderinger på vei og kan være rimeligere inngangsbilletter til Android 2.1.

annonse