Til hovedinnhold

Nexus One selger ikke

Google skal ha solgt kun 135 000 enheter av Nexus One på 74 dager. Dette er vesentlig lavere tall enn Motorolas Droid kan vise til. I løpet av samme periode solgte Droid såvidt over 1 million enheter.

Motorola Droid ble kåret til fjorårets dings av Time Magazine, og er en av Android-telefonene som har skapt mest blest siden sin lansering.

Viktig grunn til søksmål

For Google betyr ikke det svake salget av Nexus One nevneverdig. For noen uker siden ble Googles inntektskilder for fjoråret fremlagt, og kategorien for annonseinntekter troner skyhøyt over alt annet. Kategorien "Everything else", bokstavelig talt "Alt annet", utgjør kun en minimal del av inntektene.

Mobilprodusenten HTC er derimot avhengig av å få solgt telefoner i store volum. Inntil HTC Desire når markedet, nå straks, er Nexus One den heftigste Android-telefonen i HTCs portefølje.

Nexus One blir av nettstedet businessinsider.com fremhevet som en sannsynlig hovedårsak til søksmålet fra Apple. Telefonen er nevnt i søksmålet som en av de 20 HTC-enhetene Apple ønsker å stoppe.

Ulik markedsføring

De svært ulike salgskanalene for Google Nexus One og Motorola Droid fremheves som en viktig del av forklaringen på forskjellene. Ser man bort fra tastaturet er Nexus One strengt tatt bedre utstyrt enn Droid.

Det pekes også på at det er Verizon som selger Droid, og at det som er USAs største mobiloperatør har annonsert så godt som overalt. Google har til sammenlikning knapt brukt ressurser på å markedsføre Nexus One, og den selges i hovedsak gjennom Googles egen nettbutikk.

Dyster virkelighet

Det kan også være greit å få med seg at analysebyråer spådde et salg på mellom 5 og 6 millioner enheter av Nexus One i 2010. Dersom man regner med at salget vil fortsette jevnt sammenliknet med årets første 74 dager vil prestisjemobilen ikke en gang nå en million enheter før året er omme. Nærmere bestemt vil den ha solgt i overkant av 665 000 enheter.

Les testen av Google Nexus One her

(Kilde: businessinsider.com 1 ,2)

annonse