Til hovedinnhold

Samsung I9000 Galaxy S

Markedssjef Tommy B. Jensen i Samsung med Galaxy S.

Samsung lanserte nylig Android-mobilen Galaxy S, som etter alle solemerker blir en av årets virkelig kraftplugger med Googles operativsystem.

Vi tok en tur til Samsungs område på elektronikkmessen Elektrofil for å ta den ekstreme mobiltelefonen nærmere i øyensyn. Det første vi legger merke til er en ekstrem skjerm på 4 tommer.

Fantastisk skjerm

Samsungs Super AMOLED-teknologi imponerte oss da vi første gang stiftet bekjentskap med den i Barcelona i februar. Den gang var det i en telefon med 3,3 tommers skjermstørrelse. Med enda større skjerm blir kontrasten og fargegjengivelsen i skjermen desto mer slående. Det er ikke alltid produkter lever opp til markedsføringsnavn, men Super AMOLED ser faktisk helt supert ut.

Noe av det første vi legger merke til når vi klår på Galaxy S er at alt flyter særdeles pent i menyene. Etter å ha sett både Google Nexus One og Samsung Wave så langt i år, ser det ut til at 2010 skal bli året for menysystemer som er like raske som brukerne.

Samsungs eget menysystem

Det er ikke umiddelbart lett å gjenkjenne Galaxy S som en Android-telefon. Den kjører nemlig Samsungs eget grensesnitt, Touch Wiz i stedet for Googles egne menyer. Ifølge forhandlerkonsulent i Samsung Norge, Olav Nordstoga, er det foreløpig ikke avgjort om Android-purister skal kunne skru av Samsungs grensesnitt når telefonen er i hyllene til høsten.

Noe av målet med Touch Wiz er at det skal være lett å kjenne seg igjen på en Samsung-telefon, uavhengig av operativsystem.

Lett å se og lett å treffe

På en kjapp rundtur i menysystemet blir vi møtt av et gedigent numerisk tastatur i ringemenyen. Her burde det være mulig for så å si alle både å se og å treffe, selv om man har svaksynte slektninger på Voss.

Den store lyssterke skjermen har mye av den samme effekten på fulltastaturet i meldingsmenyen. Dette er kjapt og enkelt å skrive på, og man skal ha veldig store fingre før det blir noe problem å treffe tastene.

Tegn en melding

I Galaxy S har Samsung også fått plass til teknologien Swype, som kort fortalt lar brukeren tegne streker mellom de bokstavene som skal tastes. Her behøver man med andre ord ikke å løfte fingeren mellom hver bokstav som skal tastes. Umiddelbart ser det litt uvant ut. Swype skal dog holde Guinness-rekorden for raskeste input-metode for tekstmeldinger.

Kameraet reagerer kjapt og tar stillbilder i fem megapikslers oppløsning. Det er også i stand til å fange høyoppløselige bilder i 720P oppløsning.

På grunn av Super AMOLED-skjermen er telefonen svært tynn, og det skal fortsatt være plass til et kraftig batteri på 1500 mAh som skal gi lang brukstid. Den ser også forbløffende kompakt ut når vi sammenlikner med Iphone, til tross for vesentlig større skjerm.

Dette ser virkelig lovende ut, Samsung.

annonse