Til hovedinnhold

HTC Desire S

Slik ser den vanlige applikasjonsmenyen ut. Den kan vises som linjer eller rutenett.
Listen over ofte brukte applikasjoner skal fylle ut seg selv over tid.
Friend Stream er stadig en viktig del av HTC Sense.
Oversikten over favorittmennesker er slik vi kjenner den.

Fjorårets HTC Desire ble før jul kåret til årets beste mobiltelefon. Når HTC nettopp lanserte Desire S var også selskapets utgangspunkt at de hadde forbedret det som allerede var en vinneroppskrift.

Noen forskjeller

Utseendemessig er ikke endringene spesielt store. Det dreier seg fortsatt om en skjerm på 3,7 tommer, med et avrundet metallskall rundt. Der forløperen hadde fysiske knapper har Desire S berøringsfølsomme felter.

Hverken styrekulen fra Nexus One eller det optiske styrefeltet fra HTC Desire har fått bli med videre i Desire S.

Raskere enn før

Hjernen i Desire S går, som før, med en klokkehastighet på 1 GHz. Forskjellen er at det i Desire S benyttes en nyere generasjon prosessor. Det er den samme Snapdragon-prosessoren som står i denne som står i toppmodellen Desire HD. Dette skulle borge for en raskere brukeropplevelse enn vi kjenner fra forrige utgave av Desire.

Det som nok gjør den største forskjellen i brukeropplevelse er overgangen til Android 2.3 med HTCs nyeste utgave av Sense. Likevel er det heller ikke her enorme endringer å rapportere om.

Ryddigere

Endringen vi umiddelbart legger merke til er at HTC har ryddet applikasjonsmenyen. Her får man servert innholdet i tre ulike sorteringer. Den sedvanlige oversikten over alt som fins på telefonen er utgangspunktet, men her sorteres nedlastet innhold for seg, og telefonen har også en mappe der ofte brukte applikasjoner legger seg.

Dermed burde Desire S kunne gi betydelig bedre oversikt enn dagens HTC-modeller, og også de fleste andre Android-enheter på markedet.

God skjerm, men ikke best

Ellers opplever vi menyene som kjappe og responsive da vi fikk leke med telefonen. Skjermen fremstår som en relativt god LCD-variant, men ut fra vårt førsteinntrykk mistenker vi at LGs nye toppmodeller, med samme teknologi, er hakket hvassere. Samsungs Super AMOLED Plus er nok også et stykke foran.

Et område HTC har satset tungt på den siste tiden er byggekvalitet. Mobiler frest ut av et enkelt stykke aluminium har snarere vært regelen enn unntaket fra produsenten i det siste. Desire S forholder seg greit til tradisjonen og føles svært solid i hånden.

Godt bygget

Spesielt merker vi at plasseringen av deksler er smartere enn i HTCs versting, Desire HD. I Desire HD skjemmes noe av inntrykket av de tynne lukene for batteri, SIM-kort og minnekort. Ingen av disse ser helt ut som om de hører hjemme der de skal være. På Desire S merker vi ingenting til slike problemer.

I det hele tatt gjør HTCs nye "arving" et solid og godt inntrykk, og vi gleder oss til å få telefonen inn til test.

Les også: Dette lanserte HTC i dag

annonse