Til hovedinnhold

Evo 4G blir til Desire HD?

Slik ser HTC Evo 4G ut. Det er usikkert hvordan den vil se ut etter en eventuell forvandling til Desire HD for salg i Europa.

Nettstedet mobil.se bringer i dag videre ryktene om en ny HTC versting som kan nærme seg våre landegrenser. En britisk mobilforhandler mener å vite at modellen HTC Desire HD er på vei og vil ha salgsstart i oktober.

Det har gått noen rykter om denne modellen en stund allerede, og frem til nå har den blitt omtalt som HTC Ace. Wimax-utstyrte HTC Evo 4G ble en anmelderyndling rett etter lanseringen i USA for en tid tilbake. Det er denne som med noen endringer kan være på vei.

Fra før skal PR-ansvarlig i HTC Eric Lin ha stilt seg åpen til at Evo 4G kan komme til Europa.

Diger skjerm og kraftig kamera

Telefonen det dreier seg om skal dermed ha omtrent de samme spesifikasjonene som Evo 4G. En stor skjerm på 4,3 tommer er en av ingrediensene. Samme skjerm kjenner vi også fra HTC HD2.

Prosessoren har vi også sett før. Med andre ord er det Qualcomms Snapdragon-prosessor på 1 GHz som sitter i også denne verstingen. Kameraet er derimot nytt i forhold til HTC Desire og HD2 - her er oppløsningen på 8 megapiksler, og det skal være i stand til å ta opp video i HD-kvalitet.

Desire HD skal, om ryktene stemmer, også ha Android 2.2 med Flash-støtte. Xvid-støtte skal finnes på telefonen. Dermed kan det endelig være duket for en Android-telefon med forholdsvis god videostøtte rett ut av esken.

Alt dette skal være huset i et enkelt stykke aluminium, på samme måte som vi kjenner fra dagens HTC Legend.

Neppe noen 4G-støtte

Ettersom Wimax ikke er en standard vi forholder oss til i særlig grad her i Europa virker det lite sannsynlig at Desire HD vil beholde denne funksjonen fra sin amerikanske slektning.

Om man skal spekulere i navnevalget vil det neppe være snakk om noen støtte for 4G-standarden som er i ferd med å bre seg i Europa, LTE. Vi regner med at den ville beholdt 4G-referansen i så tilfelle.

Les også:

(Kilde: mobil.se

annonse