Til hovedinnhold

Vi går HTCs nye nærmere i sømmene

HTCs nordiske hovedkvarter befinner seg i Dragør utenfor Köbenhavn.

(Amobil.no / Köbenhavn) I etterkant av HTCs produktlansering i London tok vi like gjerne turen til produsentens nordiske hovedkontor i Köbenhavn. Her fikk vi sammen med mobilsiden.dk en nærmere presentasjon av HTCs nye telefoner og tjenester.

Vi hadde plutselig flere nøkkelpersoner i HTC for hånden, og fikk svar på mange leserspørsmål innsendt fra vår Facebook-side, og vi fikk tilbringe størsteparten av en dag sammen med HTC Desire HD og Desire Z.

Mest moro hadde vi det med å teste kamerafunksjonen i Desire HD. Telefonen har mulighet for høyoppløst videoopptak i 720p, og vanlige stillbilder tas med åtte megapikslers oppløsning.

Dermed plasserer Desire HDs spesifikasjoner seg i samme område som Sony Ericssons flaggskip, Xperia X10. Bildekvaliteten fra de to telefonene ser ut til å være relativt lik.

Foreløpig er programvaren i Desire HD uferdig, og hvorvidt bildekvaliteten fra det ferdige produktet vil bli den samme er ikke helt sikkert. Foreløpig ser iallfall testbildene vi har tatt med telefonen ganske bra ut.

Som de fleste telefoner sliter Desire HD tydelig med motlys, og under vanskelige lysforhold ser vi at deler av bildet brennes ut. Vi ser ikke fryktelig mye overoppskarping i bildene, men spesielt vegetasjon får en slags malerieffekt.

Her er det sannsynligvis programvare som gjør sitt beste for å dempe støy, og som i sin tur gir seg utslag i annen støy.

Alt i alt er iallfall bildene vi får ut av Desire HD oppløftende, sett i forhold til det som har vært tilgjengelig av Android-telefoner så langt.

Desire Z er ikke veldig mye tykkere enn dagens Desire.
En Desire Z med nordisk tastatur ved siden av den internasjonale utgaven.

HTC har dessuten også valgt å legge inn muligheter for effekter i kamerapplikasjonen. Her har vi mange tilgjengelige filtre som minner endel om det vi så langt har sett i Hipstamatic-applikasjonen for Iphone.

- Viktig med nordiske taster

Med oss fra HTCs hovedkvarter fikk vi også bilder av det nordiske tastaturet i Desire Z. Til fordel for de nordiske tegnene er to programmerbare taster byttet ut med Æ og Ø. En egen tast for spørsmålstegn, samt en søketast og en FN-tast har også måttet vike for de nordiske tegnene.

Fra produktsjef Christer Högström får vi vite at det var svært viktig for HTC at Desire Z skulle ha nordiske taster. - For å få til dette måtte vi prioritere bort noen av tastene på den internasjonale utgaven. Vi mente at nordiske taster var mer nyttig enn for eksempel en ekstra søketast på tastaturet. Søkefunksjonen har man uansett tilgjengelig under skjermen, forteller Högstrøm videre.

Les også:

annonse