Til hovedinnhold

HTC Desire HD

Ut av esken ser hjemmeskjermen til Desire HD ut slik vi er vant til fra HTC. Den kan selvsagt tilpasses på et utall forskjellige måter, etter brukerens behov.
Listen over favorittkontakter.
Desire HD har batteriluke på siden av telefonen.
Slik ser baksiden av Desire HD ut. Til høyre ses batteriluken som kan åpnes. Telefonen kjennes svært solid i hånden.

(Amobil.no / London) Størstemann på HTCs produktlansering i London i går var Desire HD. Telefonen var ikke akkurat uventet, og ut fra størrelse og spesifikasjoner kan man se på den som en slags europeisk utgave av HTC Evo 4G eller en HTC HD2 med Android.

Telefonen har en 4,3 tommer stor skjerm med en oppløsning på 800 x 480 piksler. Skjermen oppleves som svært stor i forhold til tykkelsen på telefonen. Likevel merker vi at noe av wow-faktoren ved denne formfaktoren er borte, siden nevnte HD2 tross alt er relativt lik og kom for et års tid siden.

Skjermen er et høydepunkt

Man kan likevel ikke si annet enn at skjermen er et høydepunkt med Desire HD, og foruten nettbrett er 4,3 tommer den største mobilskjermen vi så langt har sett Android kjøre på. Teknologien skjermen er basert på er såkalt Super-LCD. Dette er navnet på panelene Samsung og Sony lager i samarbeid, og her skal bildekvaliteten og strømforbruket være noe bedre enn på ordinære LCD-skjermer.

Vi opplever bildekvaliteten som helt kurant. Skjermbelysningen kan stilles svært høyt, men den stiller ikke med like mye sprut i fargene som for eksempel Samsungs Galaxy S med Super-AMOLED-skjerm. Når det kommer til byggekvaliteten må likevel Samsungs toppmodell se seg slått.

Byggekvalitet i særklasse

I Galaxy S går det mye i plastmaterialer, mens her er det kun metall og glass å spore. Den kjennes påfallende solid ut i hånden, selv om den er relativt tynn i forhold til den store skjermflaten. Dette kommer av at telefonen har en såkalt unibody. Det vil si at den er laget i et solid stykke metall.

Denne byggemåten brukte HTC først i Legend og den gir litt vanskelig tilgang på telefonens innmat. På HTC Legend ble dette løst ved å ha en forholdsvis stor luke i bunn av telefonen. I Desire HD er denne luken krympet betydelig. Den fremstår nå som kun et bittelite flak aluminium som dekker over batteriplassen og volumknappene. Luken befinner seg på siden av telefonen.

Nye Sense

Desire HD er sammen med Desire Z den første telefonen med en ny versjon av HTC Sense. Dette er HTCs navn på deres eget grensesnitt og deres egne tilleggsfunksjoner som skal gjøre telefonene enklere og mer intuitive i bruk.

Rent grafisk har det ikke skjedd så voldsomt mye med siste utgave av Sense. Det er enkelt å kjenne seg igjen på Desire HD om man har vært innom en av de andre HTC-modellene den siste tiden.

Mindre ventetid

En av nyhetene skal dog være at kart og navigasjonsfunksjonene i Sense nå mellomlagrer kartene fortløpende. På denne måten skal man være sikret en navigasjonsopplevelse helt uten ventetid. Navigasjonshjelpen til bilbruk er laget på en slik måte at man blir tatt gjennom kjøreruten der man stopper opp, slik at man er forberedt på hvor man skal.

Ifølge HTCs pressetalskvinne, Camilla Sebelius, er ikke navigasjonsfunksjonen basert på Google Maps, slik vi ser på andre Android-enheter. Veivisningsfunksjonen ligger dessuten lokalt på telefonen, og dermed skal telefoner med nye Sense kunne brukes som bil-GPS i Norge fra første stund.

En annen viktig nyhet er svært rask oppstart. Telefoner med nye Sense skal ikke bruke mer enn ti sekunder på å starte etter å for eksempel ha vært avskrudd på flyreisen.

Noe for proffene

Viktige proffunksjoner som fjernsletting og fjernstyrt låsing av telefonen, med melding til finneren, er også på plass. En snedig løsning her er at man kan legge inn kontaktnummer når man låser telefonen. Finneren vil da få muligheten til å ringe eieren med telefonen - til tross for at ingen andre funksjoner er tilgjengelige.

Proffbrukerne kan imidlertid se frem til en snarlig sniktitt på Desire Z. Den vil være noe så sjeldent som en toppspesifisert Android-telefon med fulltastatur - slike er det foreløpig få av på våre breddegrader.

Alt i alt oppleves Desire HD som svært rask og responsiv. Skjermen gir den samme svært gode oversikten vi husker fra HD2. Til å være så stor som den er i skjermstørrelse, er den ikke urovekkende tykk. Den ser altså svært lovende ut, og vi ser frem til å kjøre en fullverdig test av den så fort som den blir tilgjengelig.

Les også:

annonse