Til hovedinnhold

60 000 solgte Android-telefoner daglig

Googles operativsystem Android beveger seg usedvanlig fort i mobilverdenen om dagen. Hele 60 000 enheter selges daglig med operativsystemet.

Google åpner pengesekken?

Nettstedet Moconews har snakket med kilder som hevder å vite noe av grunnen til at Android øker så fort i omfang.

Google sier selv at de ikke ønsker å tjene penger på selve operativsystemet, men snarere reklame i tilknytning til det. Det er denne pengesekken Google skal ha åpnet for å dele med operatører og telefonprodusenter.

Ifølge kildene skal det være håndsett som leveres med applikasjoner for bruk av Googles tjenester som kvalifiserer for denne avtalen. Dette fordi produsentene strengt tatt ikke er nødt til å ta med klienter for googles tjenester som kart, e-post og søketjenester i Android-telefonene sine.

Mobile reklameinntekter vil øke

Foreløpig er det lite penger å hente på mobilreklame, men dette er et felt som spås svært sterk vekst fremover. Google er også i ferd med å kjøpe selskapet Admob som driver utelukkende med mobilreklame. Kjøpet er foreløpig ikke ferdigstilt, men kjøpesummen på 750 millioner dollar, eller 4,5 milliarder kroner sier noe om hvor søkegiganten mener landet ligger.

Allerede deler Google inntektene fra Android Market med flere operatører og mobilprodusenter, så denne eventuelle avtalen kommer på toppen av det hele.

Googles representanter ønsket ikke å kommentere selskapets avtaler.

Friskt Android-salg i 2010

Med 60 000 solgte Android-telefoner solgt daglig kan det totale salget for plattformen i løpet av 2010 ende på nærmere 22 millioner enheter. Om økningen fortsetter like raskt som den hittil har gått kan plattformen selge 27 millioner enheter.

Googles egen telefon, Nexus One, ser ut til å selge relativt få enheter i forhold til fjorårets analser som spådde 5-6 millioner solgte telefoner i løpet av 2010. Foreløpig ligger det an til omkring 665 000 solgte enheter.

Les også:

(Kilde: moconews.net)

Mer om
annonse